KASS/JÄNES: Ära usu ilusaid lubadusi

(1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Kassi aastal sündinutel on 2009. aastal võimalik kergesti mitmesuguseid laene ja krediite võtta. Samas peaks olema ettevaatlik — kõik pole kuld, mis hiilgab. Vead võivad aga kalliks maksma minna. Eriti ohtlikud võivad sellega seoses olla juuli ja november, mil suur raha võib häda kaela tuua. Kõike tuleb mitu korda üle kontrollida ning mitte uskuda liiga ilusaid lubadusi.

Isiklikus elus vaadatakse üle oma suhtumine kallimasse — armsama iseloomuomadusi nähakse nüüd palju realistlikuma pilguga. Ebamõistlikud ja liiga kõrged nõudmised võivad suhted hävitada. Kui aga kevad-talv on kaotusteta mööda saanud, siis kevade lõpus võivad pulmakellad helisema hakata. Või siis leiad endale tõelise südamesõbra.

Terviseprobleeme pole ette näha. Samas tuleks emotsioonid ohjes hoida — närvisüsteem ei andesta pidevaid vapustusi, ning see võib küll haigusi provotseerida.

DRAAKON: Valmistu kõrvuni armuma

(1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Draakoni aastal sündinute isiklikku ellu võib alanud aasta kardinaalseid muutusi tuua. On küllaltki tõenäoline, et nad kohtuvad saatuse poolt määratuga. Seda võib loota veebruaris, mais, juunis või septembris. Kui sa aga midagi sellist ei planeeri, valmistu lihtsalt kõrvuni armuma.

Tulud kasvavad, ja seda hea töö tõttu. Tekib „liigne“ raha, mida saab suvel koos kallimaga rõõmsalt kulutada. Peamine — ära kaota pead. Sügisel jälgi, et sa ei laskuks paljutõotavatesse, kuid kahtlastesse avantüüridesse. Kuula oma intuitsiooni ning lisa sellele kaine arvestus, ning uueks aastaks on su rahakott hulga paksem.

Tervisega ei juhtu midagi, kui sa ei piina end pidevate dieetide ning üle jõu käiva sportimisega — igas ettevõtmises peab valitsema mõõdukus. Söö vitamiine. Hoidu närvipingetest, liigne muretsemine ei too kunagi head.

MADU: Kas koguda või kulutada?

(1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Mao aastal sündinute tulud ei ole eriti stabiilsed ja seda sellepärast, et nad ei suuda kuidagi otsustada, mida rahaga peale hakata: kas koguda või kulutada. Et vältida kaotusi materiaalses sfääris, püüa veel suurema innuga tööle pühenduda.

Aasta lõpp pakub võimaluse hästi teenida ning annab tagasi hingelise tasakaalu.

Kogu aasta alguse veedad armastuse lainetel ning seda ühe lemmiku juurest teise juurde lenneldes. Siiski soovitatakse suveks oma kiindumustes selgusele jõuda, et siis sügisel suunduda selle ainsa ja õigega kusagile kaugele eksootilisele maale.

Hoia oma tervist. Järgi päevaplaani, maga end korralikult välja, väldi ülekoormust, söö tervislikult, käi sportimas, jaluta värskes õhus — ning kõik haigused käivad sinust kauges kaares mööda. Kevadel võivad siiski ägeneda kroonilised haigused. Ole ettenägelik ja varu vitamiine.

Aasta lõpp toob kaasa reipa meeleolu ja hea tervise.

HOBUNE: Väldi tööl armusuhteid

(1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Hobuse aastal sündinud võivad sel aastal leida oma armastuse kas reisidel või internetiavarustes. Ära põlga ära juhuslikke tutvusi — kes teab, võib-olla kujuneb nendest midagi enamat. Aasta algus küll mingeid olulisi muudatusi ei luba. Naudi täit vabadust, suhtle sõpradega, flirdi. Töö juures aga väldi armusuhteid.

Su raha ei armasta sellel aastal riski, seega ole ettevaatlik — ära paiguta oma varandust kahtlastesse tehingutesse. Parem kasvata seda, mis sul juba olemas on. Nii jäävad tulud stabiilseks, rõõmustades sind ennast ja su kodakondseid.

Suvel seisab ees täiendav võimalus raha teenida, aasta lõpuks tuleb aga tagastada kogunenud võlad.

Tervis nõuab pingsat tähelepanu ning selle eest tuleb hästi hoolt kanda. Ära pinguta üle tööga ega ka mitte füüsilise koormusega. Pea dieeti, maga hästi ning puhka end korralikult välja. Kevadel võivad ägeneda kroonilised haigused. Anna endale hingetõmbeaega ning söö vitamiine. Parim aeg olemasolevate krooniliste tõbede kompleksse ravi alustamiseks on sügise algus.

