Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kartulivorst
 
Lumepall 20. detsember 2006, kl 11.46
Tahaks hirmsasti jõulude ajal kartulivorsti teha, aga selleks on teadupärast seasoolikaid vaja. On kellegil aimu, kust neid hankida võiks? Ega poes vist ei müüda ju:(
 
soolik 20. detsember 2006, kl 11.52
ikka keskturult, ei mujalt
 
Heilika 20. detsember 2006, kl 18.29
Kuidas tehakse kartulivorsti?
Mul soolikaid jaguks, kuid pole kuunudki kartulivorstist. Palun?!
 
Lumepall 21. detsember 2006, kl 10.23
Aaga palun!:)

Kartulivorst

1 kg kartuleid, 400 g läbikasvanud sealiha, 100 g mugulsibulaid, pipart, soola, majoraani, tilli, seasoolikaid

Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid. Haki sibul. Lõika liha väikesteks kuubikuteks, prae koos sibulatega, maitsesta. Sega toore kartuli kuubikutega.

Lõika soolikast sellised parajad jupid ja täida seasoolikad lehtri abil (sealt lehtrist saab siis kulbivarre vms. pika pulgaga seda massi edasi lükata, aga ettevaatlikult, sest muidu võid augu sisse suruda). Mõlemad otsad jäta natuke tühjaks, et need siis niidiga kokku siduda (et selline rõngataoline vorst siis tuleb). Soolikaid ei tohi kõvasti segu täis tampida, jäta mõõdukalt pehmeks.

Keeda täidetud vorstid soola ja tilliga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 10-15 minutit).
NB! Vesi ei tohi kõvasti keeda, vaid õrnalt, sest muidu keevad soolikad lõhki. Jahtunud vorstid küpseta ahjus 220 °C juures kuldpruuniks või võib ka pliidil panni peal.

Väga maitsvad:) Aga kust Sina Heilika soolikaid said? Ma vist homme lähen uurin seda turuvärki...väga loodan, et seal on, mul jubedad neelud käivad selle vorsti järele:p

Ilusaid pühi!
 
Heilika 21. detsember 2006, kl 17.09
Tänan retsepti eest. Kindlasti proovin, nii isuäratav retsept ka sul.
Olen Haapsalus ja siin saaksin sulle suure peotäie tasuta anda, kui soovi.Puhastatud ja kergelt soolatud.Pikad ja terved sooled.
 
Lumepall 22. detsember 2006, kl 09.38
Natuke jääb kahjuks kaugeks, aga aitäh pakkumast! Varsti lippan turule, eks paistab, kuidas seal seisud on.

Aga loomulikult proovi järgi...jõuluroaks igati sobilik, kapsa kõrvale on lausa ideaalne:)
 
nammi 23. detsember 2006, kl 00.02
ja küüslauku tuleks ka panna.
 
Heilika 25. detsember 2006, kl 18.06
Tahan Lumepallile kiidusönad öelda. Vorst on ideaalselt hea, kena ja kaubandusliku välimusega veel lisaks.
Söime ise ja kostitasime kylalisi, saime palju kiidusönu ja retsept rändas mitmesse Eestimaa nurka. Sobib ka kylmalt ja soojalt igasugu salatiga.
Meie pere kindel "hea avastus", mis jääb meie retseptidesse kindlasti.
Häid katsetamisi teistele ja ilusat pyhadeaega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!