“Poliitilises mõttes on tegemist 2018. aasta kõige raskema ja keerulisema kuuga,” räägib Nastja. “5.–20. septembrini valitseb kogu maailmas ärev ja plahvatusohtlik õhkkond. Lahvatavad kõikvõimalikud skandaalid. Lõkkele löövad poliitilised konfliktid. Inimesed elavad terrorismihirmus. Kõrged ja tähtsad riigipead lahkuvad ametist. Maailmas valitseb kaos.”

Nastja nendib, et on asju, mida me saame muuta ja on olukordi ja inimesi, mida me muuta ei saa. Just septembri pingelises olustikus peame õppima vahet tegema olukordadel, mida me saame muuta ja nendel, mida me muuta ei saa. “Andke endale aru, et vahel ongi nii, et olete andnud endast parima ja midagi rohkemat ei saa te teha," soovitab Nastja. “Esmalt hoolitsege enda ja oma lähedaste eest ja alles siis võtke ette globaalsete probleemide lahendamine.”

10. septembril liigub Merkuur Veevalajasse ja olukord muutub talutavamaks. Kasutage seda päeva, et korrakski hinge tõmmata. Kümme keerulist päeva on veel ees.

228-leheküljeline “Nastja maagiline 2018” koosneb kahest osast. Esimeses osas räägib Nastja, mis meid 2018. aastal ees ootab. Lisaks sellele leiad raamatu kaante vahelt horoskoobi, mis on tavapärastest ajalehe- ja ajakirjahoroskoopidest kolm korda täpsem – iga päikesemärk on jaotatud kolmeks osaks, mida nimetatakse dekaadideks. Selline süsteem võimaldab kirjeldada täpsemalt inimese isikuomadusi ja iseloomu. Ka näitab see ilmekalt, et sama päikesemärgiga inimesed võivad olla väga erinevad.