KITS/LAMMAS: Rahakott on rõõmustavalt paks

(1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

Kitse aastal sündinud ei suuda kuidagi oma kiindumustes selgusele jõuda. Emotsioonide tulv lööb neil tihtipeale üle pea ning ootamatu käitumisega viivad nad oma kallimad sageli šokiseisundisse. Seetõttu hoia palderjanitilgad käepärast, kui just samamoodi käitutakse sinuga. Suhted stabiliseeruvad teisel poolaastal, saavutad ihaldatud harmoonia. Aasta lõpus aga, kui oled ikka veel vaba, võivad teil tekkida paljutõotavad tutvused.

Finantsiline stabiilsus keerleb säästude ümber. Mõtlematu riskeerimine märtsis, juunis ja augustis võib teid rahast lagedaks teha. Novembris aga tekib suurepärane teenimisvõimalus. 2009. aasta rõõmustab rahakoti paksusega.

Tervis sõltub täielikult emotsionaalsest seisundist. Positiivsus aitab haigustest hoiduda, hala ja kurtmine vähendavad aga jõuvarusid, seega avavad tee haigustele.

Ka armuelus ei tasuks muretseda ega närveerida, seda eriti sügisel. Just sügisel võivad ägeneda ka kroonilised haigused. Üldiselt aga puhka korralikult ja söö targalt — nii nagu ikka tervislike eluviiside puhul.

AHV: Suhetes valitseb telepaatiline side

(1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Ahvi aastal sündinuid ümbritseb õrnus ja usaldus, mis tekib nende ja nende kallimate vahel. Kõik mineviku ebakõlad unustatakse, suhetes valitseb peaaegu et telepaatiline side. Kui aga oled ikka veel üksik, siis aasta lõpupoole vaata ringi oma lähikonnas — väga võimalik, et su saatus on lausa sinu silme ees, sina aga ei tule millegipärast selle pealegi.

2009. aasta alguses ei ole sissetulekud kuigi suured, seetõttu püüa kokku hoida. Selle eest aga ootab teisel poolaastal hea teenimisvõimalus — kasuta seda hetke. Aasta lõpul on võimalik uuele tööle üleminek või järgmine samm karjääriredelil.

Tervisega pole probleeme, kuid ole siiski tähelepanelik veebruaris — ära koormake organismi üle. Rohkem tähelepanu füüsilisele aktiivsusele ning käi ikka regulaarselt uuringutel.

KUKK: Suur raha meelitab laristama

(1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Paljud Kuke aastal sündinud kahtlevad nii enda kui ka oma kallima tunnetes. Seda aga ei tasuks teha: pidev mõlemapoolne usaldamatus ja kahtlustused ei mõju tunnetele just hästi. Eriti ohtlik on selle poolest aasta 2009. Püüa siis arusaamatused lahendada ning ära peta oma teist poolt.

Selle aasta veedad pingsas töös ja hooles, kuid jõupingutused saavad ka väärilise tasu. Ja veel nii suure, et hakkad tundma raske tööga saadud raha maitset, mis lausa meelitab laristama. Eriti edukad võivad olla veebruar ja mai. Püüa siiski vältida raha paigutamist kahtlastesse ettevõtmistesse. Mõtle parem, kuidas luua vundament edasise heaolu tõusu jaoks.

Jälgi oma tervist ning püüa igati vältida raskemeelsust, just sellest võivad areneda igasugused tõved. Veeda sagedamini aega heade sõprade seltsis, kindlusta ennast positiivsete emotsioonidega, ning aasta tuleb hea.

KOER: Ära lämmata oma kallimat

(1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Sulle meeldib võlgu võtta, kuid sellel aastal püüa seda siiski vältida. Kõik võetud laenud tagasta täpselt ja õigel ajal. Veebruaris võib sind oodata väga vastutusrikas ja tulus töö, mille peaksid kindlasti vastu võtma ning ilmutama seejuures kogu oma tõsidust ja keskendumust. Üldiselt tõotab 2009. aasta tulla materiaalselt küllaltki meeldiv.

Stabiilsetest suhetest isiklikus elus on aga veel vara mõelda — liialt palju on väliseid seiku ning veealuseid karisid, mis segada võivad. Kevadel aga avaneb võimalus tegelda nii enda kui ka oma kallimaga. Püüa teda oma armastuse ja armukadedusega mitte ära lämmatada. Suvi tuleb romantiline — siia mahuvad ka uued tutvused ning salakired. Aasta lõpul oota üllatusi armsatelt — nii meeldivaid kui ka vähem meeldivaid.

Organismi toonus on vahelduv ja igale tervisehäirele tuleb tõsist tähelepanu osutada. Kaitse oma tervist kontrollitud võtete abil, milleks on päevarežiim, regulaarne füüsiline koormus ning korralik söök. Püüa võimalikult rohkem aega veeta koos perega.

SIGA: Ära järgi kinnisilmi oma kirgi

(1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Truudus pole Sea aastal sündinute kõige tugevam külg. 2009. aastal püüa siiski vältida mõtlematuid samme ning ära oma kirgi kinnisilmi järgi. Taltsuta ka oma vaibumatut huvi eksperimentide vastu. Vastasel juhul võivad kannatada saada su stabiilsed suhted.

