1. Ela pidevas vaesumishirmus

Ärka igal hommikul mõttega, et võid oma tööst või varast ilma jääda. Ära jäta ühtegi päeva vahele, tee sellest endale kinnisidee ja toida seda igal võimalikul hetkel. Ka siis, kui reaalset ohtu pole. Vingu igal võimalusel, et kõik on kallis ja sul ei ole raha, ka siis, kui keegi teine endale midagi ostab. Tee vihjeid, et majanduskriisis ongi süüdi just temasugused laristajad.

2. Igavle teadlikult

Harjuta end mõttega, et maailm on üks kuramuse igav paik ja elu on üldiselt mõttetu. Kõik on etteaimatav, pole mingit elevust, põnevust, üllatusi, seiklusi ega midagi, mida oodata. Ja mis peamine — SINA ei ole selles süüdi, kõik teised on. Virise pidevalt, kui igav sul on, tee seda ka siis, kui vestled parasjagu kellegagi. Igavuse peletamiseks vali alljärgnevast loetelust üks või mitu võimalust: peta oma kallimat, raiska raha, nori laste, kallima ja bossiga tüli, jää rasedaks, tule töölt ära, tühjenda oma pangakonto ja koli välismaale, mille keelt sa ei räägi.
Igava inimese eelised: kõik väldivad sind, ei taha sinuga suhelda, ei kutsu sind üritustele, ei helista, blokivad Facebookis ja Skypes. Tulemus — tunned end üksikuna ja sul on veel rohkem igav.

3. Tee kõigile selgeks, et sa oled haige inimene

Kui sul on depressioon, saab sinust Depressiooni-Tiina. Kui kardad ämblikke, töötamist, inimesi ja tomateid, saab sinust Foobia-Pille. Kui sul on kordki elus olnud paanikahoog, on sinu uus nimi Ärev-Anna. Hoolitse selle eest, et su seisund ei jää kellelegi märkamata ning tõsta need oma elus esikohale. Depressiooni-Tiina nutab hommikust õhtuni, igal võimalikul ja võimatul juhul, aga alati siis, kui keegi näeb. Foobia-Pille ei proovi midagi uut, sest uued asjad on nii hirmsad! Ärev-Anna kannatab paanikahoogude käes alati siis, kui ta ei saa piisavalt tähelepanu. Atakk tuleb siis, kui ruumis on piisavalt inimesi, aga keegi ei vaata Anna poolegi. Pea meeles, et sa ei ole endale seda karmi saatust valinud, vaid see lihtsalt on nii ja sa ei saa midagi parata…

4. Nori tüli

See on suurepärane võimalus oma suhete rikkumiseks. Mõnikord, täiesti ilma põhjuseta ja suvalisel ajal, võta tülitsemine korralikult käsile. Nori, vihasta või solvu mingi tühise asja pärast ja nuta korralikult. Kindlasti hoolitse selle eest, et teie ümber oleks inimesi ja et stseen kestaks vähemalt 15 minutit. Eelda ja nõua, et partner oleks rahulik ja mõistlik ja kui ta seda tüli hiljem mainib, kinnita, et midagi sellist pole olnud, ta ei kuula sind üldse ja ei saa kunagi aru, mida sa talle öelda tahad. Solvu!
Teine võimalus: ütle kallimale suvalisel hetkel, et tahad temaga rääkida ning vala ta siis üle süüdistustega, kuidas sa oled temas pettunud ja kuidas ta sinust üldse ei hooli. Vali kindlasti selline moment, kui partneril on midagi olulist käsil.

5. Võta kõike isiklikult ja solvu!

Alati kui võimalik, eelda, et inimesed su ümber tahavad sind solvata, alandada ja sulle haiget teha. Näiteks kui keegi küsib, kuidas sulle film meeldis, järelda sellest, et ta vihjab sellele, et sa ei saanud filmist aru või tahab sulle öelda, et sul on filmide osas halb maitse. Kui keegi jääb kohtumisele hiljaks, kinnita endale ja hiljem ka oma kaaslasele, et ta tegi seda meelega ja tema ainus soov on sind haavata. Veel parem — kui ta kohale jõuab, ära ütle üldse midagi! Las kannatab!

