Aasta portree

Maitse: hapu
Aastaaeg: talv, kevad
Värvid: oranž, kuldne
Taimed: bambus
Lilled: heliotroop
Kliima: tuuline
Toit: leib ja kodulinnud

On saabumas kahekümne esimese sajandi kümnes aasta. See aga tähendab, et võib asuda esimesi kokkuvõtteid tegema, kuna „10“ on numeroloogia seisukohalt lõpetamise number. On läbi käidud esimene aegade ring, ning igaüks meist võib endale teadvustada muutusi oma elus. Selles, et need pidid toimuma, pole mõtet kaheldagi, kuna hetkel läbib kogu inimkond uuenemise tsüklit.

Tiiger on üks idamaise horoskoobi tugevamaid märke. Hiinas peetakse just nimelt teda, mitte aga lõvi, loomade kuningaks. Tiiger sümboliseerib tohutut energiat, mis realiseerub sootsiumi kaudu, koostöös teiste inimestega.
Tiigriaasta kõige tähtsam tingimus on õppida ekspressiivselt väljendama oma mõtteid ja soove. Edu saadab neid, kes suudavad veenvalt jutustada ja tõestada, miks nad peavad oma tahtmist saama.

Saabuva Tiigriaasta metallistiihia on seotud materiaalse heaoluga. Seetõttu võib sellel aastal areneda tõeline sõda ressursside ja raha pärast. Kuna Tiiger on kiskja, peab igaüks õppima kaitsma oma omandit kallaletungi eest.

Metalltiiger pooldab maja ja aiamaa disaini agressiivset käsitluslaadi, mis ühendab endas hulga erinevaid stiile. Seega võib näiteks rajada jaapani aia, mille naabrusesse jääb ravimtaimedega täiendatud traditsiooniline köögiviljaaed.

ROTT

Rottidel on Tiigriaastal võimalus soetada endale uusi tuttavaid. Kõik muutused isiklikus elus on seotud just sõpradega. Sel aastal sisustavad Rotid oma kodu ja aia tehnika viimase sõna järgi. Terve aasta jooksul nad aina sõidavad suvila vahet ja üldse linnast kaugemale. Edukad kuud on jaanuar, juuni ja oktoober. 1960. aastal sündinud Rotid tähistavad suurejooneliselt oma juubelit. Samas oleks tark üpris hoolikalt oma külalisi valida. 1996. aastal sündinud Rotte haarab esimest korda elus kirg, ning nad võivad armuda kaugeltki mitte lapselikult.

PÜHVEL

Pühvel ja Tiiger on hiina horoskoobis peamised konkurendid. Seetõttu peavad Pühvlid Tiigriaastal leppima mitmesuguste piirangutega ning neil tuleb ületada erinevaid takistusi. Selle eest sobib aasta suurepäraselt haruldaste ravimtaimede kasvatamiseks ning teadmiste süvendamiseks meditsiini ja tervislike eluviiside vallas. Rahalised näitajad pole halvad. Edukad kuud on märts, juuli ja november. 1949. aastal sündinud Pühvlid võtavad tõsiselt ette oma isikliku tervise. Kogu ülejäänud aeg kulub aga lapselaste peale. 1961. aastal sündinud Pühvlite aasta möödub edukalt, sest nad suudavad parandada oma materiaalset olukorda.

TIIGER

Tiigrite jaoks on nende isiklik aasta õitsengu aasta. Nad on täis elujõudu ja tulevikuplaane. Tähtis on, et nad toimiksid just nii, nagu nad ise tahavad. Sel aastal peab Tiiger kindlasti istutama endale sümboolse puu ning läbi viima revisjoni kõiges, mis kodus ja suvilas leidub. Edukad kuud on aprill, august ning detsember. 1950. aasta Tiigrid teevad tähtsaid kokkuvõtteid oma elust ning koostavad plaane lähemaks kümneks aastaks, sest neid on neil tohutu hulk. 1998. aastal sündinud Tiigrite unistuseks on leiutada igiliikur või midagi muud inimkonnale kasulikku.

KASS (JÄNES)

Kass püüab alati Tiigrit jäljendada, ometi ei tule see tal välja. Seetõttu tuleks Kassil Tiigriaastal tagasihoidlikum olla ning püüda oma plaane reaalsusega ühitada. Paljudes Kassides tärkab lillekasvataja anne ning nad kaunistavad oma kodu kõikides värvitoonides lilledega. Head kuud on jaanuar, mai ja september. 1951. aasta Kassid unistavad saada autasu oma töö eest, sellega ei tasu aga kiirustada — kõik tuleb omal ajal. 1963. aasta Kassid elavad sel aastal tagasihoidlikult ning püüavad hoiduda oma tulevikuplaanide afišeerimisest. 1975. aasta Kassidel veab, eriti kui nende tegevussfäär on seotud teaduse või kultuuriga.

DRAAKON

Draakonid saavad Tiigriaastal võimaluse edukalt realiseerida oma isiklikku elu, luua perekond, ka lapse sünd mahub sellesse aastasse ära. Suve peaks Draakon veetma suvilas koos sõpradega, moderniseerides ühiselt nii maja kui ka aeda, kasutades seejuures kõikvõimalikke tehnoloogilisi uuendusi. Sel aastal on Draakon üldse teaduslik-tehnilise progressi laineharjal ning tahab kõiki tehnilisi uuendusi esimesena proovida. Head kuud on jaanuar, juuni ja oktoober.

