Teie tunnuslause on: “Mina vastutan!”, “Meie kasutame!”

Olete oma olemuselt visa ronija, kelle eesmärgiks on saavutada kõrge positsioon, manifesteerida vorm.

Teie element on maa, värv on sinakaslilla, hall ja öömust

Metall: plii

Vääriskivid: must turmaliin, kassisilm, suitskvarts, malahhiit, roheline turmaliin

Taimed: kartul, sibul, humal, luuderohi, tamm, nelk, jasmiin

Looduselemendid: mäestikud, kõrgustikud, linnad, ühiskondlikud hooned, maanteede võrgustikud, infrastruktuur.

Toidud: kartul, munad, sült, piimatooted, juust, kõik juurviljad.

Märksõna: autoriteet, isakuju, töödejuhataja, direktor, täidesaatev jõud, korrakaitse, sõjavägi, kaitsejõud, kindral, äriregister, kapten, linna planeering, viadukt, kõrghoone, ministeerium, residents, projekt, geomeetriline kujund, töölaud, määrus, seadus, pildiraam, vangla, kindlus, lõputöö vormistus, klooster, maksuamet, kontrolör, kohtunik, skelett, tugistruktuur, kõrgustik, kalju, katus, mõõtkava, karkass, kivistis, arheoloogia, vana inimene, ürik,

Kehapiirkond: luustik, põlved, nahk, juuksed ja hambad.

Kaljukits sümboliseerib sodiaagiringis toetavat ja teadlikkust manifesteerivat vormi. Mõistuse võitu ja tippsaavutust. Samas on see ju vaid üks hästi vormistatud samm teadlikkuse teekonnal, millele järgneb jälle uus samm tundmatusse.

Tugistruktuur ja tema poolt kantud ja vormistatud sõnum.
See, mis hoiab ja kaitseb, aga ka vangistab ja piiritleb. See, mis kehtestab seadused selle vormi piires.

Vorm määrab oma kuju läbi, millisel moel energiad temas liiguvad — seda teeb mis tahes geomeetriline kujund, aga ka vabariigi valitsus või rahandusministeerium.

Siit kasvab välja selle telje arenguline ülesanne ja ka dünaamika.
Vähk, selle telje vastastipul, esindab hinge ja tema olemust ning vajadusi. Kaljukits esindab vormi ja tema poolt avaldatavaid mõjusid — toetavate ja takistavate asjaolude summat. Need kaks on koostoimes just samuti, nagu on koostoimes sisu ja vorm.

Hing loob vajaduse kaitse ja toe järele ning vorm pakub seda — hing areneb ja tema vajadused muutuvad — senine vorm muutub takistavaks. Hing esitab vajaduse vabaduse järele ja vorm peab seda võimaldama. Vorm uueneb, avardub, transformeerub, muutub, ja selle kõige juures tajub oma vastutust!

Just siit tulebki Teie ellu Kaljukitse märgi vastutuse mõiste — ta seisab uuenemise ja hoidmise piiril — unistuse ja pettumuse vahel — on turvaotsijate ja vabadusvõitlejate kohtumispaigaks ja ta kannab seda endas ja ta paistab välja…

Kuidas hoida selle teljel dünaamikat?

See on paljuski põhiküsimus ka praegusel ajastul, mil planeet Pluuto siirdus Kaljukitse märki.
Sisu ja vorm kuuluvad kokku ja vajavad teineteist, nagu linnupoeg vajab munakoort või pehme ning tundlik inimkeha vajab toetavat skeletti või muutlikes ilmaoludes elav pere vajab oma Hütti või maailmaga alles tutvuv lapsekäsi otsib toetavat vanema kätt. Aga kõik õnnelikud linnud kooruvad kord ja lapsed kasvavad suureks ja vormid luuaksegi selleks, et nad kannaksid edasi enda kanda usaldatud sõnumid — aegruumi sõnumid, ja mitte keegi teine ei tunne nende aegruumi sõnumite olemust ja vastutuse raskust enam kui Kaljukits, ning keegi teine ei saa siinsete dünaamikahäirete tõttu enam kannatada kui Vähk.