Ülejäänus soovitatakse ilmutada algatusvõimet ning mitte jääda äraootavale seisukohale: kui keegi sulle ikka väga meeldib, määra talle julgelt kohtamine. Eriti hästi sobivad selleks kevad ja aasta lõpp.

Rahalises mõttes tõotab 2009. aasta tulla suhteliselt edukas. Samas ei soovitata võtta laenu — tagastamisega tuleb raskusi. Tulud hakkavad tasapisi ja kindlalt kasvama, kuigi suurt läbimurret sellel aastal oodata ei tasu. Et vältida kriise, püüa aasta alguses kokku hoida.

Suhtu tähelepanelikult ka oma tervisesse. Salakaval haigus võib tabada kõige ebasobivamal hetkel. Seetõttu kuulata oma organismi ning esimeste haigestumise tundemärkide ilmnemisel pöördu arsti poole. Tähelepanuta jäänud signaalid võivad olla tõsise haiguse ettekuulutajad.

ROTT: Töö pole jänes

(1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Suur töökoormus ei lase sul kallima jaoks just eriti palju aega leida. Ometi tuleks seda teha. Just 2009 on see aasta, kus kallim ei pruugi enam välja kannatada ning lööb ukse oma selja taga kinni. Seetõttu pühenda talle rohkem tähelepanu, seda enam, et sel juhul ei pea sa kahetsema. Ning usu, töö pole jänes.

Soovitav pole ka abieluväliseid suhteid luua, need tulevad ilmsiks. Parim aeg oma suhete parandamiseks on sügis, uute tutvuste jaoks — nagu alati kevad.

2009. aasta algus võib sind „rahadieedile“ panna. Ometi ära heida meelt, kevadeks saab kõik korda. Ürita midagi ka hoiukarpi koguda, sest kogu aasta jooksul tuleb ette hulk ettenägematuid kulutusi.

Ka ei soovitata sel aastal hakata koos sõbraga äri ajama. Kõige parem on kõike ise teha. Isiklikud plaanid tuleks teiste silmade ja kõrvade eest varjul hoida.

Tervisega erilisi probleeme ei tule. Peab vaid oma emotsionaalset seisundit kontrolli all hoidma. Naerata sagedamini, heida peast muremõtted ning jäta maha halvad harjumused.

PÜHVEL/HÄRG: Isiklikud suhted lähevad kirglikuks

(1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997)

Finantsalal tahaksid saavutada midagi võimsat, ometi peaksid just Härja aastal sündinud end tagasi hoidma. Kümnesse panna on äärmiselt keeruline, samas on vägagi lihtne rumalusi teha, sealt aga pole kaugel ka rahaline krahh. Ole ettevaatlik. Selle eest on võimaliku võidu summa märkimisväärne. Eriti tähelepanelik peab rahaasjades olema kevadel ja sügise alguses. Aasta lõpupoole tekivad suurepärased võimalused täiendavaid tulusid saada.

Isiklikud suhted ei arene tasast teed pidi. Ette võib tulla nii lahutusi kui ka kirglikke armastusavaldusi. Armsamad on sellel aastal teie tujuka meeleolu tõttu eriti leppimatud ja kannatamatud. Väldi konflikte, püüa oma väljavalitut mitte šokeerida, muidu võib tulla kõne alla lahkuminek. Eriti ohtlikud võivad seejuures olla juuni ja oktoober.

Tervis ei tohiks alt vedada. Küll võib aga närvidega probleeme tekkida. Hoia oma emotsioonid ohjes, ära satu paanikasse ning väldi nukrutsemist. Naerata! Ärge pöörake erilist tähelepanu elu väikestele viperustele.

TIIGER: Aasta täis armastust ja kirgi

(1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Terve 2009. aasta on täis armastust ja kirgi. Eriti aktuaalne on see kõik kevadel. Ka suvi toob endaga kaasa tunnetekeerise. Mõtled alatasa lahkuminekust oma partneriga, kuna silmapiiril terendab juba uus. Ära kiirusta — vaevalt et uus sulle kohe abieluköidikuid lubab, vana kallima võib aga pöördumatult kaotada. Ole tähelepanelik oma kallite vastu aasta lõpus, nii võib parandada kõikuma löönud suhteid.

Finantsiline olukord on ebastabiilne — kord on rahakott tühi, kord täis. Kui aga püüad aasta kestel midagi kõrvale panna, õnnestub kriisidest hoiduda. Sügisel tekib võimalus oma tulusid märkimisväärselt suurendada lisatöö arvelt. See aitab aastalõpu pidustusele vastu minna suurema rahakotiga.

Tervis ilmselt alt ei vea, eriti siis, kui ise abiks oled. Jälgi, et ei tekiks une- ega puhkuseprobleeme. Toiduks kasuta üksnes värskeid toiduaineid.

Ela rahulikku ja mõõdukat elu, väldi stressi ja äärmuslikke olukordi, siis mööduvad haigused sinust laias kaares.

Allikas: Podruga