Inimesed on põnevad olevused Maa peal. Seda sain kogeda oma viie antropoloogiaõpingute aastate ajal erinevates riikides elades ja töötades. Mitte midagi ei toimu ilma, et me ei annaks asjadele tähendusi, sama toimub pühitsevate päevadega.

Arvan, et juba lähitulevikus ei pühitse me enam surnuid, vaid eelkõige elavaid ja meid endid, sest tegelikult on surnudki elavad. Hingedepäev võib muutuda just hinge päevaks, paneme fookuse oma hingele, aga kuna ka sellega on suured muutused toimumas, siis ehk hoopiski vaimule. Kõik on vähemal või suuremal määral lugenud lugusid hingedest, kes on mitme maailma vahele kinni jäänud pärast traagilist surma või kehavälistest kogemustest. Paljud näiteks ei tea, et vaim ja hing on kaks eri asja, sest nad pole sellesse teemasse süvenenud.

Me ei saa eitada, et kogu maailm on suurte muudatuste keerises. Mateeria ja vaim hakkavad sulanduma ja kõik protsessid on läbinähtavad. Olgu selleks siis seagripp või globaalne majanduskriis ja statistilised andmed, kus töötute arv tõuseb iga päev. Kas me usume inglitesse, jumalasse või millessegi muusse, selge on see, et sedamoodi mateeriafaktid on käegakatsutav ebamugav reaalsus.

Selge on aga ka, et selle taga on rohkem kui vaid ühe inimese negatiivne mõttemall, selle taga on kollektiivteadvus (ehk siis kogusumma antud piirkonnas elavate inimeste teadvustest), ning olenevalt kohast on tuntav kollektiivteadvuse iseloom, kas negatiivne, positiivne või midagi muud. Hiljuti reisisin Havaile. Seal ei tundnud ma sekunditki, et õhus oleks hõljunud MASU. Kõik nautisid elu ja toimetasid igapäevaseid toimetusi. Sama on näiteks Norras. Kui oled inimene, kellel on vähegi energeetilist tunnetust, tunnetad selliseid asju ära.

Samuti on maailmas palju kooslusi, kes töötavad pidevalt selle nimel, et luua hirmu, negatiivsust ja võtta inimestelt jõud ise hakkama saada, nad loovad orjariiki. Kuna vaim surub niivõrd tugevalt peale, on kõik need protsessid kõigile nähtavad ja esitletavad, need tulevad ilmsiks, vanad impeeriumid lagunevad. Vaim armastab selgust ja otsekohesust ning siirust ja inimesest hoolimist.

Vaim annab meile arusaama, et MASU on vaid illusioon, mille inimesed on loonud ja mida inimesed ise oma kujutlusvõimega toidavad. Kui võtame sõnaühendilt MASU tähenduse, on see lihtsalt tähtede kombinatsioon ilma võimu ja jõuta. See sureb välja. Kellelgi on MASU vaja. See on osa polariseerumisprotsessist. Ning igaühe valida on, millele ta oma energiat annab, sest see kõik kasvab.

Maailm on muutumas, transformeerumas ja see mis saab kõigile aina selgemaks — me peame lähenema maailmale terviklikult. Kui vaatame näiteks tavaarste, siis ei tohiks inimest ravida ainult tema füüsist vaadates ja sümptomeid ravides, vaid võtta fookusesse ka tema psühholoogiline ja vaimne seisund. On kirjutatud ja tehtud miljoneid teste, mis hakkavad inimesteni tooma silmale nähtamatut maailma.

Olin hiljuti Tromsö alternatiivmessil ja seal tegin oma kehale kvantmeditsiini testi. Vaid 5 minutiga sain ekraanilt näha, millised organid mis seisundis olid. See, mis muidu silmale nähtamatu, oli olemas suurelt, otse mu silmade ees. Ja oli tore kogeda, et minu väga hea füüsiline seisund pani testitegijat üllatama.

Teisisõnu, kuidas me maailmast aru saame ja kuidas meile on seda edastatud, on muutumas, eriti see, mida me veel siiani silmaga pole olnud võimelised nägema. Võtkem kas või mikrokiip, mis kaitseb mobiilikasutajaid tervisekahju eest, mida see tavaliselt tekitas. See on erinevate masinatega samamoodi ära näidatud, mis mõju tal inimese tervisele on. Silmale nähtav pisikene plastmassitükk on võimeline mõjutama meid positiivselt.

Töökohad, mis praegu kaovad ja kõik vallandamised on tegelikult kingituseks. Maailma üleüldine energeetiline vibratsioon on tõusmas ja seega surub see meid ja protsesse muutmiste keerisesse. Enam ei ole teemaks, kuidas laine all ellu jääda, vaid kuidas õppida kaoses hakkama saama, kaoses surfama ja laineid taltsutama ja elu kaifima.

Vallandamised ja muu juhtub selleks, et inimesed lõpetaksid lihtsa äraelamise ja hakkaksid tegema ja looma seda, mis neile naudingut pakub, oma eneseväärtust paika seadma ja uskuma, et kui fookus on võimalikel lahendustel, siis on ka tulemused, mis viivad eduni. Ellu jäävad selles kaoses need, kes õpivadki surfamise kaoses ära ja loovad nii iseendale kui ka teistele lahendusi ja võimalusi, mis annavad kiireid ja efektiivseid tulemusi, kuidas enda ja oma eluga paremini hakkama saada ning teha seda sõltumatult teistest. Kui me ei suuda ise orjasüsteemist lahti lasta, teeb seda meie eest universumi energeetiline laine — see kisub meid lahti.

Olles ise tegelenud aastaid lainesurfiga, olen surfareid jälgides imetlenud nende imelist võimet loodusega koostööd teha. Loodust ja elu tuleb tundma õppida nagu head sõpra, sest kui sa hakkad oskama ette aimata, miks ja kuidas tekib laine ja mis sellele eelneb ja järgneb, siis oled võimeline oma lainelaua peal hakkama saama ja isegi püsti seisma ning samal ajal, kui teised upuvad, surfata liueldes edasi.

Peamine fookus peaks praegu kõikidel olema sellel, et nad seisavad silmitsi oma hirmudega. Kui lahustame endis hirmud ja kahtlused ning hakkame usaldama iseennast, teisi ja kõike, mis meie ümber, on võimatu hästi mitte hakkama saada. Kuna aga praegused ühiskonnad on üles ehitatud hirmu abil, siis see on olnud võimsam tööriist inimestega manipuleerimisel. Aga kujutage ette, mis juhtub, kui keegi ei karda enam ja hirmu eri tasanditel pole? Siis hakkame looma ja tegema seda, mis meile meeldib, sest me ei too sada põhjust, miks me midagi luua ei saa. Lihtsalt teeme ära. Sest on ainult kogemused, pole olemas ebaõnnestumist.

Teine fookus peaks olema tegevustel ja valikutel, mis aitavad meil sügavalt lõdvestuda ja tekitavad hea enesetunde. Kui inimene on harmoonilistes energiates ja tal on hea olla, on sõbralik ja armastav nii iseenda kui ka teiste vastu. Kõik riigid peaksid praegu suunama abivahendid mitte selleks, et tekitada inimestes veelgi rohkem sõltuvust lihtsalt kala saada, kust seda antakse, vaid õpetada inimesed ise kalastama ja toetama üksikindiviide, asutusi ja organisatsioone, mis tegelevad inimestega, nende motiveerimise ja iseisvaks saamisega. Ainult nii saame luua uut maailma, kus vaim valitseb igas üksikisikus ja mõjutab sellega kõike enda ümber.