Ehitusalal tegutsenud Raivo ravim Xalkori on sama, mida võttis juba viis aastat tagasi vähiravifondi asutaja Hille Tänavsuu ning mida oleme seejärel aidanud kättesaadavaks teha mitmekümnel inimesel. Ometi ei ole ravim tänaseni veel murdnud end haigekassa soodusravimite nimekirja.

Raivo kirjutab:

“2016. aasta alguses rattaga sõites märkasin, et füüsiline vorm ja tulemused mitte ei parane, vaid langevad silmnähtavalt. Esimene mõte oli, et olen end tööga liialt koormanud, kuna seal kurtsid minust seitse aastat nooremadki, et on jube väsinud ja tahaks puhata.

Mõne aja pärast tekkis lisaks väsimusele häälekadu ja kaalulangus. Pöördusin perearsti poole, kes suunas mind kurguarsti vastuvõtule. Selgus, et üks hääletepaeltest ei tööta. Põhjus oli teadmata. Teostati kompuuteruuring, mille tulemusena kaelast viga ei leitud. Kopsus avastati aga midagi kahtlast.
Edasi läsksin kopsuarsti juurde, kus mul diagnoositi kolmanda staadiumi kopsuvähk. Diagnoosist kuuldes kiilus mõistus kinni. Kuidas on see võimalik? Olen terve elu olnud mittesuitsetaja ja tegelenud spordiga.

Seejärel suunati mind onkoloogi juurde, kus teostati veel rida uuringuid ning määrati raviks kiiritus- ja keemiaravi. Pärast seda oli haigus umbes aasta kontrolli all. Peagi piinasid mind pea- ja silmavalu. Uuringule minnes selgus, et siirded on jõudnud ajju. Selgus, et keemia- ja kiiritusravi minu puhul kahjuks ei aidanud.

Pean tunnistama, et kaks korda diagnoosi teada saades ja kogu sellele järgnenud ravi polnud ka nii hullud kui lõppvastus, et haigekassa mind enam ei toeta.

Minu ainuke lootus elada, on kallis ravim, mis maksab tuhandeid eurosid kuus. Mul pole seda raha. Olen südamest tänulik fondi asutajatele ja kõigile annetajatele.

Tänu teile on mul lootust elule ning võimalus näha oma tütart sirgumas.”

Raivo ravi tarvis on annetused oodatud märksõnaga “Raivo raviks”:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB: EE211010220228917224
LHV: EE137700771001442514
Luminor: EE591700017003638161