Hans kirjutab:
“Veidi rohkem kui aasta tagasi olin enda arvates täiesti terve mees. Juhuslikult jäin palavikku ja perearst avastas, et vereproov näitab mingit põletikku. Kuna analüüs ei paranenud, siis määrati mulle kõik uuringud, et põhjus leida. Ultraheliuuriingul selgus, et neeru küljes on kasvaja.
Olin lugenud palju lugusid, kuidas inimene saab vähidiagnoosi ja “kogu maailm variseb kokku.” Mul ei olnud nii.

Mul on ema ja tütar, kes muidugi minu pärast muretsevad, aga ma ise olen olnud optimistlik. Arvasin, et opereeritakse ära ja elu läheb edasi. Nii ka läks. Operatsioonist taastumine oli küll raske, aga paari kuu pärast palusin arstil end juba tööle kirjutada. Olen veoautojuht.

Operatsioonist siiski ei piisanud. Vähk oli oma siirded ka mujale ajanud. Ja siis algas keemiaravi. Haigekassa tasub kaks esimest raviliini. Kui esimene ravim tulemust ei andnud, arutasime raviarstiga edasisi võimalusi. Teine ravim mõjus, aga mitte küllalt hästi.

Edasine ravi toimib tänu vähiravifondile. Kui fond ei aitaks, siis poleks mul muud teha, kui loota imele. Vähiravimid on ikka üle mõistuse kallid. Ei taha ka Haigekassa kohta halba öelda — kord on kord ja aasta jooksul on see asutus minu peale kulutanud suuri summasid.

Tihti kuulen, et keegi võitleb vähiga. Kui see nüüd mul endal käes on, ei oska nii küll öelda. Minu võitlus on selline, et elan normaalset elu vähist hoolimata. Ja loodan, et ehk järgmine ravim siis hävitab haiguse ära. Peab ju lootma parimat.”

Toeta ja jaga! Hansu raviks on oodatud sihtotstarbelised annetused märksõnaga “Hansu raviks”: www.kingitudelu.ee/annetajale