Ürdid ja maitseained: (22.06-1.07)- sidrunikoored, kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill, meliss.
(2.07-11.07)- vürts, basiilik, tšillipipar, köömned, karri, küüslauk, ingver, mädarõigas, pipar, piparmünt, nelk, till, apteegitill, münt, petersell, kummel.
(12.07-23.07)- sidrunikoored, aniis, nelk, muskaatpähkel, salvei.
Joogid: tee, kakao, roheline tee.
Alkohol: punane vein, konjak.
Tähtis mineraal vähile on luustikku ja hambaid tugevdav kaltsiumfloriid.

Vähkidele sobiv kartulisalat

12 keskmist kartulit,
2 keskmist sibulat,
100 g mandleid,
½ kl peeneks hakitud peterselli,
prantsuse vürtsikastet,
keedetud vürtsikastet (kastmete retseptid allpool)

Kartulid pesta, panna ilma soolata külma vette, katta kaanega ja keeta koos koorega. Valada mandlid üle keeva veega — mõne hetke pärast on kerge neid koorida. Hakkida mandlid peeneks, sama teha sibulatega.Kartuleid tuleb keeta niikaua, kuni nad on peaaegu pehmed. Siis võtta kartulid veest välja, koorida ning asetada sügavasse anumasse, muljuda lusikaga pudruks. Valmistada prantsuse kaste.

Prantsuse kaste:
1 tl soola,
1 tl paprikat,
¼ pipart,
8 spl oliiviõli,
6 spl lauaäädikat

Panna kõik koostisosad sügavasse nõusse, sulgeda kaanega ja raputada, et kõik ained hästi läbi seguneksid. Valada kaste kartulitele, kuni kartul on veel soe. Seejärel valmistada keedukaste.

Keedukaste:
3 spl võid või margariini,
1 tl soola,
1 tl sinepipulbrit,
1 tl paprikat,
3 munakollast,
1 kl kuuma piima,
¼ kuuma äädikat.

Vahustada või sügavas kausis, kuni see pakseneb. Lisada sool, sinep ja paprika, siis valada juurde 3 munakollast ja segada läbi. Valada kahekordse põhjaga kastrulisse 1 klaas piima ja soojendada, lisada see pidevalt segades või- ja munasegusse. Seejärel tõsta segu jälle kastrulisse ja keeta, kuni segu muutub paksuks. Võtta tulelt, lisada ¼ kl. soojendatud äädikat ja segada.
Segada kaste kartulitega, lisada peeneks hakitud mandlid, sibulad ja petersell ning segada jälle põhjalikult. Anda lauale külmalt.

Kartulisegu
6 kartulit,
4 spl jahu,
4 spl võid või margariini,
2 kl piima,
½ tl soola,
peterselli.

Koorida kartulid ja lõigata kuubikuteks. Tõsta keevasse vette ja keeta 15 minutit. Kuni kartulid keevad, valmistada kaste, segada jahu võiga. Soojendada piim tasasel tulel, lisada piima sisse pidevalt segades jahu, võid ja soola. Seejärel jätkata segu soojendamist aurus, kuni kartulid on pehmed. Kuivatada kartulid, valada kastmega üle ja kaunistada peterselliga.

Kartulisupp

6 keskmist kooritud kartulit,
2 väikest peeneks lõigatud sibulat,
1 hästi peeneks hakitud porgand,
4 kl piima,
4 spl võid või margariini,
2 spl jahu,
2 spl peeneks hakitud margariini,
2 spl jahu,
2 spl peeneks hakitud peterselli,
soola ja pipart.

Tõsta kartul külma, soolaga maitsestatud vette, katta kaanega, ajada keema ja keeta valmimiseni. Panna pann tulele ja lisada võid. Kui või on kuldseks tõmbunud, panna pannile sibulad ja porgandid ning alandada temperatuuri. Hoida vähesel kuumusel 20 minutit, siis puistata pannile 2 spl. jahu ning segada hoolikalt. Valda pideva joana pannile klaas piima, segada.

Valada panni sisu haudepotti ning lisada ülejäänud piim. Ajada 4 keedetud kartulit läbi hakklihamasina ja 2 ülejäänut lõigata väikesteks tükkideks. Lisada kartulid segule haudepotis, sinna puistata ka petersell ja maitse järgi muid ürte ja vürtse. Seejärel hoida mõnda aega nõrgas kuumuses. Seda toitu võib süüa ka ülessoojendatult.

