Teie tunnuslause on “Mina korrastan ja täpsustan!”

Oma olemuses olete küllalt range revident, kelle põhieesmärgiks on korra loomine.

Teie element on maa, iseloomulik värvus on roheline aga ka pruun

Metall: elavhõbe

Vääriskivid: kaltsiit, lapis lazuli, jaspis

Taimed: krüsanteem, gladiool, freesia, kirss, pähklipuu

Looduselemendid: liiv, muld, seemned, viljaterad

Toidud: Leib ja sai. Kõik teraviljatoidud, müslid, pudrud, oad. Salatid — eelistatult porgandist, sellerist ja petersellist.

Märksõna: liivane merepõhi ja rand, veepiisad aknal, kompositsioon, analüüs, laboratoorium, test, resolutsioon, nõelravi, täpsus, korrastamine, raamatupidamine, meditsiin, metoodika, klassifikatsioon, marker, kaardistamine, töökorraldus, hindamine, mikroskoop, nüanss

Kehapiirkond: Soolestik, maks, kõhunääre, sapipõis.

Neitsi ja Kalad on inimteadvusele vast üks kõige keerukam vastandipaar.
Siin hoitakse tasakaalu ning loovat pinget tervikutaju, usalduse, voolavuse ning äärmise analüütilise peenuse, detailsuse ja kontrolli vahel. Sellel teljel kohtuvad väga peen korrastatuse aste ja väga suur usaldus ning eluline kaos. Perioode, mil üks pool teist tõeliselt pelgab ning ei teagi täpselt, kas kardab rohkem kaosesse langemist või ootamatut lahutusteravuse torget, tuleb selle teljega seoses ilmselt ette nii mõnelgi rännakuteel.
Ometi peitub siin ka kõige imelisem koostöö šedööver! Nüansitundlik ning peenelt teadvustatud voolavus ja plastilisus. Selle telje läbitunnetatud dünaamikast pärinevad foto- ja filmikunsti saavutused, tantsuline meisterlikkus, sõnaline kujundlik voolavus, unustamatud kunstiteosed, suhtlemisemeisterlikkus jpm.

Neitsi pool justkui läheneb usalduse leidmisele kontrolli meetodil ja timmib lahutusteravust, lootes niimoodi üles leida salapärast voolavust — seda matkida. Ta justkui valmistub kaosega kohtuma ennast korrastades. Maa osistest vastab see savile — püsiv ja samas väga peen ja voolitav. Üksnes veega ühes on savi voolav ja Neitsi kohanev — põletatud savi peegeldab seda mis juhtub ka Teiega kergesti kui Te tunded endast eemale heidate ja selle tulemusel ilmneb jäikus, pedantsus ja ülikriitilisus elumuutuste suhtes.

Neitsi on kõige enam reaalsusega seotud ja seetõttu ka reaalsuse surve all elav märk. Et enesega toime tulla peab ta olema küllalt mõistuspärane ning illusioonide vaba.
Need omadused on mingil moel iseloomulikud ka Teile.

Olete päris kindlasti tegev ja liikuv. Eriti väljendub see töökuses. Laiskus on Neitsi olemusele võõras. Olete töötaja, kellele võib alati loota. Selle märgi esindajad teevad kõige rohkem, et Maa oleks elamiskõlblik paik. Kohusetunne sunnib ka Teid ära tegema ka kõige tülikamad tööd.
Kohustused moodustavad mitte ainult takistusi vaid just Neitsi oskab neist punuda ka enda elule raamistiku. Teie tegevuse tulemus väljendub enamasti mingis konkreetses asjas, mis reeglina korralikult töötab ja see on ka eneseteostuse väljendus.
Teie mõtlemine on loogine ja realistlik. Praktilise inimesena ei ehita Te kunagi õhulosse ega haara tähtede järele. Absurdsus, eluvõõrus, ekstsentrilisus, illusoorsus — kõigi selliste katteta ideede äratundmises on Teil tõenäoliselt haruldane vaist.

Teil on hea analüüsivõime, harilikult kriitilise suunitlusega ning väga hea mälu, eriti pisiasjade suhtes. Teil on ka hea õppimisvõime ning kui omandate teadmisi, siis muutuvad need ajapikku üha entsüklopeedilisemateks. Selle kõige varjuküljeks on muidugi hirmud, mis kasvavad samuti korrelatsioonis sedalaadi teadmiste kasvuga. See kõik kipub tekitama stressi ja stress omakorda tervisehäireid ning siit kasvab omakorda välja suur huvi ravitsemise vastu.

Suured rahvamassid muudavad Teid rahutuks, sest Teie peen märkamisvõime leiab sealt liig palju kasimatuse, rumaluse, harimatuse ja jämeduse ilminguid.
Küll aga leiab see, kes hädas Teie poole pöördub väga hoolikat vastuvõttu ning tähelepanelikku nõuannet.

Armastuse ja tunnete teema on Neitsi märgile mitte kõige sujuvam valdkond — selles on liig palju lainetust ja ettearvamatust ning Teilgi on vahel ilmselt tegemist, et oma äärmise tähelepanelikkuse juures ümbritseva suhtes lasta ennast kinnisilmi tunnetel kanda. Tunded avanevadki enamasti alles küllalt sügavates suhetes, milles sisemised hoovused pääsevad esile tulema.

Teie tugevused ja nõrkused kasvavad välja detailsusest, mõistlikkusest ja võivad tuua olenevalt olukorrast nii õnnistust kui piina.

Teie töökus, täpsus, kohusetunne, ratsionaalsus, mõistuspärasus, hea analüüsivõime, korra armastus, puhtus, teenistusvalmidus on sobivas kontekstis hindamatu väärtus. Samas ebasobivas kontekstis võib sellest saada viljatu kriitika, formalism, tähenärilikkus, liigne mõistuspärasus mis kohitseb tundeelu, hirm tuleviku ees, ülim kokkuhoidlikkus ja kangekaelne oma vaatekohtade külge klammerdumine.