Üks neist on näiteks ka noor Marten Mattias, kelle ema ta kuus aastat tagasi uue armastuse tõttu aasta ja kaheksa kuuselt Tapa Maxima poe ette jättis. "Kas teile ei tundu, et selles mõttes on midagi väga valesti?" küsis saatejuht Anneli Lahe. "Mis see armastus siis on, mis sunnib maha jätma oma enda lihased lapsed? Kas armastus ei peaks meid muutma hoopis paremaks? Kuid just nii kommenteeris oma tütre valikut vanaema Eve, kes selle asemel, et väljateenitult võiks jalad juba seinale visata, pidi vanaema rollist astuma taas ema rolli."

Marten Mattias tunnistab, et soovib emaga taas kohtuda, küsida, kuidas emal läheb ja mida tema õde vahepeal teinud on. Ta tõdeb samas, et oma emale ta väga ei mõtle, aga küll aga õele, kellega ta vahepeal kohtunud ei ole.

Ema poolt hüljatud poeg ja tema vanaema elavad pisikeses kahetoalises elamises, kus pikem mees enam püsti kõndima ei mahuks ja vett peab kaevust ämbritega tuppa tassima ning välikäimla on kohe ümber kukkumas. Vaatamata sellele on Marten Mattias väga positiivse suhtumisega poiss, kelle süda on õiges kohas, ning ta unistab vaid sellest, et "Kodutunne" aitaks neil vee tuppa tuua.

"Kodutunde“ heategevuslik kontsert jagas ka kaheaastase Marfani sündroomiga Lenna, voodi külge aheldatud Rasmuse, saate ajaloo jooksul ühes kõige kohutavamate elamistingimustega kodus elava 2. klassis käiva Kati ja neljanda staadiumi peaaju kasvajaga võitleva Kirilli lugusid. Nad kõik vajavad heade eestlaste abi.

Tuleval aastal juba kümnendat tegutsemisaastat tähistav „Kodutunne“ vaatab lootusrikkalt tulevikku. Lahked eesti inimesed on tänaseks annetanud juba ligi 170 000 eurot, et liigutavas erisaates näidatud perede ja laste kaua oodatud imed täituda saaksid.

„Oleme südamest tänulikud Kodutunde vaatajatele ja armastatud artistidele, kes on andnud niivõrd suure panuse, et saaksime ka uuel hooajal minna appi nendele, kes seda nii vajavad ja ootavad,“ on saate produtsent Kristi Loigo tänulik. Abikätt ulatama kutsusid üles ka muusikud Anne Veski, Karl Madis, Ivo Linna, Birgit Sarrap, Ott Lepland ja Sünne Valtri.

„Kodutunde“ heategevuskontserti annetusnumbrid jäävad avatuks aastalõpuni:

900 6225 (5 €)
900 7718 (10 €)
900 7719 (25 €)