1. Jäär

Jäärad peaksid olema valvsad! Tähtede seis näitab selgelt, et jaaniööl jõuab nendeni tõeline armastus! Seega tasub kindlasti grilli ja lõkke tagant püsti tõusta ning minna pärg peas metsa uitama. Legend räägib, et kallima kohtamiseks tuleb seista ristteel ja lausuda kolm võlusõna. Millised need on? Seda teavad ainult Jäärad ise!

2. Sõnn

Sõnnid peaksid kõiksugu õnnetuste vältimiseks lõketest suure kaarega mööda käima. Jaaniööl tuleks olla ettevaatlik ning mitte mingil juhul ei tohiks Sõnnid oma kallimat silmist lasta. Vastasel juhul võivad nad kahe nädala pärast silmitsi seista tõsiste suhteprobleemide või lausa armastuse katkemisega. Kõige targem on veeta jaanipühad koos perega!

3. Kaksikud

Kui Kaksikud on jaanidel õnnelikud, siis on nad õnnelikud terve eesoleva aasta! Üldiselt on sellel tähemärgil soovitatav aeg maha võtta ja argikärast eemale saada. Rahu ja vaikus toob rahulolu, mis omakorda teeb Kaksikud õnnelikuks. Nende pidustuste märksõnadeks olgu puhkus, puhkus ja veelkord puhkus! Lülita välja mobiil ning arvuti ja naudi vaba aega täiel rinnal!

4. Vähk

Kui Vähk tahab sel jaaniööl olla sõnajalaõie otsingus edukas, siis peab ta kindlasti allikavett jooma! See vabastab kõigist pattudest ja muudab kõik Vähid tõeliseks armastajaks. Eemale tasub aga hoida toidu valmistamisest ja lõketest — terariistad ja tuli ei too head! Kui rahulikult toimetada ja talitada, siis mööduvad pühad Vähkide jaoks rahulikult. Tark ei torma!

5. Lõvi

Sel jaaniööl muutuvad Lõvid veel bravuurikamaks, kui nad praegu juba on. Kõik silmapaarid imetlegu neid, või muidu! Seetõttu tuleks Lõvidel eemale hoida kõiksugu vägijookide tarbimisest. Vastasel juhul võib selle tähemärgi esindaja lisaks joviaalse tujuga tantsimisele ka üle lõkke hüppama hakata. Ja vaadates tähtede seisu, siis ei lõppe see üritus just kõige paremini.

6. Neitsi

Neitsidele olgu märksõnaks saunas käimine. Vaimu- ja keha puhastamine tagab edu eelseisvaks pooleks aastaks. Kõik Neitsid, kes peavad oma jaanipühi kuskil veekogu ääres, peaksid koos oma kallimaga varbaid vees leotama. Nii süttib teie vahel tõeline ja kustumatu armastus. Kui aga kallimat pole, siis tuleks silla peale silmad kinni ootama minna. Nii saab su ellu astuda keegi uus ja müstiline!

7. Kaalud

Kaalud olgu üleval varajaste hommikutundideni! Raha ja rikkus saabub ainult siis, kui kasteses rohus püherdada ja kolm tiiru ümber enda teha. Uskumuste kohaselt peidab Kaalude tõeline armastus end Lõuna-Eesti metsade vahel. Küll aga ilmutab see salapärane armastus end ainult jaanipäeva südaööl. Kes hiljaks jääb, see ilma jääb!

8. Skorpion

Skorpion leiab armastuse ainult juhul, kui ta jaaniööl kolm korda ujumas käib. Vette tuleb hüpata tund enne ja pärast südaööd ning varajastel hommikutundidel kell 5. Kuna ujumine on sel aastal eriti tähtsa rolliga, siis tuleks eemale hoida alkoholist. Purjus peaga vette minna ei tohi!

9. Ambur

Amburite edu sõltub jaaniussidest. Mida rohkem leiad, seda uhkem ja kasulikum! Armastuse toovad jaaniussikesed, kes on leitud enne südaööd ja rikkuse need, kes leitud pärast südaööd. Leitud ussikesi tuleks viis minutit pihu peal hoida ja seejärel nad suudluse saatel maha tagasi roomama panna. Ainult nii saab tõeline õnn tulla!

10. Kaljukits

Kaljukitsed peaksid sel jaanipäeval riietuma valgesse. Olgu selleks valge kleit või valged püksid — vahet ei ole! Oluline on samuti leida lähedalt metsast viis erinevat õit ning need enda kallima taskutesse ära peita. Kui armsam neid enne hommikut üles ei leia, siis on armastus kindel kui kalju!

11. Veevalaja

Veevalaja peab sel aastal palju liha sööma — nii kindlustab ta endale edu kuni järgneva jaanipäevani. Selleks aga, et suurest söömisest kõht valutama ei hakkaks, tuleb kindlasti suure hooga üle lõkke hüpata. Mida suurem on leek, seda kirglikum tulevad eelolevad kolm kuud. Ettevaatust, kõrvetamine toob ebaõnne!

12. Kalad

Kaladel seisab sel jaanipäeval ees tõeline rituaalide tulv. Selleks, et leida armastust ja õnne, tuleb esmalt käia saunas ning siis lähimasse veekogusse hüpata. Et tagada ilu, tuleb juukseid õllega pesta ning seejärel need kahte patsi punuda. Et leida rikkust, tuleb juua kinnisilmi allikavett ning samal ajal kolm ringi ümber enda käia. Vaev tasub end kindlasti ära!