Klubi Tartu Maratoni ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi koostöös korraldatav jooksuüritus leiab aset juba seitsmendat korda. Stardipauk antakse Tartus Tähtvere spordipargis 10. mail kell 19.00. Läbi Dendropargi kulgev rada on 4,5 km pikk.

Osalejatelt oodatakse vähemalt 3-eurost annetust, mida saab teha registreerimisel või stardinumbri kättesaamisel. Iga jooksja eest lisavad Puidukoda, TAUR Varahalduse OÜ, Nutri Medical jt 5 eurot juurde. Seega saab iga osaleja abistada Olegi tervelt 8-eurose annetusega. Lisaks loositakse üritusel kõigi jooksjate vahel välja toredaid auhindu.

Väikesel Olegil on raske kaasasündinud immuunpuudulikkus, mistõttu on ta väga vastuvõtlik haigustekitajatele. Tühine pisik võib poisi jaoks tähendada kauakestvat ja eluohtlikku infektsiooni või päädida tüsistusega. Olegi seisundit on võimalik ravida luuüdi tüvirakkude siirdamisega, mida teostatakse Inglismaal Newcastle'i lasteimmunoloogia keskuses. Oleg viibis seal möödunud aasta kevadel ja suvel, kuid kahjuks tekkis tal protseduurile tõsine äratõukereaktsioon, mistõttu plaanitakse seekord kasutada siirdamisel haploidentset materjali Olegi isa rakkude näol.

Lapse ravi ja haiglasviibimise eest tasub Eesti Haigekassa, kuid transpordi-, majutuse- ja elamiskulud on pere enda kanda. Kuna perele käib kulude katmine üle jõu, on Lastefond otsustanud heade inimeste toel Olegi välisravi toetada ja kogub tänavuse Heateo jooksuga selleks annetusi.

Lastefondi tegevjuht Kadri Org loodab, et olenemata reede õhtupoolikul eesootavast ilmast leiavad võimalikult paljud inimesed koos pere ja sõpradega tee Tähtvere spordiparki, et üheskoos külg külje kõrval joostes tunda end osana suurest heateost, tehes head nii iseendale kui ka pisikesele Olegile, kes viibib parasjagu Inglismaal ravil.