Aedviljad: oad, lillkapsas, seller, porgandid, peet, tomatid, spinat, baklažaan, redised.
Ürdid ja maitsetaimed: (22.05-31.05)- kardemon, lagrits, münt, köömned, vanill, aniis, nelk, muskaatpähkel, salvei. (1.06-21.06) kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill. (11.06-21.06) loorber, sigur, kaneel, ženženn, rosmariin, safran, seesam.
Joogid: roheline tee, kakao.
Alkohol: konjak, valge ja punane vein.
Kuna Kaksikud kannatavad sageli hingamisteede haiguste käes, peaks nende menüü sisaldama kaaliumkloriidi, mis mõjub hästi vereringele ja vedelikuvahetusele.

Kanalihasalat

3 kl peeneks hakitud kanaliha,
½ kl väikseid küpseid oliive,
1 kl peeneks lõigatud ananassi,
kapparipungi,
prantsuse kastet

Segada kokku kanaliha ja seller. Lisada piklikeks tükkideks lõigatud ananassid ja oliivid. Segada prantsuse kastmega ja panna üheks tunniks külmkappi. Serveerida salatikaussides, valada peale majoneesi, kaunistada kapparipungade, küpsete oliivide ja mandlitega.

Sellerisupp

2 kl peeneks hakitud sellerit,
3 kl vett,
2 kl piima,
¼ tl soola, pipart,
2 spl võid või margariini,
paprikat,
4 petersellioksakest

Peenestada seller ja keeta keevasse vette pannes 15 minutit. Lisada piim ja sool. Riputada peale pipart. Kui supp on kuum, panna sisse või, iga portsjoni peale aga paprikat ja petersellioksake.

Lillkapsas sidrunikastmega

1 lillkapsapea,
2 muna,
soola ja pipart,
1 sidruni mahl,
1 kl kuuma piima,
2 kl peenestatud mandleid või peekanpähkleid,
1 spl peeneks hakitud peterselli.

Lõigata lillkapsas väikesteks tükkideks ja panna keevasse soolaga maitsestatud vette. Keeta 15 minutit. Anda lauale sidrunikastmega. Kastme valmistamiseks lööge munad soola, pipra ja sidrunimahlaga vahule, lisada kuuma piima, keeta kahekordse põhjaga kastrulis, kuni pakseneb. Lisada peenestatud mandleid või peekanpähkleid ja lõpuks peterselli.

Kanaliha aprikoosidega

1 kana,
3 punast või rohelist paprikat,
4 keskmist sibulat,
6 tükkideks lõigatud aprikoosi (võib võtta konserv- või kuivatatud aprikoose),
¾ kl oliiviõli,
purk konservtomateid,
3 küüslauguküünt,
soola ja pipart.

Valada pool oliiviõlist kaanega pannile. Pesta kana ja lõigata väikesteks tükkideks, lisada soola ja pipart ning asetada kuumale pannile. Katta kaanega ja hoida nõrgas kuumuses 1,5 tundi (kuni kanaliha läheb pehmeks).Pool tundi enne kanaliha valmimist lõigata sibulad ja praadida neid ülejäänud oliiviõliga teisel pannil.

Samaaegselt panna kastrulisse tomatid, maitsestada, lisada küüslauk ja hautada nõrgas kuumuses 30 minutit.Puhastada paprika seemnetest ja lõigata kitsasteks ribadeks ning lisada koos aprikoosidega praetud sibulale. Hautada nõrgas kuumuses 10 minutit. Pärast seda valada segu kanalihaga pannile ning hautada veel 10 minutit nõrgas kuumuses. Anda lauale tomatikastmes.

Kanaliha klimpidega

1,5-2 kg kanaliha,
¾ kl sõelutud jahu,
2 spl võid või margariini,
1 spl soola,
½ tl pipart,
1 väike sibul,
keeva vett,
klimpe

Pesta kanaliha külmas vees ja lõigata tükkideks. Eemaldada üleliigne rasv. Puistata suurde anumasse ¾ kl. jahu, tõsta kanatükid jahusse ja pigistada neid, et neisse rohkem jahu imbuks. Enne linnuliha ettevalmistamist, lõigata peeneks sibul ja keeta kannutäis vett.

Kana küljest ära võetud rasv panna potti ja soojendada, kuni see on sulanud. Lisada 1 spl. võid. Praadida kanatükid mõlemalt poolt ja tõsta taldrikule. Vajaduse korral lisada veel võid. Kui kõik tükid on praetud, panna need potti, lisada sibul ja valada üle keeva veega, nii et liha oleks hästi kaetud, maitsestada soola ja pipraga. Katta kaanega ja hautada nõrgas kuumuses 2 tundi. Kui vedelik ära keeb, peab aeg-ajalt veidi keeva vett juurde lisama. Anda lauale klimpidega.

Klimbid:
1 ½ sõelutud jahu,
1 ½ tl soola,
4 tl riivsaia,
2/3 kl piima

Segada kokku jahu, riivsai ja sool. Pidevalt segades lisada aeglaselt piim, et tekiks tihe mass. Teelusikaga tõsta massi linnulihatükkidele. Katta pott kaanega ja hoida tulel 15 minutit.

