Traditsiooniline meditsiin suhtub Kuu mõjusse inimorganismile küllaltki skeptiliselt. Kuid alternatiivsete ravimeetodite pooldajad kutsuvad tõemeeli tagasi pöörduma algallikate poole ning tingimata arvestama kuukalendriga kõigis oma igapäevastest tegemistes.

Pärast pikki vaatlusi on nad koostanud toitumise reeglid, mis sõltuvad Kuu faasidest. Kasutage neid kaalu langetamiseks, samas säilitate hea enesetunde.

Ehitage oma kaalu langetamise programm üles kahele lihtsale printsiibile. Kahanemise ajal sunnib Kuu organismi kiiresti vabanema liigsest veest ning põletama kaloreid. Ja vastupidi — kasvava Kuu ajal koguneb kaal kiiresti ning sellest on raskem vabaneda, sest keha on häälestatud energia kogumisele.

Täiskuul joo keefiri

Kahanev Kuu on parim aeg alustamaks allavõtmise programmiga. Piirake jahutooteid ja magusat ning jooge rohkem. Vedeliku abil vabaneb organism mürkidest.

Kahaneva Kuu ajal alustage julgelt dieetidega — tulemus on kaks korda efektiivsem. Kui tahate endale midagi maitsvat lubada, on seda targem teha kahaneval Kuul. Tulemused pole nii märgatavad.

Noorkuul vähendage söögi hulka ning keskenduge kergele valgurikkale toidule. Lisage menüüsse hapupiimatooteid, valget liha, värskeid salateid. Jooge värskeltpressitud puuviljamahlu ja vett.

Kasvav Kuu suurendab isu. Kõhtu täita ning samaaegselt kiirendada ainevahetust aitavad kiudaineterikkad kaunviljad, täisteraleivad, köögiviljapüreed ja puljongid, väherasvased kalad. Magustoiduks sööge puuvilju.

Kasvava Kuu ajal on hädavajalik vähendada toitude kalorsust. Kui võimalik, ärge sööge pärast kella kuut õhtul, eriti aga enne magamaheitmist. See on hea aeg tervistavate programmide alustamiseks.

Koguge energiat sportides ning toitudes kasulikult — puu- ja köögiviljad, mahlad, vitamiine sisaldavad bioaktiivsed lisandid. Kasulik on kõik, mis tugevdab immuunsüsteemi ning taastab kadusid organismis.

Sellel perioodil on hea alustada toitumisega kaalu kogumiseks ning jõu taastamiseks pärast haigusi.

Täiskuul võib korraldada koormusvaba päeva. Jooge vaid värskeltpressitud mahla või keefiri.

Puhasta keha

Kahaneva Kuu 14 päeva ajal on sobiv aeg puhastavateks protseduurideks. Viige organismist välja sinna kogunenud toksiinid ja jääkained igapäevase seesami- ja mandliõli massaažiga pärast vanni.

Hõõruge end saunas meresoola ja mee (2:1) seguga. Kasutage piparmündi, rosmariini ja geraaniumi aroomiõlisid, parandamaks südameveresoonkonna tööd.

Mida süüa

• Kasutage menüüs oma kliimavöötmest pärit värskeid ja ökoloogiliselt puhtaid toiduaineid.

Vältige kõikvõimalikke konserve. Mahlapakkide asemel kasutage värskeltpressitud mahla.

• Jooge puhast gaseerimata vett — miinimum viis klaasi päevas.

• Viige miinimumini soola, alkoholi ja teravate maitseainete kasutamine.

• Ärge liialdage taimetõmmistega. Konsulteerige eelnevalt arstiga.

• Püüdke piirata söömist pärast kella viit-kuut õhtul.

Sõnnile kurk, Kalale kapsas

Kuu faase arvestava toitumise pooldajad kinnitavad, et saavutate rohkemat, kui arvestate menüüd koostades oma astroloogilise märgiga.

Jäärad tunnevad end paremini, kui kasutavad toidus rohkem rauda, A-vitamiini ja värskeid tooreid köögivilju.

Sõnnid armastavad väga soolast, ning poolkuu ajal on neil üpris raske. Valige enda jaoks kasulik: hapukapsas ja vähesoolased kurgid.

Kaksikud kipuvad närveerides üle sööma. Hoidke käeulatuses krõmpsuvaid puu- ja köögivilju — need täidavad kõhtu ning tõstavad tuju.

Veemärgid (Kalad, Skorpion, Vähk) võtavad kasvava Kuu ajal kõigist teistest kõige kergemini kaalust juurde. Tehke panus looduslikele diureetikumidele — sparglile, kurkidele, kapsale, sellerile ja porrulaugule.

Teaduslikust vaatepunktist lähtudes ei saa üheselt kinnitada, et Kuul on esmatähtis funktsioon ainevahetusprotsesside reguleerimisel. Seetõttu ei tasu talle usaldada isiklike toitumisvigade korrigeerimist.

Menüü koostamisel võiks ikkagi dietoloogiga nõu pidada. Igal juhul koguneb liigne kaal tänu liiga suurele toiduga saadavale energiale.

Koormusevabadeks päevadeks on soovitused Kuu faase jälgida igati omal kohal. Eelistage valkusid (mitte rasvu) ning piirake süsivesikute ja magusa liigtarbimist, vähendada tuleks ka soola kasutamist — see stimuleerib söögiisu.

Kuu faasid

• Kuu loomine (kuud ei ole näha)

• noorkuu

• poolkuu (esimene veerand)

• kasvav Kuu

• täiskuu

• kahanev Kuu

• poolkuu (viimane veerand)

• vanakuu

Kuu faase on kerge kindlaks teha. Kuu, millest on näha parem pool, kasvab, ning millest vasak, kahaneb.

Parem käsi on rahvatraditsioonides seotud kasvamise ning lisandumisega, vasak käsi aga vähenemise ja kadumisega. See reegel kehtib põhjapoolkeral.

Veel võib faase määrata nii: kui Kuu „kasvab” ehk nähtavat osa tuleb juurde, on näha mõttes Kuu peale kirjutatud J-tähe poolne külg. Kui Kuu kahaneb, on näha teine pool ehk mõttes kuu peale joonistatud K-tähe poolne külg.