Aedviljad: herned, spinat, tomatid, mädarõigas.
Ürdid ja maitseained: (24.09-3.10) tsitrusviljade koortest valmistatud ekstrakt, tüümian.
(4.10-13.10) tamarind, estragon, võilill.
(14.10-23.10) köömned, till, apteegitill, münt, petersell, piparmünt, aniis, nelk, muskaatpähkel, salvei.
Joogid: tee, kohv, roheline tee.
Alkohol: punane vein, viin.
Eriti tähtis mineraal Kaaludele on naatriumfosfaat, mis aitab hoida tasakaalus vee hulka organismis ning soodustab jääkainete väljutamist organismist.

Kapsa-kodujuustu salat

300 g värsket kapsast,
1 tomat,
1 keskmine kurk,
1 apelsin,
100 g kodujuustu,
rohelist sibulat,
soola

Lõigata köögiviljad ribadeks, apelsin väikesteks tükkideks ja segada. Kodujuust lisada enne lauale andmist.

Täidetud tomatid

4 keskmist tomatit,
1 sellerivars,
1 õun,
4 spl majoneesi,
salatilehti

Koorida tomatid, aurutades neid keeva vee kohal.Tõmmata ära varre jäänused ja teha noaga suur ümmargune sisselõige. Seejärel eemaldada ettevaatlikult viljaliha. Koorida õun, eemaldada südamik ja lõigata õun väga väikesteks tükikesteks. Peenestada seller. Riputada igale tomatile soola, pipart ja paprikapulbrit. Segada õunad ja seller majoneesiga. Täita tomatid seguga ja anda lauale salatilehtedel.

Hernepüree

1 kl herneid,
2 ½ kl keeva vett,
peenestatud muskaatpähklit,
2 spl võid või margariini,
soola ja pipart

Pesta herneid ja puhastada võimalikust prahist, valada keevasse vette ja keeta 25 minutit tasasel tulel, suruda läbi sõela, maitsestada soola, pipra ja peenestatud muskaatpähkliga ning segada võiga. Hernepüree peaks olema samasuguse konsistentsiga kui kartulipüree. Kui vaja, siis võib seda rooga hoida külmkapis mitu päeva.

Hernebitkiid taimetoitlasele

1 kl hernepüreed,
½ kl riivsaia,
2 spl paksu magusat koort või piimakastet,
½ tl salveipulbrit,
1 muna,
1 spl riivitud sibulat,
½ peenestatud küüslauguküünt,
2 spl võid või margariini,
maitse järgi soola ja pipart

Segada kõik ained kokku, voolida neist väikesed kotletid, veeretada riivsaias ja praadida võiga pruuniks. Anda lauale praetud õuntega või ananassiviilude ja kurgikastmega.

Kodune supp kaaludele

1 kl kuivatatud herneid,
6 kl vett,
puljongit,
soola ja pipart maitse järgi

Panna herned suurde kastrulisse ja valada peale 6 klaasi külma vett. Lasta keema tõusta. Keeta väheses kuumuses, kuni vesi ära keeb ja hernestest moodustub pehme niiske pasta. Jälgida, et herned põhja ei kõrbeks. Kõige parem on kasutada alumiiniumnõusid, milles herned harilikult kõrbema ei lähe.
Seejärel lisada puljong, segada ja keeta mõni minut veel väheses kuumuses. Soovi korral maitsestada soola ja pipraga. Kui supp tuli välja paksem, kui soovisite, lisada vett.

Rohelised herned rõõsa koorega

2 ½ kl värskeid rohelisi herneid,
6 petersellioksakest,
1 suur loorberileht,
1 suur või 2 väikest piparmündilehte,
1 küüslauk,
1/8 tl pipart,
2 spl võid või margariini,
½ kl paksu rõõska koort,
peeneks hakitud peterselli

Keeta herned soolaga maitsestatud vees, kuni nad on pehmed, lisada peterselli ja loorberileht, mis on kokku seotud kimbuks teiste ürtidega. Kui vesi ära keeb, tõsta maitsetaimede kimbuke välja ja lisada segule 2 spl. võid ja ½ klaasi koort. Lasta keema tõusta ja anda lauale peeneks hakitud peterselliga.

Hautatud oad värske kapsaga

0,5 l aedube,
1 keskmine kapsas,
näpuotsatäis jahvatatud ingverit,
0,5 tl soola,
1 tl suhkrut

Hautada oad väheses vees haudepotis kaane all poolpehmeks, lisada peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ja hautada ilma kaaneta, kuni toit on valmis. Veidi aega enne valmimist lisada maitseained, anda lauale keedetud kartulite või kartulipüree kõrvale.

Peedi-sibularoog

2-3 poolpehmeks keedetud peeti,
3 keskmist sibulat,
soola,
suhkrut,
õli

Panna sibularõngad õliga hauduma, lisada kuubikuteks lõigatud peet, maitsestada soolaga, vähemagusa peedi puhul ka suhkruga. Hautada umbes 15 minutit, kuni peet on täiesti pehme. Sobib nii lihatoitude kui kartulipüree juurde.

