Energeetilisteks tsoonideks võib jaotada kogu ehitise, aga ka ainult korteri või toa. Et energeetilisi tsoone kindlaks teha, on vaja tuba või korter jagada mõtteliselt üheksaks võrdseks ruuduks või ristkülikuks (kui ruum on piklik). Võib kogu korteri plaanist teha koopia ning kanda siis sellele vastav võrgustik. Seistes keskmises sektoris, kompass käes, määrake ülejäänud 8 sektori suunad. Kui korter või tuba on vales vormis, siis võrgustiku seadmisel plaanile on kohe näha, millistest energeetilistest tsoonidest ehk — nagu traditsiooniliselt öeldakse — nurkadest puudu jääb.

Näide:

LoePõhiKirre
LääsKeskIda
EdelLõunaKagu

Šabloon asetada toaplaanile ning näiteks selgub, et seal jääb vajaka kirdetsoonist (nimetagem seda „nurgaks”). Mingi nurga puudumine konkreetses toas või kogu korteris vähendab edu tõenäosust selles sfääris, mille eest antud nurk „vastutab”. Näiteks kirdenurga puudumine võib takistada uute teadmiste saamist.

Tähelepanu peeglitele!

Puudujäävat nurka võib „asendada” visuaalselt, laiendades ruumi peegli abil. Kui välisuks asub puuduva nurga ühel tasapindadest, siis tuleb peegel asetada selle nurga teisele tasapinnale nii, et välisuks selles ei peegelduks. Magamistoas peab ruumi laiendav peegel asuma selliselt, et selles ei peegelduks voodi.

Üldse on vaja hoolikalt jälgida seda, mis peeglist näha on. Kui seal peegeldub näiteks seif, kus hoitakse raha või väärisesemeid, aitab see suurendada teie heaolu — seis otsekui kahekordistuks. Kui aga peeglist paistab trepp, siis osa teie edust libiseb minema. Peegel peab suur olema. Kõige pikem pereliige peab end seal üleni nägema. Peegel peab olema ka tervik. Meie ajal on populaarsed peeglid, mis pannakse kokku fragmentidest, need toovad aga pigem kahju kui kasu.

Puudulikku nurka võib laiendada või täiendada mitte üksnes peeglite abil, kuigi see on kõige kindlam viis. Selleks otstarbeks võib veel kasutada taimi, pilte, fototapeete ning esemeid, mis sümboliseerivad teatavat energeetilist stiihiat, mis „haldab” üht või teist nurka.

Mida millisesse tsooni asetada

  • Edel on partnersuhete tsoon, aga ka naise ja ema ala. Selle nurga puudumine on otsene oht abielule ning majaperenaise heaolule. Ka meheleminek võib saada probleemiks. Et edelanurga energiat aktiviseerida, tuleb sellesse sektorisse tingimata seada kompositsioon kividest. Kive peab olema 9, milledest 2 on teistest suuremad. Kui te ei suuda leida 9 dekoratiivset kivi või kristalli, võtke 2 ning siduge nende ümber punane lint.

    Jälgige, et see sektor oleks alati valgustatud. Valgustus võiks olla punane või roosa. Ning ei tasu elektriga kokku hoida, kui tahate selle nurga energiat täielikult äratada! Riputage siia oma ühine pilt abikaasaga (peigmehega), kus olete õnnelikud.

    Puudulikku maist edelatsooni täiendatakse peegliga või siis mäe kujutisega, maailma füüsilise kaardi või maa mudeli — gloobusega.

    Paigutage edelanurka hieroglüüf „Armastus” (Ai). Armastus elustab südant ning annab kehale graatsia. Keskel on hieroglüüf „süda”, selle kohal „hingamine”, all — „graatsiline žest”.

  • Kagu on finantsilise heaolu tsoon või, nagu seda veel kutsutakse, Draakoni tsoon. Draakoni kujutis selles nurgas kaitseb teie heaolu. Selleks, et see aina kasvaks, tuleb sinna nurka kindlasti asetada akvaarium, dekoratiivne purskkaev või lihtsalt anum veega (ainult ärge unustage seal vett vahetada vähemalt kord kolme päeva jooksul).

    Puuenergia ärkamist kagus soodustavad ka toataimed, eriti need, mis on aktiivse kasvu faasis. Seadnud kagunurka sellise taime (hea oleks ümarate paksude lehtedega nn „rahapuu”), asetage lillepoti alla mõned mündid, mis on mässitud punasesse paberisse või seotud kokku punase lindiga. Kaguenergia aitab kaasa vanema tütre edule ja tugevdab tema tervist.

    Selle nurga jaoks sobib hieroglüüf „Energia” (Chi). See on universumi hingus ehk eluandev energia. Chi luuakse kahe hieroglüüfi abil — „hingamine” ja „riisikõrs”. Siia võib asetada väikese teekannu, konna kuju või peegli.