Kanapoeg riisiga

1 kg kanapoegi,
soola ja pipart,
1/3 kl võid või margariini,
2 spl peeneks hakitud sibulaid,
2 kl riisi,
näpuotsaga safranit,
1 loorberileht,
8 petersellioksakest,
köömneid,
6 kl kanapuljongit,
peeneks hakitud peterselli

Kanapojad pesta ja lõigata tükkideks. Maitsestada soola ja pipraga, praadida võiga mõõdukas kuumuses, liha tihti pöörates. Kui lihal tekib kuldne koorik, tõsta see pannilt vaagnale ja katta fooliumiga, et hoida liha soojas. Pannile jäänud võis praadida kergelt sibul ja segada see hästi pestud ja kuivatatud riisiga. Vajaduse korral lisada võid, et iga riisiterake oleks õliga kaetud, puistata sesse safranit ja segada.

Võtta loorberileht, köömned ja petersell ning siduda nad valge niidiga kokku. Panna see kimp riisi hulka ja hoida panni tulele 5 minutit, aeg-ajalt segades. Tõsta kanatükid riisi peale ja valada üle kanapuljongiga. Lasta keema tõusta, segada ja katta tihedalt kaanega. Seejärel tõsta pann praeahju ja küpsetada 190-200 kraadi juures 25-30 minutit. Võtta välja ürdikimp ja valada riis eelsoojendatud vaagnale, peale tõsta kanaliha. Riputada peale peeneks hakitud peterselli ja anda kohe lauale.

Kanaliha vorm

1 kg kanaliha,
4 spl jahu,
2 hakitud sibulat,
200 g peeneks hakitud seeni,
1 sidruni koor,
4 spl võid või margariini,
3 kl vett,
4 spl lauaveini või 1 apelsini mahl,
soola ja pipart

Selle roa valmistamisel peab kasutama klaas- või savipotti. Pott tuleb eelnevalt soojendada. Lõigata kanaliha tükkideks, puistata neile jahu, soola ja pipart ning praadida pannil kuldpruuniks, seejärel tõsta liha soojendatud potti. Praadida pannil sibulad ja seened koos sidrunikoorega, lisada või, jahu ja segada. Valada juurde vett ja veini või apelsinimahla.
Kui segu paksemaks muutub, valada see kanade peale. Panna praeahju ja hautada 210 kraadi juures. Kui vedelik hakkab potis keema, alandada temperatuuri kuni 150 kraadini ja hoida ahjus 3 tundi.

Hanepraad kartulitäidisega

1 muna,
1 hani,
5 suurt kartulit,
2 spl peenestatud pähkleid,
1 keskmine sibul,
1 tl köömneid,
1 spl peeneks hakitud peterselli,
teisi astroloogiliselt näidustatud ürte ja maitseaineid,
1 spl sulatatud võid või margariini.

Kartulid pesta ja keeta koorega. Seejärel koorida ja tampida pudruks, lisada sibulad, pähklid ja soovi korral maitseaineid, köömneid, petersell, sulavõi ja muna. Segada kõik hästi läbi, lisada soola ja pipart. Täita hani selle seguga ja õmmelda kinni. Enne täitmist pesta hane ja eemaldada liigne rasv. Lasta pann kuumaks ning panna kogu hanelt korjatud rasv pannile. Kui rasv on sulanud, panna hani pannile ja valada sularasvaga üle.

Riputada hani jahuga üle, lisada soola ja pipart. Asetada ahju ja küpsetada 230 kraadi juures 30 minutit. Seejärel alandada temperatuuri 174 kraadini ja küpsetada, kuni toit on valmis. Kasta hane rasvaga iga 15 minuti järel.
Asetada valmis hani vaagnale. Suurem osa rasvast valada savipotti, jättes pannile umbes 2 spl. rasva kastme valmistamiseks. Lisada rasvale 3 spl. jahu ja segada kahvliga, kuni segu pruuniks tõmbub. Siis valada segusse 3 kl. vett, asetada pann mõõdukale kuumusele ja segada aeg-ajalt, kuni kaste pakseneb. Jälgida et ei läheks kõrbema. Lisada maitse järgi soola ja pipart.

Puuviljasalat kaksikutele

10 aprikoosi,
3 kl peenestatud pähkleid (mandleid, peekanpähkleid, pistaatsiapähkleid, sarapuupähkleid, mitte kasutada maa- või kreekapähkleid)
2 kl paksu koort.

Võtta aprikoosidel kivid välja ja tükeldada, lisada pähklite segu ja koor. Segada.

Dieethamburger

2 täisterakuklit,
rohelisi salatilehti,
1 õhukesteks ratasteks lõigatud sibul,
2 õhukesteks viiludeks lõigatud tomatit,
1 viiludeks lõigatud marineeritud kurk.

Pihvid:
2 riivitud porgandit,
1 tükk riivitud sellerit,
1 muna,
2 spl riivsaia,
0,5 dl Köögiviljaleent,
majoraani ja ürdisoola

Kaste:
2 spl ketshupit,
1 tl dieetmajoneesi,
1 spl kohupiimapastat

Segada pihviained kokku, lasta 5 minutit seista, et riivsai paisuks. Praadida sellest segust 2 suurt pihvi. Segada kokku kastmeained. Panna pihvid poolitatud ja röstitud kuklite vahele, laduda peale köögivilju ja niristada kastet.