Rott (1924, 1936,1948,1960, 1972, 1984, 1996)

Krapsaks ja kirglik Rott tahaks pärast eelmise aasta aktiivset tegevust väheke puhata ja end korda seada. Tal on moest oma arusaam ning oma hallis värvigammas on ta äärmiselt elegantne. Ent Kukele see ei meeldi. Kuidas, ei mingeid värve ega erksust? Seetõttu ei tunne Rott end eriti hästi. Liiga teravalt annab Kukk oma ettepanekutest teada — sunnib kandma liiga erksaid ehteid ja rõivaid. See aga Rotile ei meeldi, sest Kuke sõna kuulates muutub ta nähtavaks. Tema aga armastab keskööd ja pimedust. Ning rott on ärevil. Ta ei mõista ka üldse Kuke toretsevat armastust. Võib ju lihtsalt ja kirglikult, aga milleks nii palju kära? Ning ka kõik kogutud rikkused tuleb Kuke käsul välja tuua ning haarata selle järele, mis Rotile ei ole iseloomulik. Rott armastab jagada vaid nendega, keda armastab. Ei, see pole Roti jaoks just parim aasta. Emotsioonidest täidetud Rott võib halvemal juhul muutuda passiivseks ning suhetes ettearvamatuks.

Härg (1925, 1937, 1949,1961,1973, 1985, 1997)

Usin Härg on alati valmis tööd rügama. Ka sel aastal teeb ta seda hoolega ega kurda oma elu üle. Nii nagu alati. Ainult et sellel aastal asub mingisugune Kukk andma väärtuslikke käske ning seletama, mida ja kuidas on tarvis teha. Noh, ka see on võimalik üle elada. Ega Härga pole nii lihtne tasakaalust välja viia. Kui Härja aastal sündinud inimese jaoks on soodne metalli stiihia, siis siin on head uudised — on oodata ärilist edu. Kui metalli stiihia pole eriti soodne, siis võib juhtuda, et Härg ärkab, olles üles kündnud poole võõrast põllust. Kuke aastal peaks Härg hoiduma luumurdudest ja nahaprobleemidest.

Tiiger (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Pärast Ahviga peetud lahingut lakub energiline Tiiger sel aastal haavu. Ja õigesti teeb: tuleb rahulikult oodata, sest järgmisel, Koera aastal, võib ta uuesti astuda lahinguväljale võitma. Tiiger on oma olemuselt üksildane. Kukk aga tahab koguda enda ümber inimesi ja luua meeskonda, et siis seda juhtida, käsutada ning hästi raha teenida. Ise aga tahab ta uneleda kuulsuse kiirtes ning saada kiidusõnu. Tiiger ei vaja seda, ta teab niigi, kuidas äriga tegeleda. Seetõttu kehitab ta mõistmatult õlgu ning suundub rahulikult omi asju ajama.

Jänes/Kass (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Sõbralik, lahke ja väle Jänes satub sel aastal ohtu. Kuke terav nokk on liiga karm ja ohtlik tema õrnale olemusele. Jänes oskab armsasti igale poole jõuda, ent siin, nagu Kuke valdustes ikka, on ees trellid. Aasta tuleb väga emotsionaalne. Kuidas siis jõuab sellise elu juures mõelda veel rikkusele? Täielik stress: „Kuidas ta minuga räägib? Miks ta nii tegi?“ Kõik loomingulised ideed lõigatakse juure pealt läbi — nõutakse täpse aruande esitamist, ilma liigse fantaasiata. Jänese hing valutab sellel aastal. Võib-olla satub ta pressi esilehtedele, võib aga olla, et saab sõprade seas populaarseks kui pehmekarvaline kannataja.

Allikas: Prognoz 2017