Kristallidele on aastasadu omistatud võimet meid ja meie suhteid tervendada, samuti omistatakse erinevatele kristallidele sümboolseid tähendusi. Kristalliga ehe ongi ühelt poolt sümboolse tähendusega, teisalt aga võib see olla justkui väikene salajane jõud, mis toetab mõnd meie jaoks olulist suhet. Allpool annamegi sulle väikese ülevaate suhete ja armastuse kristallidest.

SUHTED ISEENDAGA

Kas sa armastad iseennast? Loomulikult, aga kui palju sa iseennast armastad? Argikohustuste lõputus tulvas ei tule see alati meelde, aga tegelikult algabki kõik sinust ehk täpsemalt sinu armastusest iseenda vastu. Kui sa iseennast armastad, tundub ka ülejäänud maailm armastust täis.

Aga kust algab armastus iseenda vastu? Osa psühholooge ütleb, et enesearmastuse puudus on meie ajastu suurim epideemia. Tihti on selle juured mõnes lapsepõlve traumas, aga seda toidab ka meie ühiskonna elukorraldus, kus kõike võrreldakse kõigega. Ometigi oled sa ainulaadne! Sind ei saa ega tohigi kellegagi ega millegagi võrrelda. Sa oled sina ise ja sellest piisab.

Selleks et tugevdada suhet iseendaga, võiksid hellitada end ehetega, mida kaunistavad järgmised kristallid.

  • Päikesekivi — toidab sinu sisemist energiat, lubades sul olla turvaliselt avatud ja aus nii iseenda kui ka teistega.

  • Tiigrisilm — aitab sul meelde tuletada, mida sa tegelikult tahad ja mis on sinu sügavaimaid hingesoovid, leevendades samas seda kriitilist, kammitsevat häält sinu sees.

  • Tsitriin — see kristall hoolitseb selle eest, et sul oleks terve enesehinnang ning et sa näeksid oma erakordsust ja kordumatust. Samuti teeb tsitrini kõik selleks, et sinu enesekindlus oleks sinu keskmine nimi.

  • Kuukivi — südamesoovid täituvad siis, kui kuulatakse oma tundeid ja lastakse neil elule oma mõju avaldada. Kuukivi mõjutab meid seda rohkem tegema — saama suuremaks sõbraks selle Targa Naisega, kes elab meie südames!

  • Pärl — sa oled imeliselt ilus. Jah, sina — kas sa näed seda? Pärl aitab su silmad avada ja näha iseenda kordumatut ilu.

ROMANTILISED SUHTED

Kas sina ütled iga päev oma elu kõige olulisemale inimesele: „Ma armastan sind!”? Iga suhe meie elus on tegelikult imeline peegelpilt armastusest, mida me ise pakume — nii iseendale kui ka enda partnerile. Kõik, mida sa saad, on peegeldus sinust endast!

Tagasi peegeldunud armastus peaks sind tingimusteta hoidma, mitte kritiseerima. See peaks toitma sinu hinge ja sind inspireerima, mitte sind nurka tirima, vihjates, et sina ja sinu mõtted ei ole midagi väärt. Armastus peab andma jõudu, mitte seda võtma. Ja kui sa oled hoitud, inspiratsiooniga toidetud ja tugev — siis oled sa iseenda parim versioon. Sellest aga võidab ka teie suhe.

Kallimale kinkimiseks, aga ka lihtsalt armastuse sümboliks sobivad kõige paremini järgmised kristallid.

  • Roosa kvarts — see on tingimusteta armastuse kristall. Lihtsalt armasta teda. Siin ja praegu. Tingimusteta.

  • Opaal — see kristall toob suhtesse harmoonia ja romantika. Soodustab truudust ja ustavust, aitab suhtuda teise inimesse avatult, neutraalselt ja toetavalt.

  • Granaat, rubiin ja korall — oh seda kuuma kirge, mida nende kristallide energia meie ellu toob! Need on punased, tulised, ürgset naiselikku väge täis kristallid, mis lisavad ka kaua kestnud suhtesse värske kire energiat.

  • Larimar — veel üks imeline kristall, mis tuletab meile meelde, et suhtes ei tohiks olla tingimusi — sest siis on see puhas. Sest ainult puhtuses saab sündida sügavaim armastus kahe hingesugulase vahel.

  • Krüsokolla — imeline jäätunud südame sulataja! Kui sa oled suhetes haiget saanud ja tunned, et süda on lukku läinud, aitab krüsokolla sind uuesti lahti sulatada. Samuti on ta abiks kodus, kus paarisuhe jahenenud, stabiliseerides ja tervendades õhustikku.

SUHTED SÕPRADEGA

Millal sa talle viimati helistasid ja ütlesid, et aitäh, et sa oled mu elus ja jagad minuga seda teekonda? Elu ongi osaliselt see, milliseks me ise ta loome, ja osaliselt see, milliseks teevad selle meie valitud sõbrad.

Need sõbrad on olemas enamikul meist — või vähemalt see üks ja kõige olulisem sõber, kes vahel teab meist isegi rohkem, kui me isegi teame. Ega siis niisama ei öelda, et sõber on kingitus, mille teeme iseendale. Ja päris sõbrad astuvad tihtipeale just siis uksest sisse, kui kõik teised lahkumas on.

Sinu sõbrasuhteid toetama ja sõbrannadele kingituseks sobivad väga hästi järgmised kristallid.

  • Akvamariin — see kristall on justkui hea sõbra kehastus: kui valitud teelt kõrvale kaldud, aitab ta sind õigele teele tagasi tirida. Samuti on ta suhtlemise kivi, julgustades enda tundeid väljendama ja lihtsustades teiste mõistmist.

  • Mäekristall ja rutiilkvarts — mõlemad lubavad sul oma mõttemustritest taanduda, elu teise nurga alt näha ning kui vaja, õpetavad ka andeksandmise kunsti.

  • Rodokrosiit — südamekivina suurendab rodokrosiit armastust kõige ja kõigi vastu. Ta on eneseväärtustamise ja tasakaalu kristall, mis õpetab ennast hindama ning enda ja end ümbritsevate inimeste suhteid harmoonias hoidma.

  • Karneool — sooja oranži tooniga kive peetakse parimateks sõpruse kivideks. Vahel öeldakse isegi, et nad on külakivid — nad loovad kogukonda rõõmsa, jagamisele ja avatud suhtlusele orienteeritud õhkkonna. Eemaldab sõbrasuhetest ärevuse, kadeduse ja teised negatiivsed emotsioonid.

  • Lapiz lazuli — imeilus sinine kristall, mis parandab sõpradevahelist kommunikatsiooni, soodustades ausat ja läbimõeldud suhtlust. Kandes seda kristalli, on sul lihtsam olla aus, kaastundlik ja mõistev, mistõttu leiad lihtsamini viise, kuidas saaksid olla parem sõber.