Jalgratast pole mõtet leiutama hakata ja nii võib välja tuua 1985. aastal teadlase Shawn Carlsoni poolt tehtud testid sünnipõhistele horoskoopidele.
Teadusliku uurimuse tulemused nime all "Astroloogia topelt-pimetest" avaldati teaduslikus ajakirjas "Nature".

Huvitav testide juures on see, et nende juurde kaasati 28 professionaalset astroloogi.

1. Test
83-le inimesele jaotati astroloogilised kaardid, mis põhinesid nende sünniaegadel ja -kohtadel.
Iga inimene sai kolm kaarti, üks põhines nende endi andmetel, teised võõraste inimeste omadel.

Iga katses osalev isik pidi valima kaarti, mis teda ennast enim kirjeldab. Ainult 28-l juhul 83-st valiti nn õige kaart. See on täpne õnnestumiste vahekord juhusliku valiku puhul.
Astroloogid ennustasid, et 50% katseisikuid valib enda andmetel põhineva kaarti.

2. Test
Teine test käis teistpidi. 116 inimest täitsid isiksuse uuringute testi (California Psychological Inventory - CPI) ning andsid teadlasele ka oma sünnikuupäeva ja -koha.
Astroloogidele anti kolm täidetud isiksuse testi ning üks sünniaeg ja -koht. Astroloogid pidid viimaste järgi ära määrama inimese isiksuse.

Ainult 40-l korral 116-st osutusid astroloogide määramised õigeks. Nagu ka esimese testiga, on see täpne juhusliku valiku vahekord.

Carlsoni kokkuvõte:

"Me oleme nüüd tugeval positsioonil, et vaielda sünnipõhise astroloogiaga, mida praktiseerivad tunnustatud astroloogid.
Suurt vaeva nähti kindlustamaks, et test oleks erapooletu ja astroloogial oleks igasugused võimalused õnnestumiseks. Astroloogia kukkus läbi."

"Vaatamata faktidele, et me töötasime riigi parimate astroloogidega, kes oskasid CPI-d kasutada, et me võtsime astroloogide nõuandeid testi tegemisel kuulda, et astroloogid ennustasid minimaalseks õnnestumiste arvuks 50%, astroloogial ei õnnestunud ületada juhuslikkuse printsiibi määra."