Kartulisupp piimaga

1 kartul,
1 väike sibul,
2 kl keeva vett,
3 kl koort või piima,
¼ tl soola,
2 spl võid või margariini,
pipart,
peeneks hakitud peterselli või piparmündilehti.

Puhastada ja koorida kartul ning lõigata see väga õhukesteks viilukateks, sama teha ka sibulaga. Puistata sibul ja kartul keevasse vette ja keeta 15 minutit. Lisada koor või piim ja sool. Ajada keema, lisada või ja maitse järgi pipart. Igale portsjonile riputada peale peeneks hakitud peterselli või piparmündilehti.
Punase peakapsa potiroog

1 punase kapsa pea,
2 spl võid,
2 keskmine sibul,
2 peenestatud rohelist õuna,
1 spl sidrunimahla,
1 spl suhkrut,
soola ja pipart.

Lõigata kapsas ja sibul peeneks. Panna või poti põhja ja asetada pott tasasele tulele ning kui või on sulanud ja kuum, lisada kapsas ja sibul. Hautada 30 minutit. Seejärel laotada peale õunad, sidrunimahl ja suhkur ning maitse järgi soola ja pipart. Jätta tulele veel 30 minutiks, aeg-ajalt segades.

Kartul või ja sidruniga

4 kartulit,
4 spl võid või margariini,
½ spl sidrunimahla,
1 tl peeneks hakitud punast paprikat,
2 tl peeneks hakitud peterselli või küüslauku.

Koorida kartulid, lõigata juurviljanoaga rõngasteks. Keeta soolases vees 20 minutit. Lisada või, siis valada hulka sidrunimahl. Puistata peale peeneks hakitud paprikat ja peterselli.

Krabikroketid

2 kl krabiliha või 1 kl krabiliha ja 2 kl lestafileed,
1/3 kl võid või margariini,
½ kl jahu,
1 tl soola,
2 kl külma piima,
riivsaia,
1 muna,
1 tl vett,
piimakastet.

Segada kokku krabiliha ja lestafilee. Valmistada valge kaste ning lisada piima. Panna mõõdukale tulele ja segada pidevalt. Kui ained on hästi segunenud ja segu pakseneb, siis panna see kahekordse põhjaga kastrulisse, hoida tasasel tulele 10 minutit. Maitsestada pipraga. Seejärel lisada krabi- ja kalaliha.
Tõsta lamedale vaagnale, jahutada ning panna külmkappi. Voolida kroketid ja keerata riivsaia sisse, seejärel 1 tl. veega vahule löödud munasse ning jälle riivsaia sisse.
Küpsetada praeahjus, kuni kroketid tõmbuvad 190 kraadi juures pruunikaks. Kaunistada sidruni ja peterselliga. Anda lauale värskete roheliste herneste ja piimakastmega, riputada peale peeneks lõigatud peterselli.

Krabi- ja kartulisuflee

2 kl peeneks hakitud kartulit,
soola ja pipart,
3 spl keedetud või konserveeritud krabiliha.

Eraldada munakollased valgetest. Segada munakollased hakitud kartulitega võiga määritud ahjupannil, lisada soola ja pipart, hakitud peterselli ja krabiliha. Vahustada munavalged ja valada kartulisegusse. Küpsetada 190 kraadi juures 25 minutit.

Kartulipirukad

2 kl peenestatud kartulit,
1 muna,
1 spl jahu,
maitse järgi soola ja pipart.

Segada kõik ained kokku ja voolida sellest pirukad. Kasta need jahusse ja praadida võiga mõlemalt poolt. Väikeste pirukate asemel võib teha ka suure kartulipiruka, mida tuleks pannil umbes 8 minutit praadida.

Marineeritud köögiviljad

1 porgand,
peotäis spargelkapsaõisikuid,
½ keskmist suvikõrvitsat,
mõned värsked šampinjonid.

Marinaad:

1 spl õli,
1 spl sidrunimahla,
1 tl suhkruasendajat või mett,
1 spl vett,
pipart ja soola,
1 purustatud küüslauguküüs.

Keeta spargelkapsas ja porgandiviilud aurus või väheses vees pehmeks, lõigata suvikõrvits ja seened viiludeks. Kloppida marinaadi ained kausis kahvli või vispliga läbi. Panna köögiviljad kaussi ja kallake marinaadiga üle. Hoida paar tundi külmkapis.