Valentina poeg, animafilmide režissöör Ülo Pikkov kirjutab:

“See oli just enne jõule, ema tuli järjekordselt tööreisilt, aga kaebas väsimust. Lubas hakata vitamiine sööma, et pime aeg rutem üle elada.

Tegelikult ootas ta juba kevadet. Oli meie eest salajas muretsenud ühe kasutatud autohaagise ja käinud autokoolis sellega sõitmist õppimas. Nüüd lõpuks saaks ta minna reisile kohtadesse, kuhu Nõukogude ajal polnud kerge pääseda.

Vitamiinid aga ei võtnud väsimust ära. Diagnoos oli viimase staadiumini arenenud vähk. Maks ja magu olid haigusest ära puretud. Lootust ei antud.

Aga ema võttis seda kui teekonna algust. Et nüüd algab paranemise poole minemine. Arstid kujunesid parimateks nõuandjateks sel teel, aga ka sõbrad, kes suutsid sammu pidada.

See pani mind nägema ema kui eeskuju, kuidas peab elus vastu võtma raskeid sõnumeid. Mitte kunagi alla andma.

Sellest on nüüd üle kahe aasta. Tohutul hulgal keemiaravi. Raskeid päevi. Arstidel oli üllatav näha kuidas elutahe ja optimism lükkavad elujoont pikemaks.

Jäänud on ülikallis ravim. Hille Tänavsuu nimeline fond leidis, et mu ema lugu ei pea lõppema veel siin. On võimalus proovida veel ühte ravi.

Kuidas küll saab tänada kõiki neid, kes on teinud selle võimalikuks? Nii suur on meie pere tänutunne. Ainus viis seda lõivu tagasi maksta on ise teistele head teha. Ja seda mitte kunagi unustada, ka väiksestes igapäevastes tegemistes.

Sügis laiutab väljas ja peenramaal. Täna korrastame ema aeda teadmisega, et kevadel saaks ta siin edasi toimetada ja uued seemed idanema panna.”

TOETA JA JAGA: Pöidlad pihku ja käed palvesse, et Valentina ravi toimiks hästi ja naine saaks aega juurde. Kutsume kõiki tema ravi toetama, märksõnaga “Valentina raviks”:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB pank: EE211010220228917224
LHV pank: EE137700771001442514
Luminor pank: EE591700017003638161

Otsetee pangalinkideni: www.kingitudelu.ee/annetajale