Kööginõu
hosta söögiks
krokko 02. juuni 2010, kl 12.46 |
hei!
sain mõni päev tagasi IMEmaitsvat salatit hostadest, tomatist ja balsamicoäädika-oliivõli kastmest.
vaimustunult rääkisin sellest emale, et nüüd hakkame kõiki neid hostasid järama, mis tal aias. ta oli ikka väga skeptiline ja kartis, et need on pigem mürgised. lubasin talle tõendusmaterjali hankida, et see nii ei ole.
kuidas on teie kogemused hostade (mõtlen neid tavalisi tumerohelisi lehti) söömisega...?
aitäh!
sain mõni päev tagasi IMEmaitsvat salatit hostadest, tomatist ja balsamicoäädika-oliivõli kastmest.
vaimustunult rääkisin sellest emale, et nüüd hakkame kõiki neid hostasid järama, mis tal aias. ta oli ikka väga skeptiline ja kartis, et need on pigem mürgised. lubasin talle tõendusmaterjali hankida, et see nii ei ole.
kuidas on teie kogemused hostade (mõtlen neid tavalisi tumerohelisi lehti) söömisega...?
aitäh!
ah 02. juuni 2010, kl 17.43 |
ei noh 02. juuni 2010, kl 18.26 |
krokko 02. juuni 2010, kl 21.18 |
dill 04. juuni 2010, kl 10.13 |
* 08. juuni 2010, kl 13.43 |
hosta 08. juuni 2010, kl 14.06 |
Hosta liikidest kasutatakse toiduks taime leherootsusid. Noorte lehtede rootsud on vähem kiulised. Soolvees keetmine annab rootsudele magusa maitse ja neid süüakse nagu sparglit või pannakse suppidesse.
Jaapani köögis on enim hinnatud:
Mägihosta (Hosta montana)
Süstjaleheline hosta (Hosta lancifolia)
Laiuv hosta (Hosta ventricosa)
Jaapani köögis on enim hinnatud:
Mägihosta (Hosta montana)
Süstjaleheline hosta (Hosta lancifolia)
Laiuv hosta (Hosta ventricosa)
hosta 08. juuni 2010, kl 14.07 |
krokko 08. juuni 2010, kl 21.50 |
Lisa postitus