Vähihaigete laste päeva puhul kantakse üle maailma kuldset linti, et näidata oma toetust vähihaigetele lastele. Kuldne on värv, mis märgib tugevust, julgust ja vastupidavust. Lisaks valgustavad sel päeval paljud ettevõtted oma hooned kuldkollaseks, et avaldada toetust vähihaigetele lastele. Kui eelmisel aastal valgustasid end kuldkollaselt Tallinna Teletorn ja Lastehaigla, siis sel aastal on juba palju enam ettevõtteid toetuskampaaniaga kaasa tulnud ning kuldkollaseid hooneid leiab 15. veebruaril üle Eesti — alustades Saku Suurhallist, Vanemuise Teatrist ja Tartu sildadest ning lõpetades kuldsete hoonetega saartel ja Eestimaa kaugemates nurkades.

„Kutsume sel päeval oma mõtteid ja südameid siduma vähihaigete lastega — lastega, kes vaatamata raskele haigusele, pidevale haiglas viibimisele ning koormavale ravile soovivad vaid olla lapsed — mängida, jonnida, naerda“, sõnas Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juht Kaili Semm. Lastega, kelle jaoks iga päev on võit.

„Kanname koos kuldset linti, mõeldes meie keskel elavatele kangelastele ning anname endast parima, et igal lapsel oleks homne“, lisas Semm.

Rahvusvahelist vähihaigete laste päeva peetakse alates 2002. aastast ülemaailmse võrgustiku Childhood Cancer International poolt, kuhu kuulub ka Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit, et avaldada toetust vähihaigete lastele ja nende peredele. Tänaseks on sellest kujunenud ülemaailmne koostöökampaania, mille eesmärk on tõsta teadlikkust lapseea vähist ning väljendada tuge vähktõbe põdevatele lastele ja noorukitele, haigusest tervenenutele ja nende peredele.

Jaga
Kommentaarid