Teie tunnuslause on: “Mina usaldan!”

Olete kaastundlik altruist kelle eesmärgiks on osadus.

Teie element on vesi ja värvideks on roosa, punakasroosa ning lilla

Metall: tina, plaatina, koobalt

Vääriskivid: akvamariin, ametüst, kvarts, türkiis, opaal, pärlmutter, korall

Taimed: valged ja lillad sirelid, lootos, vesiroos, maikelluke, inka liilia, meelespea, freesia, lumikelluke.

Looduselemendid: meri, ookean, kalad, süvavee taimestik ja korallid, udu, auramine.

Toidud: Kalaroad, kõik mereannid, tarretised ja kallerdised, kissell, (püree)supid. Kokteilid.

Märksõna: vee loksumine, loodushääled, sukeldumine, ujumine, andumine, sulandumine, voogamine, viljapeade lainetus tuules, pilvede kulgemine taevas, aastaaegade vaheldumine, film — aeg-luubis võtted, plaanide vaheldumine, raskelt kukkuvad kangad ja vetruvad narmad, akvarell, langevarjuga maandumine, udusule hõljumine, muusa, poeesia, tundetulv, fantaasia, kaastunne, kõikehõlmav, sulalumi, uduvine, meloodia, suudlus, sensitiivsus, tajud, piiritus, joove, hallutsinatsioon, äratundmine, tervikutaju, kooskõla e. “samal lainel olemine”, nukrus, nauding, nägemus, visioon jne.

Kehapiirkond: immuunsüsteem, limaskestad ning jalalabad.

Kalade märgi omaduseks on toetuda tervikutajule ja usaldusele, lastes elul end pea kinnisilmi kanda. Intuitiivsele sisekaemusele toetudes omandatakse võime seda tõlkida ja “kuulata”
Nii omandatakse tundepeenus ning võime tulla toime ka väliselt kaootilises olukorras, milles seosed asjade vahel on peaaegu märkamatud või vähemalt väga raskesti määratletavad ihusilmaga vaadates.

Kalade märk sümboliseerib usaldust, sulandumist, andumist, leppimist, eluõiguse andmist tunnetele, tajudele, mis, nagu selgub, võivad samuti olla erksad, kuid kummalisel kombel just vastupidisel moel Neitsi poolel avalduvale — mitte neid kontrollile allutades ja korrastada püüdes, vaid suurendades oma sisemist erksust kesk kontrollimatut eluvoolu. See annab võimaluse tajuda ehmatavaltki täpseid nüansse vabas eluvoolus või tundepuhangus. See on selline omalaadne “kinnisilmi täpsus”

Niisiis on Neitsi ja Kalade telje põhiteemaks täpsus ja tervikutaju.
Sellel teljel on peidus asjad, mida duaalsel maailmavaatel on vast kõige raskem ühtekuuluvana näha. Siin on asjad, mida peetakse vast kõige sagedamini ühendamatuteks. Igatahes tahab kõva harjutamist, et neid oma toimimises kooskõlaliseks või vähemasti vaheldumisi toimivatena aktsepteeritavateks saada.

Tegelikult kuuluvad nad aga sama lahutamatult ühte nagu kõik eelnevadki tasakaalupaarid.

Just nagu kunstnik, kes oma taiest maalides läheneb neitsilikult sõrmejoonte esiletoomiseks ja siis jälle kaugeneb kolm sammu, et vaadata kalalikul moel läbi “uduste silmade” proportsioone.
Just samuti, nagu veemolekulid sisalduvad voolavas vees või neitsilik liivaterane merepõhi on nii kalalikult loksuvat veekogu kandmas või ekraani resolutsiooni punktide arv, mis annab oma parima kaasande ekraanil voolavale filmile või äärmine nüansitundlikkus tantsuliselt voolava tantsijanna liigutustes või tähelepanuerksus meditatiivselt voolavas meeles.
Kus iganes see telg ennast ka ei avaldaks, on nad ikka lahutamatult koos — need poolused ei saagi lahus olla, sest kui pole osakesi, pole ka voogu, ja kui resolutsioon on madal, siis ei saa plaane vahetada. Ja nüansitundlikkuse puudumise korral öeldakse, et tegemist on “tahumatu tüübiga”.

Samas on elu nii tehtud, et üks täpsus peab selleks hetkeks justkui varju astuma, kui teine esile tuleb — seda üksnes duaalsuse nähtavas plaanis ja igaüks, kes nende tegelikku ühtsust on kord juba tajunud ja teadvustanud, ei unusta kunagi seda poolt, mis parasjagu varjus on ja sealt oma paarilisele usaldusväärset toetuspunkti pakub.

Kalade märgis on kaks vastassuunas ujuvat kala — alla suunduv kala on eluvõitluses alla andnud ja leiab unustust enesepettuses ja narkootikumides ning samas on see ka osadus elu varjuküljes mis kaastunnet sünnitab. Kõrgustesse püüdleva Kala sümboolsed seisundid on intuitsiooni ja inspiratsiooniseisund.

Teie mõtlemine on intuitiivne, rikastatud fantaasia ning unistustega.
Oskate pöörata tähelepanu põhilisele, detailid Teid eriti ei paelu (vastasmärk Neitsi ja detailsus).
Kalad on kõige eelarvamustevabam märk. Sellepärast Te ei arvusta ega kritiseeri ning olete küllaltki šokikindel. Samas tundute selle sama tõttu teistele sageli valelik, sest teil ei ole ka takistust muuta meelt või tuua alateadlikult välja just see nägu mida Teilt kas oodatakse või kardetakse.
Teile on omane kujundlik mõtlemine. Teie mälu on paradoksaalne.
Suutmata orienteeruda paljudes olmelistes pisiasjades, mäletate Te emotsionaalseid fakte jahmatamapaneva peensuseni.

Olete heasoovlik, isegi ohverdav. Olete sageli kollektiivi psühhokliima indikaatoriks. Kui Te ei tunne ennast kollektiivis hästi, siis pole seal inimsuhted korras. Teil on harilikult taktitundeline huumorimeel, mille taha oskate peita oma tõelisi tundeid.

Armastuses olete tundeline, intuitiivne ja koguni mõneti religioosne. Mõjute magneetiliselt aga ometi võib praktiline elu isegi Teis tuua esile mõningast sarkasmi — ju on see Kalade varjatud vastasmärgi Neitsi ilmnemine.

Teie tugevused ja nõrkused on Teie loomulikus voolavuses ja ebamäärasuse ning nüansipeenuse omapärases koosluses. Sobivas kontekstis avaldub see olulise äratundmises, inspiratsioonis, intuitsioonis, lõõgastumisoskuses, fantaasiarikkuses, kaastundlikkuses kuid ebasobivas kontekstis võib see avalduda ka kui passiivsus, fantaseerimine, ebapraktilisus, ebausaldatavus, töötahte ja järjekindluse puudumine, ülemäärane nautlemine ja kalduvus alistuda enesepettusele.