Kõige kaalukam pähkel sellelt teljelt on mõistagi mentaalne — mõttevorm. Mis on võimalik ja mis mitte?

See on Teie põhiküsimus ja sellele otsite eluteel lahendusi. Kui siin õnnestub leida sisemine kooskõla, siis on Teie elutegevuse ja tema tugistruktuuride kooslus Teis sama täiuslikult toimiv nagu ta on seda meie olemuses — nagu on kolju, mis hoiab meie individuaalsuse aparaati meie õrnas ja imelises ajus, see on kui rinnakorv, mis ümbritseb ja annab õhku meis tuksuvale südamele, see on kui vaagen, millele toetudes loksub meis ürgne ookean, see on kui selgroog, mis on meile sillaks maa ja taeva vahel.

Teie kõige tähelepandavamaks omaduseks on oskus vähimaidki võimalusi kasutada oma sihtide elluviimiseks. Kaljukits on raske tõusu sümbol. Võite alustada kõige madalamalt trepiastmelt, kuid elu lõpuks jõuda väga kõrgele.

Teile on loomupärane kujutada ennast ette kõrgel positsioonil. Eesmärgid võisid olla selged juba lapsena, kuid kinnine iseloom ja ükskõiksus puht välise sära vastu, ei lase küllaltki auahneid kavatsusi esialgu välja paista. Eesmärgid saavutate visaduse, kannatlikkuse, plaanipärasuse, kokkuhoidlikkuse, mõistuspärasuse, süstemaatilisuse ning järjekindla töötamise abil.
Teile ei sobi määramatus. Sellepärast püüate kõiges korda luua, allutada kõik mingile skeemile.
Teile on omane konkreetne mõtlemine, kuid Sodiaagiringi viimase maamärgina on Teile iseloomulik ka abstraktne mõtlemine ja intuitsioon. Suutlikkus ühendada teoreetilist ja praktilist, abstraktset ja konkreetset, teeb selle universaalse mõtleja funktsionaalselt eeskujulikult töötavate süsteemide loojaks.

Te olete vormi asjatundja sodiaagis.
Nii ehitate enda ümber müüri, sarnanedes selles osas vastasmärgi Vähiga, kes armastab kesta pugeda. Oma sisemisi salajasi unistusi ei paljasta Te naljalt kellelegi. Olete sisimas soe ja tundlik ning kannatate müüri varju pagenult salamisi selle isoleerituse tõttu. Teie müüri ei saa vallutada otserünnakuga kuid Teie lähimad sõbrad teavad kuidas leida tee Teie sooja südameni ja saada vajadusel reaalset abi.

Teile tasub alati loota. See tähendab ausust, sõnapidamist, kohusetunnet.
Hoiate aktiivsest suhtlemisest kõrvale, meelsamini vaikite seltskonnas, sõprussidemed sõlmuvad aeglaselt. Hoiate eemale pillajatest, sest Teile endale pole midagi kergelt kätte tulnud. Hoiate eemale vaidlejatest, sõnadetegijatest, sest Teie pikal teel on iga minut kallis.
Olete selleks liialt ette- ja läbinägelik, et tühjast vaimustuda. Vaoshoituse tõttu on Teid harva näha nii nutmas kui naermas.

Teil on raske unustada oma sihte ja sellepärast ka iseennast. Sellepärast kipub Teie armusuhteid varjutama kaine arvestus. Te ei puista eriti heldelt hellitusi ja meelitusi, kuid üksainus “Armastan sind” võib vastu pidada elu lõpuni.

Teie tugevuseks ja nõrkuseks on äärmine püsivus ja plaanipärasus. Positiivses kontekstis avaldub see visaduses, kannatlikkuses, plaanipärasuses, universaalse mõtlemise võimes, usaldusväärsuses, süsteemsuses. Ebasobivas kontekstis kipub muutuma pedantsuseks, tehnokraatsuseks, skepsiseks, rahulolematuseks, tundetuseks, auahnuseks, ihnsuseks ja kinnisuseks.

Allikas: Horoskoop.net