  • Lõuna on tsoon, mis kaitseb pereliikmete reputatsiooni. See on ka keskmise tütre koht. Selle nurga puudumise tõttu võivad pereliikmed kannatada teiste inimeste usaldamatuse, kuulujuttude ja eelarvamuste pärast. Kui nurk on olemas ning vastavalt sisustatud, on perele garanteeritud lähedaste, naabrite, sõprade ja tuttavate austus. Enamgi veel — teatud isiklike omaduste tõttu võib nii mõnigi pereliige saavutada suure populaarsuse või kuulsuse.

    Lõuna, see on tule stiihia. Tuld aga tuleb pidevalt hoida, et see ei kustuks. Kuid kamin või ahi selles nurgas võivad ohtlikeks osutuda, sest tuli võib kontrolli alt väljuda ning põhjustada õnnetust.

    Parem on hoolitseda selle nurga ereda valgustuse eest, sinna peaks paigutama toataimi (võiksid olla teravate lehtedega), aga võib riputada ka pildi või repro, mis kujutab päikesetõusu, kukke, roosat flamingot või paabulindu. Selles korteri või toa sektoris peavad ülekaalus olema rohelised ja punased toonid.

    Lõunanurga jaoks sobivad hieroglüüfid „Kuulsus” (Hua) või „Lill”. Kuulsus on sama kaunis ja üürike kui lill. Siia sobib ka punane hiina paberlatern ning vaas lilledega.

  • Põhi on karjääri ja ühiskondliku positsiooni tsoon. Selle nurga puudumine vähendab tunduvalt teie šansse ametiredelil edasi liikuda. Laiendada seina puuduva põhjanurga kohas aitab peegel. Kui see pole mingil põhjusel võimalik, võib seinale kleepida koske või kaunist jõemaastikku kujutava fototapeedi. Kui nurk on olemas, tuleb sinna paigutada akvaarium kuldkalakestega. See tagab edu karjääris, seega ka raha.

    Väga efektne näeb selles nurgas välja vesi- või musta kilpkonna portree, kes on põhjasuuna ja veestiihia kaitsja. Siin on täiesti vastunäidustatud rohke taimestik, aga ka kollased ja rohelised toonid viimistluses.

    Põhjasuund on teise poja kaitsja (või kõikide poegade, kes on sündinud vanima ja noorema poja vahel) perekonnas.

    Põhja hieroglüüf on „Ilu” (Mei). Pehmust ja passiivsust kujutatakse hieroglüüfiga „Talleke”, alt toetatakse seda hieroglüüfiga „Inimene”. Ilu, see on tohutu jõud. Põhjaseinale võib riputada pildi, millel on kujutatud vesi või siis asetada nurka delfiini kuju.

  • Loodetsoon on ärisidemete, toetuse ja abi, sealhulgas mõjukate isikute toetuse ja abi, tsoon. Aga ka isa ja mehe ala. Kui perekonnapea on mees, siis loodetsooni puudumine on peaaegu katastroof. Ilma mõjukate ja võimsate inimeste toetuseta ei saavuta ta ilmselt olulist edu ei karjääris ega ka äris, ning selle tulemusel võib kannatada kogu perekonna heaolu.

    Loodepoolset metallienergiat tuleb stimuleerida mitmesuguste metallist esemetega nagu kellukesed (siduge neile külge punased lindid) ja hobuserauad, samuti võib sinna nurka seada raadio, muusikakeskuse, teleri või arvuti. Täiendage loodenurka peegli või fototapeedi abil, millel on kujutatud mägist maastikku. Seejuures peavad mäenõlvad olema lauged.

    Loodeosa hieroglüüf on „Ühtsus” (Hsieh). See sümboliseerib maailmakorra ideed. Koosneb kolmest hieroglüüfist — „Kolmik”, mis on ühendatud hieroglüüfiga „Jõud” või „Võim”. See tähendab: „Koos peame vastu”.

  • Kirre on õpingute, hariduse, teadmiste, professionaalse ja intellektuaalse täiustumise ning tarkuse ja elukogemuse tsoon. Just selles kodu osas peab seisma kirjutuslaud, mille taga töötab õpilane või üliõpilane. Kirjutuslaud peab olema hästi valgustatud. Selles nurgas võib olla ka kamin või ahi. Asetage kirjutuslaua kirdenurka suur mäekristall, mis üheaegselt õhutab selle nurga energiat ning tugevdab selle omaniku mälu.

    Kirdenurga puudumine raskendab informatsiooni vastuvõtmist, vähendab püüdu enesetäiendamisele, mis varem või hiljem põhjustab paigalseisu. Selle nurga energia mõjub hästi noorema poja saatusele. Selle toa või korteri osa sisustamisel kasutage punast ja kollast värvi, keraamilisi kaunistusi, dekoratiivseid kivirahne ning mäestike vaateid.