6. Tee kõike ainult omakasu eesmärgil

Kui sul on võimalus teisi aidata, jookse minema! Või tee seda ainult siis, kui sinul ka sellest otsest kasu sünnib — näiteks võimalus end ideaalse ja lahke inimesena näidata või kohtuda inimesega, kellelt saad tulvikus raha laenata. Iial, mitte iial ei tohi sa teha midagi ainult selle pärast, et sellest tegevusest on kellelgi teisel kasu!

7. Ära täna!

Inimesed, kes oskavad tänulikkust väljendada, on uuringute järgi õnnelikumad ja rahulolevamad kui need, kes seda ei tee. Mille eest sul ongi tänulik olla? Elu on üks paras piin ja siis sa sured…

Ära iial mõtle, et oled tänulik selle eest, et sul on töö, mis toob raha sisse, või toit laual. Sest töö on õudselt nõme ja õhtusöök ebatervislik. Ikka ja alati keerelgu su peas mõte: kõik on halvasti!

8. Ära kunagi eelda midagi head

Sa tead seda — optimism tuleviku osas lõppeb ainult suure pettumusega. Parem on kohe end halvimaks ette valmistada ja eeldada kõigest kõige hullemat. Sa saad töölt kinga. Su abikaasa petab sind ja jätab sind siis maha. Su lastest kasvavad joodikud. Su ellu ei tule iial midagi head ega ilusat. Mõtle neid mõtteid vähemalt tund aega iga päev.

9. Süüdista oma vanemaid

No kes siis veel sinu ebaõnnes süüdi on?! Ikka ema ja isa! Nemad kasvatasid sind valesti, ei armastanud ega õpetanud piisavalt ja tegid sinust luuseri. Sina EI OLE süüdi!
Kindlasti ära piirdu vaid oma vanematega. Süüdi on ka su lasteaiakasvataja, algkooliõpetaja ja esimene poiss-sõber.

10. Ära naudi midagi

Toitu, veini, loodust, muusikat ja ilu naudivad ainult pealiskaudsed ja mõttetud inimesed. Kui tabad end mõttelt, et see maitse, muusikapala või sügisene vahtrapuu on päris tore, takista end kohe ja meenuta endale, et need on kõik nii tühised asjad, mis ei vähenda maailma nõmedust ja õudu.

11. Analüüsi ennast ja jõua järeldusele, et sa elad valesti

Mõtle oma vigadele, oma käitumisele ja probleemidele. Mõista, kui halvasti su elus kõik on. Ära lase positiivsetel mõtetel võimust võtta, tõrju need kiiresti eemale ja keskendu ainult negatiivsele.

12. Ülista minevikku, vihka olevikku, jälesta tulevikku

Meenuta endale igal võimalikul juhul, kui õnnelik ja rõõmus sa olid lapsena, koolieas või värskelt abiellununa. Nendi kahetsusega, et sellest alates on kõik allamäge kihutanud. Kunagi olid sa kaunitar, kes tõmbas kõigi pilgud endale, nüüd oled sa vana, kortsus ja kole ja keegi ei vaata su poolegi. Sa oleks pidanud abielluma selle kena ja pika Peetriga, mitte selle haisva ja peeretava Ainiga. Sa oleks pidanud õppima advokaadiks, mitte personalitöötajaks. Keskendu sellele, mida sa oled valesti teinud ja mida sa oleks pidanud teisiti tegema.

13. Vali endale mees, keda hakkad muutma

Armu mehesse, kellel on mingi tõsine viga. Näiteks kasiinosõltuvus, vägivaldsus, alkoholism, naistemees. Sinu eesmärk on temast normaalne inimene vormida ja sind ei huvita, kas tema sellest ka huvitatud on. Ole veendunud, et sa saad tema muutmisega hakkama ja ära lase end ümber veenda!

14. Kritiseeri

Ära jäta ühtegi võimalust kasutamata, et kedagi kritiseerida. Halvusta kolleegi riietust, teenindaja hääletooni, arsti oskusi jne. Kui keegi sööb muna, teata kõrgilt, et sa vihkad mune. Võimalused on piiritud!

Tuleb kasuks, kui asjad, mida sa kritiseerid, teistele meeldivad. Ilma, sääskede ja ummikute üle virisemine ei ole piisavalt leidlik. Vihka uut filmi, mida kõik su sõbrad kiidavad. Tee endale nimekiri 20 asjast, mille kohta sul on midagi mürgist öelda ning võta endale eesmärgiks see nimekiri päeva jooksul läbi vinguda.

Allikas: Alternet