MADU

Maod suudavad sel aastal edukat karjääri teha ning võivad saavutada kõrgeid juhtivaid positsioone. Kõik Mao plaanid võivad täituda. Tema aiamaast kujuneb sel suvel lausa näidisaed. Edukad kuud on märts, juuli ja november. 1953. aastal sündinud Mao aasta kulgeb rahulikult. Suurem huvi tekib tal aga eakate inimeste traditsiooniliste haiguste uusimate ravimeetodite vastu.

HOBUNE

Hobune on Tiigri sugulasmärk. Seetõttu saavad Hobused 2010.aastal rohkem mitmesuguseid võimalusi kui tavaliselt. Peamised šansid on seotud reisidega, uute tutvustega ning eluliste horisontide laiendamisega. Rajatagused linnalähedase aiapidamise kogemused tulevad kasuks Hobustele, kes juurutavad neid oma kodusel pinnal. Edukad kuud on aprill, august ja detsember. 1954. aastal sündinud Hobune langetab tähtsa moraalse valiku, millest hakkavad sõltuma tema edasised suhted sugulastega. 1966. aastal sündinud Hobune suudab ilma kõrvalise abita edukalt toime tulla mingi keerulise ettevõtmisega. 1978. aasta Hobusel on võimalus kardinaalselt parandada oma materiaalset olukorda. 1990.aasta Hobune tunneb vanema põlvkonna tuge, kusjuures ei pea need tingimata sugulased olema, vaid lausa kõrvalised isikud.

KITS

„Tiiger sööb Kitse ära“ — see reegel hiina astroloogias tähendab, et Kits peab Tiigri aastal ilmutama kannatlikkust ja kindlameelsust ning järgima raudselt oma isiklikke tõekspidamisi. Kitse jaoks on kõige tähtsam see, et ta ise ei kõigutaks oma elu tavapärast kulgu ega hakkaks midagi kardinaalselt muutma. Aiamaal peab Kits aktiivset võitlust pidama putukate ja muude kahjuritega. Aasta edukamad kuud on jaanuar, mai ja september. 1955. aastal Kits elab läbi hulga meeldivaid hetki seoses oma juubeliga. 1967. aastal sündinud Kits peaks hoiduma muudatustest oma elus. 1979. aastal sündinud Kits on astunud sellisesse ikka, kus vanemate toetus ei pruugi olla enam küllaldane tema kõikide probleemide lahendamiseks.

AHV

Parim, mida Ahv sellel aastal teha võib, on abielluda, sest perekondlikest suhetest pole midagi tähtsamat. Ahv teeb rõõmuga tööd oma aiamaal, ometi vajab ta sel puhul kindlasti paarilist. Edukad kuud on jaanuar, juuni ja oktoober. 1956. aasta Ahvile võib tunduda, et abikaasade vahel on kannatlikkus täielikult otsa saanud. 1968. aasta Ahvidel võib tekkida soov jätta maha oma vana pere ning luua uus. 1980. aastal sündinud Ahvid on innustunud võimalusest veeretada osa oma kohustusi teiste inimeste õlule.

KUKK

Tiigri aastal tuleb edu Kuke juurde vaid tõsise töö ja suurte pingutuste tulemusena. Nii pole üksnes demagoogiaga siin midagi peale hakata. Kukk on valmis hoolega tegutsema mitte ainult tööl, vaid ka kodus ja aiamaal. Tähtis on ühitada meeldiv kasulikuga ning mitte üle pingutada füüsilise tööga. Edukad kuud on märts, juuli ja november.

KOER

Sel aastal avaneb Koeral hea võimalus saavutada edu kõikides elu valdkondades, kuna ta kuulub horoskoobi järgi Tiigriga ühte meeskonda. Koer kasutab aktiivselt oma loomingulist potentsiaali terve aasta jooksul. Ta mõtleb pidevalt välja midagi uut ja huvitavat. Üsna ebatavalisi tegusid teeb Koer oma aiamaal, ühitades taimekasvatuse geniaalselt loomakasvatusega. Edukad kuud on aprill, august ja detsember.

SIGA

Seal tuleb sel aastal keskenduda perekondlike küsimuste lahendamisele. Ka pühendab Siga palju jõudu ja aega oma aiamaa arendamiseks. Eriliselt heaks kujuneb tal köögiviljasaak. Tiigriaastal osutuvad kõige keerulisemateks vanemate ja laste vahelised suhted, mida tuleb terve aastal jooksul üritada parandada. Edukad kuud on jaanuar, mai ja september. 1959. aastal sündinud Siga mõtleb üksnes sellele, kuidas oma olmet ning perekonna eelarvet parandada. 1971. aastal sündinud Sead tunnevad erilist hingejõu tõusu. Ometi pole seda olmeliste rutiinsete kohustuste taustal kerge alal hoida. 1983. aastal sündinud Sead tunnevad tugevat soovi alustada elu eraldi nii oma vanematest kui ka sugulastest.

Allikas: Krestjanka 12’09