Elu kulgeb kindlas rütmis. Üheks mõõtühikuks on nädalane tsükkel — sellega on arvestanud idamaised astroloogid juba väga ammusest ajast. Igal nädalapäeval on aktiivne funktsioon, mis seostub vastava planeedi seisuga ning kannab astroloogilist nimetust.

Pühapäev on Päikese päev.
Organism on sellel päeval maksimaalselt aktiivne ning omandab kergelt igat liiki toitaineid. Seetõttu võite toituda harjumuspäraselt.

Esmapäev on Kuu päev.
Tasub olla ettevaatlikum, mitte koormata magu rasvaste, soolaste ja teravate toitudega, vähendada kondiitritoodete söömist ja püüda vältida suitsutatud tooteid, tomatit, küüslauku, sibulat.

Teisipäev on Marsi päev.
Kui armastate teravat toitu ja maitseaineid, siis on see teie päev! Liialdada ei tohi ainult magusaga ning jahutoodetega. Soovitav süüa putrusid ja kaunvilju.

Kolmapäev on Merkuuri päev.
Organism vajab erinevat toitu, sellepärast tuleks nädala keskel kasutada mitmesuguseid salateid ja putrusid, mis aktiviseerivad soolestiku tööd. Parem oleks vältida liha- ja piimatooteid, et vähendada valkude ja rasvade kogust.

Neljapäev on Jupiteri päev
- vaba valik, võite süüa väikestes kogustes kõike, mida tahate. Vähendage aga maiustuste ning juurvilja ja eriti kartuli tarbimist. Soovitav oleks sel päeval ette võtta maksa ja sapiteid puhastav kuur. Selleks sobib toitudele lisada sidrunimahla ja taime- või oliiviõli.

Reede on Veenuse päev.
Kõige parem oleks siis süüa köögivilju ning magusaid toite. Tuleb vältida liha, kala, muna ja väga vürtsiseid sööke. Soovitaks teha suppe, mis on kõige parem soolestiku puhastamiseks. Supi koostiseks kasutada kartulit, sibulat, natuke päevalilleõli, vett, lisada sidrunimahla.

Laupäev on Saturni päev
- mõõdukuse päev. Peaks kasutama kaltsiumi- ja fosforisisaldusega toite (spinat, kapsas, kurk, juust, kohupiim). Ei tasu tarbida teravat toitu, konserve, suitsutatud ja teraviljatooteid. Väga ettevaatlik tuleks olla alkoholi tarbimisega.

Nälgimisest ja kaalu mahavõtmisest
Ainuüksi nälgimine kui vahend kaalus maha võtmiseks pole peaaegu mitte kunagi edukas. Väga suur mõju on Kuu faasidel.
Paastumine noorkuu ajal hoiab ära mõned haigused.
Kaalus maha võtmisega on kasulik tegelda enne täiskuud ja täiskuu ajal.

Toiduvaba päeva soovitaks siis, kui Kuu on Jäära või Kaalude tähtkujus. Sellel ajal võiks rohkem tarvitada riisi ja vähem soola.

Kui Kuu on Lõvis, Amburis või Veevalajas, soovitaksin õunadieeti.
Kui Kuu on Neitsis, siis on kasulik süüa kohupiima ja kefiiri.


Soovitused erinevatele tähtkujudele üheks toiduvabaks või piiratud toitumisega päevaks nädalas:

VEEVALAJA: Sobivad toidud, mis head peaajule ja närvidele. Päevas piisab täiesti 50 grammist lihast ja teraleivast.

KALAD: Kõige kasulikumad on kaerahelbe- ja tatrapudrud, siis on eeldused pikaks elueaks.

JÄÄR: Sellele vaimsele märgile on vaja väga vähe liha. Täiesti vastunäidustatud on alkohoolsed joogid. Hästi sobivad kala- ja jahutoidud.SÕNN: Vaatamata heale isule tasub keelduda teravatest toitudest ja jahutoodetest, mis soodustavad rasvumist. Alkoholist võiks tarbida ainult õlut.

KAKSIKUD:  Vaimne märk, järelikult sobib puuvili, kindlasti ka piim. Liha ei ole soovitav.

VÄHK: Peab olema söögi suhtes nõudlik. Ei soovita tarbida alkoholi ega loomalihasaadustest tooteid. Hoiduda maiustustest. Hästi sobib kaladieet.

LÕVI: Sellel märgil ei ole soovitav süüa toitu, mis on loomulik loomade kuningale. Nad on sündinud taimetoitlasteks.

NEITSI: Sööge lihtsaid ja hästivalmistatud toite kindlate ajavahemike tagant ning mõõdukates kogustes. Kaks-kolm õuna ja klaas piima sobib dieedipäeval väga hästi

KAALUD: Võiks süüa põdra- või metskitseliha. Suhkur on just Kaaludele valge surm. Hommikul ärgates ja õhtul enne magamaheitmist tuleks juua klaas külma vett. Päeva jooksul süüa paar muna.

SKORPION: Piim ja teravili loob teis harmoonia. Ei tohiks kasutada alkohoolseid jooke, see ei mõju hästi teie tervisele.

AMBUR: Teile sobib liha, sööge julgesti.

KALJUKITS: Sobib biifsteek, lisandiks porgandisalat.


Horoskoop pärineb Naisteka arhiivist!