Oluline on nüüd meeles pidada — mida rohkem sa energiat kulutad, seda rohkem seda ka juurde voolab. Ei tohi lasta tekkida energia seisakut!

Merkuuri retrograadsuse ajal - 12. märtsist 4. aprillini, 15. juulist 8. augustini ning 7. novembrist 27. novembrini võib esineda segadust, arusaamatusi ja takistusi liikluses ja infovahetuses, samuti juriidilises asjaajamises ja lepingute sõlmimisel.

Neitsis asuv Marss kiigub alates 24. jaanuarist kuni 14. aprillini retrograadselt, mis võib sinus tekitada suurt rahulolematust, kriitikat nii enda kui teiste aadressil. Sulle võib tunduda, et kõik on väga valesti ja see sunnib veelgi rohkem pingutama. Asjad, suhted ja olukorrad, mis jäid kuidagi poolikuks või lõpetamata, kerkivad nüüd eriti teravalt esile.

Aeg märtsi keskpaigast kuni 20. maini (eriti aga aprill) on keeruline ja nõuab õigete valikute tegemist. Sinu vastas olevad jõud üritavad vett võimalikult sogaseks ajada. Samas on sinu ja teiste vahel ka palju moonutusi ehk kõverpeegeldusi — sulle võib lihtsalt tunduda, et kedagi ei saa usaldada. Samuti võid ka ise teistele vale mulje jätta.

Samas on aeg aasta algusest kuni aprilli lõpuni või isegi mai keskpaigani vaimses plaanis väga viljakas — sul on uusi põnevaid ideid, hästi edeneb vaimne töö ja õppimine. Saad teada midagi väga kasulikku või omandad mõne uue oskuse.

22. maist kuni 3. juulini on aga parim aeg aktiivseks tegutsemiseks ja initsiatiivi haaramiseks. Nüüd on sul võimalus ennast täiel määral realiseerida, uusi asju käima lükata, organiseerida ja tegutseda üsna laial rindel.

Augusti teises pooles ja septembris ettevaatust reisidel ja välismaaga seonduvas. Samuti tasuks hoolikalt vaagida ja analüüsida karjääri või muu ühiskondliku tegevusega seotud samme.

3 — 28. oktoobrini liigub Neitsis Veenus — soositud on seltskond ja romantilised suhted.

November ja detsember võimendavad tugevalt nii su soove ja lootusi kui ka hirme ja kartusi.