Tihti tekib elu keerdkäikudes küsimus, miks nii minema pidi. “Kui aga saad aru, et juhtunu toob esile teatud omadusi või loob pinnase suureks muutuseks tulevikus, on tunduvalt kergem seda protsessi läbi teha,” selgitab ta, miks sünnikaart on justkui nagu maakaart kogu eluks.

Miks olete valinud enda valdkonnaks astroloogia või valis astroloogia hoopis teid?

Mulle on lapsepõlvest alates meeldinud saladused ja astroloogia lummas eelkõige seepärast, et astroloogiliste teadmiste ja meetodite kaudu on võimalik elu seaduspärasusi ja äärmiselt komplitseeritud inimloomust lahti mõtestada.

Ühest küljest on astroloogia matemaatiline, teisest küljest aga on vaja olla ka psühholoog ja vaadata pealispinnast sügavamale. Inimeste elud on nii huvitavad ja mulle meeldib olla neile justkui peegliks — vaadata iseendaga tõtt ja üles leida see, mida ei oska märgata või mis on argipäevahalluses kaduma läinud.

Kas astroloogiat saab usaldada, ning mismoodi selle olemust ja tähendust tuleks enda eluga siduda?

Astroloogilised tsüklid on nagu looduses aastaaegade vaheldumine. Kevadele järgneb suvi, suvele sügis. Suved võivad olla iga aasta veidi erinevad, aga ometi on kindel see, et suve järel ei tule kevad. Ka kell ja kalender on samasugused kokkuleppelised 12 jaotusega süsteemid nagu sodiaagiring ja liiguvad oma rütmis sellest hoolimata, kas sina neisse usud või mitte.

Minu silmis on astroloogia abivahend, mis aitab igapäevaelus paremini hakkama saada. Nii sageli tekitavad elu keerdkäigud küsimusi, et miks küll see või teine asi minuga just nüüd juhtuma pidi. Kui aga saad aru, et juhtunu toob esile teatud omadusi või loob pinnase suureks muutuseks tulevikus, on tunduvalt kergem seda protsessi läbi teha. Samuti aitab astroloogia inimesi paremini mõista ja leppida omadustega, mis ei pruugi väga meeldida. Saad aru, et see on selle inimese jaoks õige ja loomulik käitumisviis, kuigi sinu omast erinev.

Kas mõni sodiaagimärk on teistest parem, nii-öelda tugevam, või on kõigil omad plussid ja miinused?

Kohe päris kindlasti ei saa ühte märki teisest paremaks pidada. Igas märgis on midagi, mis teeb elu raskemaks ja samas ka seda, mis aitab takistusi ületada. Mõne tugevuseks on järeleandmatus, teise jaoks jälle kompromisside leidmine.

Mida nimetatakse astroloogias inimese sünnikaardiks ja mis kasu sellest teadlikuks saamine meile annab?

Inimese sünnikaart on ring, kuhu on kantud planeetide asetus tema sünnihetkel. Arvestades seejuures nii kohta kui ka täpset kellaaega. Seega on iga inimese sünnikaart unikaalne ja midagi hoopis enamat kui vaid päikese positsioonist ajendatud horoskoop, mis paljudele tähendabki astroloogiat. Sünnikaart seletab ära miks inimene valis just selle hetke sündimiseks — planeetide asetus pidi olema niisugune, et väljendab ellu kaasa saadud andeid ja kasulikke omadusi, samas ka õppetunde, mida tuleb elus läbi teha. See oleks nagu maakaart kogu eluks. Ja palju lihtsam on ju reisida kui kaart taskus — tead, millist marsruuti valida ja millega oma teekonnal arvestama peaks.

Millisel arvamusel te olete? Kas me oleme kosmoses üksinda või on tähtede ja tähtedesüsteemide taga teisi eluvorme või avastamata müsteeriume?

Usun päris kindlasti, et üksinda me siin ilmaruumis ei ole. Selline mõtteviis meenutaks justkui väikelapse arusaama maailmast, mis piirdub tema aia ja väravaga, sest ta pole kaugemale näinud.