Küpsetatud tomatid

3 kl tomati viljaliha,
1/8 tl peent pipart,
½ tl soola,
2 tl riivitud sibulat,
2 kl riivsaia,
4 spl võid või margariini,
½ peeneks hakitud rohelist paprikat

Segada kokku tomatid, roheline paprika, sool, must pipar ja sibul. Riputada pannipõhjale riivsaia. Laotada pool segust pannile, lisades veidi võid. Seejärel riputada jälle riivsaia ja ülejäänud segu. Peale valada võid. Küpsetada ilma kaaneta 25 minutit 190 kraadi juures.

Spagetid

600 g spagette,
5 tomatit,
1 kl värskeid herneid,
1 kl seeni,
4 spl oliiviõli,
1 suur peeneks hakitud sibul,
2 spl tšillikastet,
veise- või kanapuljongit,
soola ja pipart maitse järgi.

Kaste: praadida tasasel tulel umbes 30 min tomateid ja herneid. Samal ajal praadida õliga sibulad, kurnata ja peenestada seened ning lisada sibulale. Muljuda tomatid lusikaga puruks ja valada kokku sibula ja seentega, siis lisada tšillikastet, puljongit, soola, pipart. Hoida tasasel tulel umbes 1 tund. Anda kuumade spageti-, lapshaa, või makaronitoitude juurde, riputades kõige peale riivitud juustu.

Suflee: valada tomatipasta soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeta 20 minutit, seejärel lisada natuke võid. Kui vesi välja keeb, panna suflee mõneks sekundiks külma voolava vee alla, siis laotada spagetti sufleesse. Seejärel lisada keev kaste ja segada hästi. Anda lauale riivitud juustuga.

Munaroog kaaludele

6 muna,
4 spl rõõska koort või piima,
1 spl tomatikastet,
2 spl peeneks hakitud tomateid,
½ tl soolatud sellerit,
½ tl paprikapulbrit,
2 spl võid või margariini

Segada kõik ained peale või suures nõus vispliga segamini. Seejärel sulatada pannil või ja kui see hakkab mullitama, valada sinna munasegu. Kui munad hakkavad kalgenduma, võtta kahvel, eraldada munasegu vedelikust, kuni vedelik aurustub ja järele jääb soovitava konsistentsiga roog. Anda lauale soojendatud taldrikutel. Valmis munarooga ei tohi jätta pannile

Munaga täidetud tomatid

4 suurt tomatit,
4 muna,
sellerit,
soola ja pipart

Lõigata tomatitel alt ja pealt ära viil ja eemaldada viljaliha, niipalju, et tomatite sisse saaks valada muna. Riputada peale natuke soola ja pipart ja peenestatud sellerit. Seejärel lüüa munad katki ja valada tomatite õõnsustesse, peale panna väljauuristatud viljaliha. Asetada tomatid pannile, pann aga veega täidetud anumasse. Katta iga tomat võiga immutatud paberitükiga. Küpsetada 190 kraadi juures 30 min.

Õunakaste

4 kl peeneks hakitud õunu,
1 kl suhkrut,
½ kl vett

Asetada õunad ja suhkur pannile ja valada vett peale. Küpsetada nõrgas kuumuses, kuni õunad on pehmed. Õunakastme jaoks tuleb õunad kahvliga puruks muljuda. Maitsestada muskaatpähkli, sidrunimahla või nelgiga. Kui maitseainena kasutatakse kaneeli, siis annab see roale lisaks suurepärasele aroomile ka meeldiva roosa värvuse.

Puuviljasalat kaaludele

2 õuna,
3 banaani,
800 g marju (mustikaid, põldmarju, vaarikaid, maasikaid),
2 küpset virsikut

Koorida õunad ja eemaldada südamikud. Sama teha banaanidega ja võtta virsikutelt kivid välja. Tükeldada kõik puuviljad ja segada kokku marjadega.

Kaalude dieet:

Kaalude tähemärgi inimesi iseloomustab arenenud ilumeel ja täiuslikkuse igatsus. Enamik Kaaludest ei suuda keelduda ühestki peokutsest ja sellega kaasnevast tähelepanust. Kuna pidudel aga ikka rikkalikult kaloreid sisaldavaid roogi pakutakse, on peolembesed Kaalud tihti hädas kehakaaluga. Kaalude jaoks on tähtis valida õige dieedistrateegia.

Mis puudutab koosviibimistest osavõtmist, siis nendest loobumine oleks kaalude tasakaalutuse seisukohalt vale ja võiks viia kiirele katkestamisele. Kuna isuäratavad road peolaual tekitavad söögiisu juba enne peo algust, võiks katsetada hilinemist. Maitske julgesti pakutavaid hõrgutisi, aga piirduge tõesti maitsmisega. Mõnulege võimalikult kaua iga suutäie juures. Võtke taldrikule midagi eriti magusat, mis kustutab söögiisu kiiremini kui soolased suupisted, mis hoopis isu äratavad.

Vältige majoneesiga valmistatud roogi ja lehttaignaküpsetisi, mis kujutavad endast tõelisi kaloripomme. Ei maksa ka unustada, et alkohol sisaldab hulgaliselt peidetud kaloreid, niisiis peaks vältima igasuguseid napse. Kui see teile ületamatuna tundub, lahjendage kangemaid jooke mineraalveega.