Selle nädala põhiaspekt on Marsi ja Pluuto vastasseis, mille mõju kestab umbes 10. juulini. Õhus on pinget ja võitlusmomenti ning paljud on valmis vahendeid valimata oma eesmärkide poole liikuma. Konkurents ja võimuvõitlus suurenevad igal tasandil.

Teisipäevast või kolmapäevast hakkab meid mõjutama lisaks ka Päikese-Pluuto vastasseis, mille mõju on suures osas sarnane Marsi-Pluuto opositsioonile. Selle aspekti mõju kestab umbes 16. juulini.
Seega on juuli esimene pool aeg, mil peaks olema ettevaatlik nii liikluses kui mujal, kus võib õnnetus juhtuda. Samas annavad need aspektid tohutult energiat ja panevad palavikuliselt tegutsema. Kui need Pluuto energiad jäävad positiivsel viisil välja elamata, võivad need esile kutsuda õnnetusi ja vägivalda. Kuid positiivsel juhul annavad sellised Pluuto aspektid võimaluse oluliseks läbimurdeks ja radikaalsete muudatuste tegemiseks.

Kuni reedeni või laupäevani mõjuv Merkuuri ja Uraani kvadraat toob omakorda nädalasse rahutust, ärevust, ootamatusi — seda eelkõige seoses info ja kommunikatsiooniga.

Neljapäevane Päikese-Jupiteri kvadraat lisab nädalasse veelgi energiat ja paneb tegutsema, mis lõppeb suure tõenäosusega mitmesuguste liialduste ja oma võimete ülehindamisega.

Seega valitsevad uues nädalas ülivõimsad ja plahvatusohtlikud energiad, millele tuleks leida positiivne väljund.