Milline on olnud teie kõige võimsam kogemus, mis on kinnitanud astroloogia usaldatavust?

Näiteks kui prognoosisin oma paarisuhte algust pool aastat ette või kui ühe inimese puhul lubasin oma mütsi ära süüa, kui ta meditsiinilistele takistustele vaatamata aasta jooksul lapsevanemaks ei saaks. Müts jäi õnneks söömata. Ja loomulikult on igapäevaselt konsultatsioonides palju selliseid ahhetamapanevaid hetki, kus sünnikaardist tuleb välja mõni väga spetsiifiline omadus või nüanss, mida poleks olnud kuidagi võimalik muul moel ära arvata, kuid mis ometi väga täppi läheb. Parimaks tõestusmaterjaliks on mineviku arengud — kui õnnestub kuu või vahel isegi päevade täpsusega paika panna, kus mõne praeguse arengu juured leiduvad või mis võis olla pöördeliseks hetkeks.

Miks võiks üks inimene end hakata astroloogiaga kurssi viima?

Võiks alustada enda sünnikaardist ehk siis iseenda paremast tundmisest — äkki on mingi potentsiaal, mis pole veel leidnud rakendust või on omadus, mida oled tahtnud justkui maha suruda või eitada, aga millele leiaks ka positiivset väljendust. Siis võib liikuda juba edasi teiste inimeste analüüsimise juurde, mis kindlasti võimaldab oma elukaaslast, vanemaid või lapsi paremini mõista ja neile nende teekonnal toeks olla.

Sama käib ka sõprade, ülemuste ja üleüldse kõigi kohta, kellega elus kokku puutud. Isegi kui on teada vaid sünnikuupäev, leiab ikka palju väärtuslikku informatsiooni. “Astroloogia õpetus” on just nii üles ehitatud, et ka päris algajal oleks võimalik seda kasutama hakata ja samm-sammult teadmisi juurde hankida.

Kuidas töötab astroloogia ja armastus? Kas astroloogiat tundma õppides on võimalik endale ideaalne partner leida?

Sünnikaardi põhjal on võimalik öelda, milliste omadustega kaaslane konkreetset inimest kõige paremini täiendab. Isegi kui kõik nendest omadustest ei pruugi esmapilgul meeldida. Saab öelda, mis tüüpi suhe sobib — kas stabiilne suhe, kus kõik reeglid on paigas või hoopis vabam vorm, kus mõlemal on palju iseseisvust, mis tegelikult just hoiabki seda suhet tugeva ja kindlana. Samuti saab kaardist välja lugeda, kuidas inimene oma armastust välja näitab — mõne puhul on kiindumuse märgiks avalikud musid ja kallid, teisel midagi praktilist nagu haiguse ajal apteegist toodud ravim.

Astroloogia abil ei saa väita, et see inimene kindlalt sobib ja see mitte — need valikud on ikka igaühe enda teha. Küll aga saab analüüsida, kas see, mida sina suhtes vajad, haakub sinu partneriga ja mida tuleks kaaslase puhul eriti silmas pidada — millised omadused aitaksid suhte õnnestumisele kaasa ja mille pinnalt võiks probleeme tekkida.

Kuidas on suhetes: kas vastab tõele, et teatud sodiaagimärgid ei sobi kokku või on tegemist pigem müüdiga?

Sodiaagimärkide sobivusel on tõetera sees, aga seda peab võtma laiemalt. Inimesed on nii palju enamat kui vaid oma päikesemärk, mida me kõik teame. Jah, võib-olla põhiloomused on küllaltki erinevad, kui kokku saavad Skoprion ja Veevalaja, aga kui sellel Veevalajal on näiteks Kuu või tõusumärk Kalades, Vähis või Skorpionis, siis aitab see teineteise mõistmisele tublisti kaasa, sest tal on ikkagi veemärkidele omast tundlikkust ja empaatiat. Just seepärast ongi hea teada lähedaste inimeste sünnikaarte. Võib juhtuda ka nii, et kõik harmoneerub kaartides justkui liigagi hästi, aga meenutab pigem õe ja venna suhet. Väikest särtsu ja vastuolu peab ka sees olema.