Detsembris sündinutel on eelsoodumus kopsupõletikku põhjustavale hingamisteede viirusele, aga see ei ole midagi võrreldes märtsis sündinud inimestega, kellele on kalduvus tervele meditsiiniõpiku täiele probleemidele: Alzheimeri tõvele, skisofreeniale, autismile, narkolepsiale, Hodgkini tõvele, multiskleroosile, epilepsiale.

Mainekate uurimisinstituutide, sealhulgas Stanfordi ülikooli, Southwest Missouri ülikooli ja Stanley meditsiiniuuringute keskuse eksperdid jõudsid eraldi uuringutes järeldusele, et eksisteerib seos sünnikuu ja haiguste vahel, milleks teil on eelsoodumus, teatas ABC News.

Tõenäoliselt on see seos keskkonnaline, kuigi uuringuga ei ole kindlat seost põhjuse ja tagajärje vahel suudetud kindlaks teha. Skisofreeniaga võib olla seotud näiteks loote kokkupuude viirusega pärast kolmandat raseduskuud, kui algab närvisüsteemi areng.

Alljärgnevatel kuudel sündinutel on kõige suurem oht haigestuda sellistesse haigustesse:

JAANUAR
Alzheimer, skisofreenia, hingamisteede viirus

VEEBRUAR
Alzheimer, skisofreenia, epilepsia

MÄRTS
Alzheimer, skisofreenia, autism, narkolepsia, Hodgkini tõbi, multiskleroos, epilepsia

APRILL
Leukeemia, düsleksia, õppimishäired, multiskleroos, Parkinsoni tõbi, epilepsia

MAI
Düsleksia, õppimisraskused, multiskleroos, Parkinsoni tõbi

JUUNI
Anoreksia, diabeet, düsleksia, õppimisraskused, multiskleroos, Parkinsoni tõbi

JUULI
Diabeet, düsleksia, õppimisprobleemid

AUGUST
Diabeet, autism, Crohni tõbi

SEPTEMBER
astma

OKTOOBER
Asthma, ekseem

NOVEMBER
Astma, ekseem, hingamisteede viirus

DETSEMBER
hingamisteede viirus

Meditsiinieksperdid on üksmeelel, et kuigi paistab olevat selge seos sünnikuu ja haiguste vahel, ei ennusta see millegagi, mis konkreetse inimesega juhtub. Vaja on teha täiendavaid uuringuid, et selgitada välja, kuidas sünnikuu konkreetset inimest mõjutab