Mis toimub?

Mängufilm ”Nuga” räägib loo läbipõlenud kinnisvaramaaklerist Ekkest (Mait Malmsten), kelle elust ja suhtest kaob pinge ning mõte. Jäävad ainult sõltuvusahelad, harjumused, teadmine ja armastuse ihalus.

Ekke hakkab provotseerima ja tüli norima, et taas tunda elu maitset. Paraku lõppeb iga tema püüdlus veelgi sügavamale mädasohu vajumisega, kust — nagu lõpuks selgub — väljapääsu enam ei ole. Tegijate arvates puudutab see intiimne ja valulik filmilugu kaasaegse suhtekolmnurga kõige tumedamaid pooli.

Filmi vaadates ei saagi esmapilgul aru, kumb emotsioon peale jääb: kas kergendus, et vähemalt enda elu nii keeruliseks pole elatud või äng, mis koguneb filmi käigus, kui on näha, et kogu lugu vaikselt, kuid kindlalt hukatuse poole triivib. Pole ainult teada, kust või kelle poolt antakse see viimane tõuge, mis loole punkti paneb. Ses mõttes on ehk ka filmi lõpplahendus pisut ehmatav, mis jääb painama ka mõnda aega pärast filmi nägemist.

Niisiis pole selle filmi puhul tegu lihtsa ja lõbusa meelelahutuse, vaid tumedates toonides, raskepärase, kiht-kihilt kooruva jutustusega, kuhu tahaks niiväga midagi vahele rääkida, peategelasel kasvõi hõlmast kinni haarata või taburetile istuma suruda ning aru pähe panna. Samas ise teades, et see ei aitaks, sest elu on kord juba käest lastud. Kõige rohkem kahju selle loo puhul pole aga mitte Ekkest ega isegi mitte tema naisest, vaid nende just teismeliseikka jõudnud tütrest, kes liivaterana suurte inimeste hõõrumise vahele jääb.

Kes tegid?

Film on valminud Peeter Sauteri ja Vaino Vahingu lugude ainetel.
Filmi rezhissöör ja stsenarist on Marko Raat, operaator Mart Taniel, produtsent Pille Rünk. Osades: Mait Malmsten, Kersti Heinloo, Britta Vahur, Elle Kull, Gert Raudsep.

Marko Raat (1973) on teinud lühifilme, dokke (“Esteetilistel põhjustel”), videokunsti teoseid, telesaateid. Tema esimene pikk film oli “Agent Sinikael” (2002).

Lavastanud Von Krahli teatris: “Ainult võltsid jäävad ellu” (2004) ning osalenud “Tabamata ime” kassetis lühifilmiga “Ärge tulistage klaverimängijat” (2005).

Kus näeb?

Tegijate sõnul oli “Nuga” väga intiimne filmi tegemise kogemus kõigile osalistele. Ja sel moel soovitakse seda ka edasi anda.

Vaatajad on oodatud igal õhtul kell 18.30 ja 20.00 Toompeale, Rüütelkonna hoonesse, Kiriku plats 1. Näidatakse filmi ja pakutakse klaas veini!

Piletimäng!

Kui soovid kergema vaevaga filmi vaatama pääseda, siis

registreeru piletimängule!

Sisesta oma nimi ja meiliaadress allolevatesse kastikestesse ning saada ära ehk hääleta.

Kõigi osalejate vahel loositakse välja vabapääsmed.

include_once "$includes_dir/projects/contest/nuga.inc"; ?>