Veidi enam kui pool aastat tagasi lahkus sellest ilmas minu kõige kallim ja väärtuslikuim vara — minu ema! Ta lahkus nii jubeda haiguse tõttu nagu vähk, ei tema ega keegi teine ei uskunud ega arvanud et see kõik niimoodi juhtub. Me kõik uskusime ja toetasime teda. Ühesõnaga ta lahkus liiga vara, liiga noorena ja see ei ole loomulik.

Esimestel kuudel oli väga raske — meeletu igatsus, pisarad, igaöised palved, et ta ikka ilmutaks ja suhtleks minuga, ilmutaks unenägudes — mitte midagi!

Umbes kolme kuu pärast hakkasingi tajuma tema kohalolekut. Õnnestusid tegemised, mis poleks võimalikud õnnestuma ,hoiatavad märgid, unenäod jne. Ma tajusin teda kui kaitseinglit, kes oli alati minuga. See võib kõlada veidi naiivsena, aga ma tõesti tajusin teda!

Kõik siiani loetletu on tavaline ja varem kuuldud, kuni juhtus see…

Hiljuti vahetasin elukohta. Korraldasin oma perele — õele, vanaemale (minu ema ema on veel elus ja on 83 aastane), lastele soolaleiva õhtusöögi, mille katkestas vanaema suure üllatusena: “Lapsed, vaadake kas see ei ole teie lahkunud ema telefoni number? Kuidas see võimalik on???”

Minu vanaemale helistas, täpsemalt tegi vastamata kõne tema kuus kuud tagasi lahkunud tütar!!!

Ma ei usuks seda lugu iialgi, kui ma poleks seda oma silmaga näinud…Vanaemal oli telefonil selgelt näha punasena eristatud vastamata kõne ema numbrilt samal õhtul kell 19.37. Ma kontrollisin seda mitu korda ja ma ei saa eksida oma ema numbris! Ma tean seda unepealt.

Huvitav on see, et kõne kui sellist ei olnudki, ühtegi helinat me keegi ei kuulnud, aga vastamata kõne oli tehtud!

Esmalt mõtlesime, et ju siis meie ema number on antud juba uuele kasutajale edasi ja inimene eksis numbriga, kuid kus on loogika? Kui te saate uue numbri ja SIM kaardi, siis sellega ei kaasne kunagi telefoniraamatut ning selline kokkusattumus on ebatõenäoline. Ema telefoniaparaat ise on mul kodus sahtlis.

Selle kõige peale uurisin koheselt telefonioperaatorilt, kuidas selline asi sai juhtuda, kui inimene on surnud, number ammu suletud, ning nõudsin loogilist põhjendust. Teenindaja oli samuti üsna nõutu ja vastas samasuguse üllatusena, et see polegi võimalik. Kuid ta lisas, et tõepoolest — konto on suletud ja näevad, et inimene on surnud, kuid siiani on see number minu ema nimele broneeritud ja seda pole veel edasi kasutusse antud

Kui teen ise kõnesid sinna numbrile, siis annab operaator teada, et number ei ole kasutusel.

Vot selline lugu!

Ma mõtlen sellele iga päev,et mis asi see õigupoolest oli, mis ta tahtis öelda?

Kuna muud põhjendust ma ei leia, siis arvan, et ta tervitas meid perega ja kiitis võib-olla ka uue kodu heaks!