Jälle hakkab kohe silma asjaolu, et ASC langeb täpselt Jupiteri ja Liliti keskpunkti. Seega Jupiter-Liliti teema on endiselt aktuaalne. Jupiter on 12. majas, mis sümboliseerib varjatud ja nähtamatut maailma. Lilit jälle 1. majas, mis on just fookuses olemine, nähtavaks saamine. 1. maja tipu kaudu tuuakse Jupiter justkui „valguse kätte” ja seotakse Lilitiga. Seda saaks tõlgendada kui „suur saladus tuleb ilmsiks” või „ääretu avarus/lõpmatu informatsioon” puudutab kõiki inimesi (1.maja) väga erilisel ja tavatul (Lilit) moel.

Päikese-Veenuse ligidal Jääras on ka Marsi-Uraani ühendus, mis omakorda moodustab kvadraadi Pluutoga Kaljukitses ning — pange nüüd tähele — Kuu ja Superkomeedi ühendusega! Superkomeet Ison ehk ametliku nimetusega C/2012 S1, avastati alles 21. septembril sellel aastal (artikkel). Ja arvatakse, et see saab olema üks kõige heledamaid komeete inimkonna ajaloos. Komeet pöördub ümber Päikese 28. novembril 2013 ja möödub Maast 26. detsembril 2013. Seda muidugi juhul, kui komeet vahepeal oma trajektoori ei muuda või sootuks tükkideks ei lagune (nagu juhtus komeet Eleniniga).

Kevadpunkti kaardis asub ISON 8.42 Vähis, Kuu 7.58 Vähis. Komeedid on alati olnud ülisuure sümboolse tähendusega ning neid on peetud olulisteks märkideks või enneteks enne pöördelisi sündmusi (komeedid).

Kuu ja Superkomeedi ühendus on väga võimas ja sügavalt sümboolne seis. Kuu sümboliseerib siin Maakera rahvast tervikuna, masse, rahvamasside emotsioone. Pealiskaudsel tasandil näitab Kuu ja Superkomeedi ühendus arvatavasti lihtsalt seda, et kõik sellest komeedist (aga ka muudest taevamärkidest) räägivad ja et sellised teemad on pidevalt päevakorras. Samas võib see näidata aga ka seda, et Kuu ehk rahvas „valgustub”, saab ilmutuse või kollektiivse nägemuse osaliseks, kogeb midagi väga erilist ja kordumatut. Komeet on ju poeetiliselt nagu Valgusekandja (kuigi tegelikult küll valguse peegeldaja).

Nagu eelpool mainitud, moodustab Kuu-ISON ühendus opositsiooni Pluutoga ning kvadraadi Marsi-Uraani ühendusega. Võimas, eriline, revolutsiooniline ja plahvatusohtlik seis! Sellise aspektimustriga tuleks keskenduda vaid positiivsele ning hoida silme ees helgeid sihte.

Kollektiivsel teadvusel on nüüd võimalus läbi murda järgmisele tasandile, loobuda kõigest sellest, mis uues ajas enam ei toimi. Kui aga klammerdutakse vanasse ja tahetakse säilitada „status-quo-d”, võivad vallanduda äkilised, ootamatud ja lõhkuvad energiad.

Müstiline „kokkusattumus” 2013 kevadpunkti kaardis on aga asteroidide Houston, Dioretsa (tagurpidi „asteroid”), Sumeria ja Phaeton ülitäpne ühendus! Sumeria viitab jällegi iidsetele kultuuridele ja teadmistele ja ülejäänud kolm asteroidi sümboliseerivad kõik kosmost, lendamist või „ülevalt kukkumist”. Kas Sumeri jumalad tulevad tagasi? Vaevalt et otseses mõttes, küll aga võidakse näiteks Marsilt, avakosmosest või mõnelt muult planeedilt midagi leida. Küsimus on vaid selles, kas seda leidu ka avalikkusega jagatakse. Sest see leid kindlasti ei kinnita ametlikku Maa ajalugu. Justkui selle kinnituseks on asteroid Uluru kaasatud kaardis suurde kvadraati. Uluru on maailma suurim monoliit ja aborigeeni legendides jällegi seotud taevast laskuvate jumalatega, kes lõid inimkonna (sarnaselt Annunaki ja muude kosmiliste lugudega).

Loe kindlasti lisaks: