25. Ussid ja maod

Kuna uss ajab nahka, võib seda võtta kui puhastumise ja paranemise sümbolit. Teine tähendus on see, et sa kas tegeled praegu või tulevikus väga dominantse ja ähvardava mehega.

24. Uppumine

Uppumine märgib sinu elus parasjagu toimuvat võitlust või raskusi. See tähendab, et sa surud oma tundeid alla ning emotsioonid on su üle võimust võtmas. Märgib probleeme suhetes, tööl, pereelus jne.

23. Must mees

Tihti nähakse unes tumedat kogu, kes võib olla inimene, aga ei pruugi, kellel on konkreetne kuju või valgub ta laiali, võib-olla tajud pigem tema kohalolekut kui näed füüsilist kuju. “Must mees” tähendab, et sa ei ole oma tulevikus kindel ning üldjuhul ilmub ta unedesse siis, kui sind ootab ees märkimisväärne muutus või pead langetama raske otsuse.

22. Surnud inimesed

Surnu nägemine tähendab ootamatuid uudiseid. Enamjaolt annavad surnud märku emotsioonidest ja mälestustest, mis nende isikutega on seotud.

21. Lõksus olemine

Lõksus olemine on väga otseselt seotud sinu käesoleva hetkega — tõenäoliselt tunnedki ennast hetkel justkui kastis kinni olevat ega pääse kuidagi välja. See võib viidata nii tööle kui eraelule või probleemile, millele sa ei leia lahendust.

20. Ämblikud

Ämblik annab märku sellest, et tunned ennast üksildase või mahajäetuna, või üritad mingit olukorda meeleheitlikult vältida. Samuti sümboliseerib ämblik liialt võimukat naist sinu elus — ema, ämma, õde, ülemust vms. Kui näed ämblikku võrku kudumas, tähendab see, et keegi punub sinu ümber mingit intriigi või üritab sinuga manipuleerida.

19. Sind tulistatakse

Tavaliselt tähendab püssikuuliga pihta saamine seda, et pelgad mingit vastasseisu, mida oled püüdnud vältida, näiteks kolleegi või kallimaga. Kui osaled sõjas ja saad lahingus haavata, meenutab see sulle mingit minevikus toimunud jõulist konflikti. Kui keegi tulistab sind kaela, annab see märku sellest, et su mõistus ja süda on omavahel konfliktis. Tulistajaga on sul lahendamata erimeelsused, mis vajavad kiiresti lahendamist.

18. Kukkumine

Kukkumine on selge märk ebakindlusest, ärevusest või lahendamata probleemist su elus. Kui oled üks neist õnnelikest, kes ei pea kukkumisunenägu õudukaks, vaid hoopis naudid seda, oled ilmselt selline inimtüüp, kellele muutused meeldivad, mitte ei tekita õudu.

17. Majapõleng

Majapõleng sümboliseerib muudatusi isiklikus elus. Kui näed korduvalt unes tulekahju, annab see teada, et sa kas ei ole eesootavateks muudatusteks valmis või võitled kas teadlikult või alateadlikult nende vastu.

16. Oled alasti

Kui näed end tihti unes alasti ning tunned end sealjuures erakordselt ebamugavalt, põed tõenäoliselt oma välimuse pärast või kahetsed minevikus öeldut-tehtut.

15. Surnud sugulane

Surnud sugulased, eriti vanemad, ennustavad halba. Kuid need unenäod võivad mõnikord anda tagasi inimese surmaga kaotsi läinud sisemise rahu ja enesekindluse. Enamjaolt siiski öeldakse, et see ei ole hea märk.

14. Sind aetakse taga

Sul on arvatavasti mingi suur asi lõpetamata või kummitab sind mingi tegemata töö minevikust. Võib ka tähendada, et püüad mingitt teemat või isikut vältida.

13. Truudusetus

Tavaliselt on partneri truudusemurdmise unenäo taga lihtsalt suur hirm petetud saada. Kui sina ise oled petja rollis, elad sa üle neid hetki, kui sa oled ise kuidagi oma väärikust riivanud ja rumalusi teinud.

12. Veri

Veri on elu allikas ja kuigi võib tunduda hirmuäratav, on ta seda ka meie unenägudes. Agressiivsuse tõttu purskuv veri sümboliseerib välja elamata jäänud viha, emotsionaalset vabanemist. Samuti ahistamist. Menstruatsiooniveri aga mrärgib viljakust ja naiselikku energiat.

11. Surm

Enda surma unes nägemine ei ole tavaliselt heaendeline, tavaliselt märgib millegi lõppu, näiteks töö, eluetapi, paarisuhte läbi saamist.

10. Hammaste kadu

Tavaliselt annab see märku ärevusest ja abitusest, depressiivsest meeleolust. Eestlased ütlevad, et hammaste kadu ennustab peatset rasedust.

9. Torm

Ilmselt oled praegu või oled peatselt üsna turbulentses olukorras, kus koged justkui tsunaamit, ekstreemset viha või närvilisust. Samuti tähendab see, et kas sina või keegi su lähedastest on väga endast väljas.

8. Vigastus

Vigastused ennustavad probleeme isiklikus elus. Õnnetused, haavad ja vigastused on hoiatusmärgid — su elus on mingid hellad teemad, millega sa ei ole siiani tegelenud ja mis ootavad oma järge.

7. Maailmalõpp

Apokalüptilised stsenaariumid ennustavad suuri muutusi isiklikus elus. Ja üsna peatselt.

6. Vampiirid/vereimejad

Keegi sinu elus imeb sinu eluenergiat välja ning püüab hävitada su energiat ja elujõudu. Su sisemusest, sügavalt alateadvusest, püüavad pinnale pääseda kauaks alla surutud teemad.

5. Jääd hiljaks/jääd maha

Hilinemisega seotud unenäod on kõige levinumad nende hulgas, kes elavad väga aktiivset ja kiire tempoga elu ning kes pidevalt põevad selle pärast, et nad ei vasta teiste ootustele.

4. Sõda

Sõda märgib sisemist konflikti, võitlust või võistlust kellegagi, vaidlust. Võib anda märku ka agressiivsuse puudusest su elus ja vihjab, et sa pead enda eest välja astuma ning oma soove rohkem väljendama.

3. Koletised

Koletised märgivad ainult seda, et su elus on praegu raskused, millele pead vapralt vastu astuma.

2. Vaikne karje

Väga levinud ja väga tüütu unenägu on selline, kus sa karjud nii kõvasti kui suudad, aga häält välja ei tule ning keegi sind ei kuule. Tavaliselt näevad selliseid unesid inimesed, kes tunnevad, et nende häält päriselus ei võeta kuulda, nende arvamust ei peeta oluliseks ja nad ei saa oma mõtteid vabalt väljendada. Samuti märgib see abitust ja frustratsiooni.

1. Unehalvatus

Unes halvatust kogedes elad sa läbi mingit situatsiooni, mis sind justkui oma kütkes hoiab ja millest sa kuidagi jagu ei saa või millega sa ise toime ei tule. Selleks, et unenäost pääseda, pead sa olukorraga tegelema ning oma halvajale vastu hakkama.

Allikas: Lists25.com