    Kirdele vastab hieroglüüf „Tarkus” (Chih). Tarkus, nagu päikesekiiredki, valgustab kõike elavat. Koosneb hieroglüüfidest „Vanne”, „Suu” või „Väljendumine” ja „Päike”. Kaunistage oma kirdenurk küünlajala, lambi või „Yin-Yang” sümboliga.

  • Lääs on järglaste edu ja õitsengu tsoon. Sinna asetage oma laste portreed. Kui teil lapsi pole, võite sellesse nurka üles seada oma mõistuse või osavate käte loodud teosed.

    Lääne energia on metallistiihia energia. Metall sümboliseerib rikkust, võimsust ja võimu. Kui tahate saavutada kõrget ametiposti, saada mõjuvõimsaks ja rikkaks, äratage lääne energia kellukeste, mitmesuguste metallesemete ja hobuseraudadega; kelladega, mis löövad; valge, kollase, hõbedase ja kuldse värviga.

    Asetage läänenurka suur magnet, mille ümber on seotud punane lint ning müütilise valge tiigri kujutis või pilt, millel lumiste tippudega mäed.

    Läänenurga puudumine mõjub halvasti poliitikute, ametnike, mänedžeride, administraatorite, direktorite jne saatusele. See on ka noorema tütre ala ning aktiivse lääneenergia puudumine võib negatiivselt tema saatust mõjutada.

    „Õnn” (Fu) on läänenurga hieroglüüf. Konfutsius on öelnud:„Peotäis riisi, klaas puhast vett, käsi pea alla, ja ma olen õnnelik”. „Fu” idee on „täita”, „haritud põld”, „suu”, „ainsus” ja „taevavõlv”.

    Siia võib paigutada münte, kassi kuju ja tuulekella.

  • Ida on õnneliku pereelu ala. Selle puudumisel valitsevad pereliikmete vahel pidevad lahkhelid, teravnevad probleemid isade ja laste vahel. See on arengu ja kasvu ala, mis aitab vanematel lastest mitte maha jääda, mõista ja jagada nende huve. Idaenergia annab lastele stiimuli arenemiseks, tõstab nende aktiivsuse taset ning püüdu vaimselt täiustuda. Ida koos loodega asub Draakoni kaitse all ning Draakoni kujutis valvab perekonna rahu.

    Idanurga puudumine tekitab perekonnas probleeme ning seab hädaohtu laste tervise. Eriti ohtlik on selle ala puudumine vanemale pojale.

    Kindlustada ja äratada idanurga energiat saab vee ja toataimede ning helesinise, halli ja rohelise värvi abil.

    Idanurga hieroglüüf on „Pikaealisus” (Yung). See mõiste on tihedalt seotud selliste mõistetega nagu „igavik” ning „jätta jälg”. Yung — see on tervis ning hallide juustega kaunistatud tarkus.

    Itta võib seada draakoni kuju, peegli või aluse peal rohelise taime.

    Peamine on Jõu nurk

    Lõpuks tuleb rääkida veel ühest õnnelikust punktist, mis on olemas igas toas ning mida kutsutakse Jõu nurgaks. See ei ole seotud kompassi suundadega. Jõu Nurk määratakse tuppa viiva ukse asukoha järgi. Kui toas on kaks või rohkem ust, siis määratakse nurk arvestades seda ust, mis ühendab koridori toaga.

    Jõu nurk määratakse uksel seistes, nägu toa poole. Kui uks on keset seina või paremal pool, siis asub Jõu nurk toa kaugel vasakus nurgas. Kui uks asub vasakul, siis loetakse Jõu nurgaks kaugemat paremat nurka.

    See nurk tuleb sisustada nii, et see sümboliseeriks tuleviku eesmärke ja plaane. Seadke sinna oma unistuse sümboolne kehastus — sajadollarilise kupüüri kujutis (kui tahate rikkaks saada), mereäärne villa või luksusauto (kui teil just selline unistus meeles mõlgub), tuvikeste paar või kirjud papagoid (kui otsite oma teist poolt). Sinna võib riputada oma perekonnapildi, kui teie eesmärgiks on õnnelik pereelu.

    Teie unistuse sümbol Jõu nurgas aitab kaasa selle täitumisele.

    Ja veel: seades oma korterit ümber eesmärgiga parandada selle energeetikat (või Feng Shui kvaliteeti) püüdke ilmutada fantaasiat ja samas mõõdutunnet. Ärge kuhjake kokku kõiki mõeldavaid õnne sümboleid.

    Pidage meeles, et Feng Shui põhiline eesmärk on saavutada harmoonia ehk leida see kuldne kesktee, mis pole tuhandete aastate kestel andnud rahu filosoofidele ja okultistidele.