See aspekt on seotud mässumeelsuse, provokatsioonide ning ootamatute ja äkiliste olukordadega. Samuti on see seis seotud suurte ümberkorralduste ja sageli isegi revolutsiooniliste muudatustega. Ja kuna see aspekt kestab seekord Marsi retrograadsuse tõttu niivõrd pikalt, siis on ka rohkem aega selleks, et need muudatused jõuaksid toimuda.
Seega on mai, juuli teine pool ning terve august ja september ajaks, mil maailmas võivad aset leida suured muutused ja ümberkorraldused, mis võivad sageli olla ettearvamatu ja äkilise iseloomuga. Suurenenud on nii tehnoloogiliste katastroofide kui ka loodusõnnetuste (eriti maavärinate) tõenäosus.

Nädala teises pooles hakkab mõjuma Merkuuri ja Pluuto pingeseis. See aspekt on sageli seotud vaimse surve ja propagandaga. Omi ideid ja arvamusi surutakse teistele jõuliselt peale ega ei olda nõus oma seisukohti muutma. Infovahetuse, kommunikatsiooni ja liikumise-reisimisega võib ette tulla pingelisi ja keerulisi olukordi. Palju on erinevat laadi „kallutatud informatsiooni” ja ka päris ehedaid libauudiseid. Aspekt kestab vaid õnneks umbes kuni 11. maini.

Päikese- Neptuuni hea aspekt toob nädala teise poolde suurenenud tundlikkust ja loovat fantaasiarikkust.

Samas aktiviseerub nädala teises pooles ka Veenuse-Neptuuni ebasoodne asetus, mis toob suhete teemas kaasa kas mustad või roosad prillid. Ehk siis annab suhetes tooni see, mida kas kardetakse või loodetakse. Esineb rohkem soovmõtlemist ehk siis mingite fantaasiate mõju all olemist.