Kuidas käituda tööl, pidulauas, tantsupeol, teatris, reisil; milliseid rõivaid sobib kanda; kuidas jääda viisakaks telefoni valeühenduse puhul; kuidas tagada abieluõnn; mida pidada silmas kaaslase valikul ja intiimelus.

Mõned näited, mis laadis õpetusi raamatulehekügedelt raadioeetrisse tuuakse:

1905. aastal ilmunud Dr Franz Schönenberger´i raamatust “Suguelu saladused ehk tunne iseennast” mõistliku isa õpetussõnad abiellu heitnud pojale: “Ega abielus ei õitse mitte igavesti kevade, ka sügis tuleb kätte — härmatised ööd ilmuvad abieluvoodis, mustad saatusepilved katavad õnne ja rõõmu taevast. Siis, mu poeg, peab mahedam sõprus tulise armastuse järel käima. Ära iialgi lase viha teie vahele sigida — kui su naine riielda püüab, katsu teda mõistliku kõnega vaigistada.”

Samast raamatust ka targa ema nõuanded abiellunud tütrele: “Jäta meelde, et ainult tölbiaruga naine uriseb oma mehe kallal! Püüa olla mehe vastu lahke ja oma paha tuju varjata. Sa näita abikaasale, et teda armastad ja ära heida külma olekut talle ette, kui tema ametitalituste pärast koormatud on.”

Või tarkusetera 1976. aastal ilmunud Iina Aasamaa raamatust “Käitumisest”: “Tantsupeo inetuim väärnähtus on, kui seal tantsivad liigsest alkoholi tarvitamisest ebakindlalt jalul püsivad inimesed. Tantsule kutsuva partneri valimine sündigu silmatorkamatult. Sobiva partneri otsimisel on inetu kaua ringi vaadata ja teravalt silmitseda iga naist pealaest jalatallani.”

Kuulajateni jõuavad lõigud raamatutest:

“Moodsa elu leksikon”, toimetanud Rasmus Kangro-Pool ja Henno Rahamägi (1932)

“Abielu tervishoiust” Hubert Kahn (1970)

“Suguelu saladused ehk tunne iseend” Dr Franz Schönenberger (1905)

“Suguelu tervishoid” Max Gruber (1922)

“Käitumisest” Iina Aasamaa (1976)

"Hää takt" on Vikerraadio eetris argipäeviti kell 16.45 alates 5. märtsist. Rubriigid on Vikerraadio kodulehel peale eetrit ka järelkuulatavad.