Seitse tšakrat on reastatud piki lülisammast läbistades keha vaagnapiirkonnast kuni lagipeani. Tšakrate energia mõjutab kõigi organite ja näärmete tööd ning nendest sõltuvad meie tunded, mõtted ja emotsioonid. Paljudel inimestel töötavad tšakrad väga väikese võimsusega, kuna nendesse on kinni jäänud elulised probleemid ja emotsioonid. Need omakorda tekitavad mitmeid kehalisi ja hingelisi probleeme, millele tihtipeale lahendust leida ei osata ning mille suhtes ka kaasaegne meditsiin on sunnitud käed üles tõstma.

Allpooltoodud ülevaatest tšakrate kohta saad teada, millises tšakras võivad Sinu elulised probleemid peidus olla.

Muladhara ehk juurtšakra asub lahkliha piirkonnas, vaagnapõhja ja sabakondi juures ja see mõjutab neerupealiseid ja neerusid, jämesoole tööd, eritusorganeid, luid.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on soolehaigused, kõhukinnisus, põie-, neeru-, eesnäärme-ja luuhaigused, verevaegus, vererõhu kõikumised.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on nõrk seksuaalenergia, raskused ennast aktsepteerida, jõuetus, hirmud, usalduse puudus.
Juurtšakra tööst tuleneb positiivses plaanis elutahe, elujõud, visadus, kooskõla loodusega, pingemaandus, enese alalhoid ja negatiivses plaanis loidus, impulsiivsus, egoism, eksistentsiaalsed hirmud.
Juurtšakra kaudu saab tõsta kindlustunnet ja eneseusku.

Svadhistana ehk seksuaaltšakra asub ristluu piirkonnas, suguorganitest veidi üleval pool ja see mõjutab suguorganeid, alakeha organeid, vaagnaruumi ja ristluud.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on suguhaigused, menstruatsioonihäired, alaseljavalud, eesnäärmehaigused, impotents, lümfi-, vere-ja nahahaigused.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on jõuetus, seksihimu puudumine, elupõlgus, depressioon.
Seksuaaltšakra tööst tuleneb positiivses plaanis seksihimu, vitaalsus, atraktiivsus, tervendav energia, loovus, elurõõm, soojätkamistung, kirg, keha teadvustamine ja negatiivses plaanis pingesolek, agressiivsus, pingesolek, sõltuvus mõnuainetest.
Seksuaaltšakra kaudu saab suurendada elurõõmu ja meelelisust.

Manipura ehk nabatšakra asub naba kohal, mao ja nimmelülide läheduses ja see mõjutab kõhunääret, maksa, põrna, magu, sapipõit, kõhuõõnt ja vegetatiivset närvisüsteemi.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on maohäired, maksa-, põrna-, ja sapipõiehaigused, kõhuvalu, seedehäired, ülekaalulisus, seljavalud nimmepiirkonnas, närvihaigused.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on unehäired, luupainajad, ärritatus, viha, hirmud.
Nabatšakra tööst tuleneb positiivses plaanis kaastunne, emotsionaalsus, igatsus, läbilöögivõime, empaatia, tundlikkus ja negatiivses plaanis sentimentaalsus, enesehaletsus, armukadedus, võimuiha, hoolimatus, tundekülmus.
Nabatšakra on võti emotsioonide välja elamisse.

Anahata ehk südametšakra asub südame kõrgusel, rinna keskmes ja see mõjutab vereringet, verd, südant, rinnakorvi.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on südamevaevused, südamerütmi häired ja südame kloppimine, valud rinnus, kõrge ja madal vererõhk, hingamishäired, astma.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on suhtlemisraskused, tundekülmus, hirm üksilduse ees, üksildus- ja isoleeritusetunne.
Südametšakra tööst tuleneb positiivses plaanis armastus, suhtlus, väljendusrikkus, eneseväärtustamine, ligimesearmastus, tundesoojus ja negatiivses plaanis ülbus, egoism, armastustunde puudumine, karmus.
Südametšakra on otseses seoses armastuse, sallivuse ja kaastundega.

Vishudha ehk kõritšakra asub kõrisõlme ja kaelalülide juures ning see mõjutab kilpnääret, hingamist, hingetoru, häält, kõrisõlme, söögitoru, kaelalülisid, kaela.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on kaela-ja hambavalud, mandlipõletik, vaevused kaelalülide piirkonnas, kilpnäärmehädad, kõnehäired, turja-ja õlavalud.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on pärsitud olek, kohmetus, häbelikkus, hirm olla eraldatud.
Kõritšakra tööst tuleneb positiivses plaanis suhtlusvõime, ratsionaalne mõtlemine, eristamisvõime, sõna, keele ja kõne valdamine, harmooniline eneseteadvus ja negatiivses plaanis reaalsuse eest põgenemine, illusioonid, teistega manipuleerimine, sallimatus, kuulsusejanu, auahnus.
Kõritšakra kaudu saab arendada suhtlusvõimet ja mõttejõudu.

Adzna ehk laubatšakra (ehk kolmas silm) asub kulmude vahel keset laupa ja see mõjutab silmi, kõrvu, nina, aju, närvisüsteemi ja hormoonsüsteemi.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on peavalu, migreen, silmahaigused, peaaju haigused, meeleorganite nõrgenemine, närvisüsteemi haigused.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on halb orienteerumisvõime elulistes asjades, hirmud, mõttetuse tunne, kontsentratsioonihäired.
Laubatšakra tööst tuleneb positiivses plaanis kujutlusvõime, tervendav energia, vastutustundlik tegutsemine, tänulikkus, iseteadvus, valgustatus, vaimsed teadmised ja negatiivses plaanis võimujanu, egoism, vastutustundetu tegutsemine, isekus, eneseülistus.

Sahasrara ehk kroontšakra asub pealael. See mõjutab aju tööd ja on kõige rohkem seotud füüsilise energiaga.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on peavalu, kroonilised haigused, närvihaigused, hingamishaigused, immuunsüsteemi nõrkus, vähk.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on elurõõmu puudumine, uimasus, jõuetus, depressioon, meeleheide, vaimne roidumus.
Kroontšakra tööst tuleneb positiivses plaanis spirituaalsus, religioossus, seotus universumiga, vaimne jõud ja negatiivses plaanis huvi puudus maiste asjade vastu, endassetõmbumine, mina lahustumine ümbritsevas, must maagia.
Kroontšakra avab ukse kõrgemale tasandile.

Loe ka:

Allikas: Elumuutjad