Teadagi on mullivannis mõnus istuda ning mõned armastavad valida just sellise istekoha, kus kõige enam muliseb. Ent kui sa oma bikiinidest või trikoost hoolid, vali teine koht. Sest suure survega torust tulevad mullid venitavad kangast ning peagi avastad, et su trikoo tagumikuosa on muutunud õhemaks või suisa läbipaistvaks.

Kui su lapsed armastavad veekeskuses kõige enam liumäest alla lasta, siis ole valmis neile peagi uusi ujukaid osta. Kiire hoog põhjustab taaskord trikookanga kulumist ning kahjustused on näha alles järgmise pesukorra jooksul. Niisiis ei tasu mullivanni või veeliumäkke endale selga panna kõige kallimat ja endale armsamat ujumisriiet.

Pärast basseinis suplemist tuleb kindlasti välja pesta ka basseinivees olnud erinevad kemikaalid, mis on kangasse imbunud. Ka soolane merevesi tuleb riietest kindlasti välja pesta.

Kuidas pesta?

Pese ujumisriideid õrna pesu jaoks mõeldud pesuainega käesoojas vees ja käsitsi. Kui riietusel on kaunistused, kuldtikandeid või muud sarnast, siis tuleks riie pesta pahemalt poolt. Loputusvahendit ei tohi elastaani sisaldavate rõivaste puhul kunagi kasutad, nii ka ujumisrõivaste puhul. Loputada saab jooksva vee all või paar korda vett vahetades.

Ujumisriideid on hea kuivatada toatemperatuuril või suvel lihtsalt varjulises kohas. Liigne päikesepaiste võib jällegi kangale kahjustavalt mõjuda ning riide värvi muuta.
Juhul, kui hoolid oma bikiinidest või trikoost, siis on mõistlik kõik need nõuanded ka puhkusereisil olles meeles pidada. Kanga vastupidavus ja riide värv võivad muutuda isegi nädalase reisi jooksul.

Lõpetuseks olgu öeldud veel üks nõuanne: vali ujumisriiete hoidmiseks võimalikult õhuline koht (näiteks vannitoariiulil olev korv) ning väldi riiete kilekotis hoidmist, sest muidu kuivavad elastaankiud kokku.

Allikas: Yhteishyvä