***JÄÄR

Vana-aasta õhtul oled kelmikas ja hasartses meeleolus, mistõttu võid kergesti kaotada igasuguse mõõdu- ja taktitunde. Aga kindlasti oled just sina üks nendest, kes seltskonna „käima” tõmbab. Kindlasti vajad aasta viimasel päeval enda ümber suuremat seltskonda, kus ei puuduks ka eksootika (paar indiaanlast või mustanahalist seltskonnas — miks mitte?)

Reedene Marsi trigoon Kaksikutes liikuva Jupiteriga muudab uue aasta esimese nädala sinu jaoks igas mõttes viljakaks ja produktiivseks. Sa näed nüüd avaramat perspektiivi ning saad aru, millises suunas peaksid edasi liikuma. Parim nädal vaimseks tööks, õpinguteks, samuti mingisse uude gruppi või meeskonda sulandumiseks.

***SÕNN

Sõnnide jaoks sobib vana aasta ära saata ning uus aasta vastu võtta omas kodus. Või siis hea sõbra kodus, kus rahvast ei oleks liiga palju. Vajad õige aastavahetuse tunnetuse saavutamiseks vaikust ja rahu, hubast ja kodust olemist. See-eest sööki-jooki peaks olema piisavalt — sulle ei meeldi põrmugi mõte, et märjuke saab kõige magusamal hetkel otsa või et keegi sööb sinu eest ära isuäratavad hõrgutised. Sulle nimelt ei meeldi süües-juues kiirustada ja enne sööd sa silmadega, kui suuga.

Nädal tervikuna sobib uute teemade ja nähtustega tutvumiseks, õppimiseks, vanadele asjadele uue nurga alt lähenemiseks.

***KAKSIKUD

Aasta viimane päev võib mööduda üsna rahutult — oled kas pidevas liikumises või juhtub alatasa midagi, mis su plaanid segi paiskab. Pead käigupealt ümber orienteeruma ja kiiresti otsustama, kuhu ja kellega tahad minna. Võid tunda end nagu kits kahe kuhja vahel, suutmata otsustada, mida võtta ja mida jätta.

Neljapäevane Merkuuri kvadraat Uraaniga muudab aasta esimese nädala üsna rahutuks, kuid vaimselt stimuleerivaks. Ning esmaspäevane Merkuuri sisenemine Kaljukitse tähistab sinu jaoks sügavama ja tähenduslikuma perioodi algust (kuni 19. jaanuarini). Sinus on selle perioodi jooksul rohkem püsivust ja võimet sundida end tegema ka ebameeldivaid asju. Samuti on sul hea psühholoogiline vaist.

***VÄHK

Kui aastavahetuse pidu ette valmistad, siis jälgi, et sa pidulauaga üle ei pingutaks. Sulle võib tunduda, et mida rikkalikum laud, seda rohkem plusspunkte oma külaliste silmis teenid. Kui aga lähed ise külla, kipud õhtule hinnangut andma samuti vaid söögi-joogivaliku järgi. Sul on raske märgata seltskonnas valitsevaid peenemaid vibratsioone — näed vaid väga konkreetseid ja maiseid asju.

Aasta esimesel nädalal tasuks sul kriitika suhtes olla paksu nahaga — kui keegi on lihtsalt halvas tujus ja seda sinu peal välja elab, on see tema, mitte sinu probleem. Ka võib keegi sinu suhtes üritada mingit ajupesu või reklaamset propagandatrikki läbi viia.