Joogidel on naiste emotsionaalse jojonduse kohta oma iidne teooria ja tehnoloogia, kuidas nende kõikumistega tegeleda: teadus naise 11 kuupunktist.

11 kuupunkti on tundlikud füüsilised piirkonnad naise kehas, mis on vastuvõtlikud Kuu energiatele ja esindavad naise emotsionaalseid ja biorütmilisi faase läbi 28-päevalise kuutsükli (kuupunktid ei lange kokku menstruaaltsükli või tähtkujupõhise biorütmidetsükliga). Üks kuupunkt on aktiivne 2,5 päeva ja liigub seejärel järgmisesse. Vahel võib stress kuupunktide liikumistsükli segi paisata, aga tavaliselt on punktide järjestuses ja vahetumises püsiv rütm. Kuupunktid mõjutavad seda, kuidas naine toimetab igapäevaelus. Kui muutub kuupunkt, muutuvad naise emotsioonid.

1. Nimbus (juuksepiir)

Nimbus asub naistel juuksepiiri ja rinnajoone ümbruses. Joogid väidavad, et naise nimbus ulatub millimeetri jagu kaugemale kui mehe oma. See on eelis, mille emake loodus naisele kingitusena kaasa andnud on.

Kui see kuupunkt on aktiivne, oled parimas vormis: efektiivne, enesekindel, proaktiivne, keskendunud, kõiketeadev ja neutraalne kommunikatsioonis. Kõik voolab ja edeneb ideaalselt. See on parim aeg tähtsateks kohtumisteks, olulisteks tehinguteks ja suhete klaarimiseks. Neil päevil oled kõige lähemal oma Tõe väljendamisele. See on hea ja viljakas aeg milleks iganes. Neist kahest ja poolest päevast teadlik olles saab sellest ajast võtta kõik, mis võtta annab.

2. Nabapunkt

Kui kuupunkt asub nabapunktis, on teemaks turvalisus. Võid sel ajal kergemini oma keskmest välja kukkuda ja sattuda väärtustega vastuolus olukordadesse. Hoia madalat profiili ja väldi šoppamist sõpradega, muidu võid lõpetada viie paari kingadega, mida tegelikult vaja pole. Kui nabakeskus on nõrk, tunned end haavatavana. Tee sat kriya’t, kirjuta päevikut, loitsi valjuhäälselt 31 minutit mõnd mantrat, vaata head komöödiat või ole lihtsalt vaikuses.

Lükka tõsisemad vestlused tulevikku, sest võid paljut sel ajal väljendatut veidi hiljem kahetseda. Kui nabakeskus on ülemäära tugev, võid tunda end kurjustava ja agressiivsena. Mõlemal juhul hoia eemale tulejoonest ja tegutse sel kahel ja poolel päeval tagarindel. Võta vaikne aeg enda jaoks. Loo endas harmooniat, paki end tagasi kokku. Naissõdalane teab, millal on aeg enda tasakaalustamiseks ja uuendamiseks.

3. Reied

Kui kuuenergia on keskendunud sellesse punkti, tegele arvepidamise, maksude ja elu organisatoorse poolega. Sa oled täidetud võimsa administreerimisjõuenergiaga. See on aeg olla oma elu büroojuht. Oled kindlameelne, otsustav, produktiivne ja kõrge energiatasemega. Ka kõige pisemad detailid, mis muul ajal jääksid kahe silma vahele, saavad nüüd kinni püütud ja lihvitud täpsusega ellu viidud. Võid avastada end tegemas nimekirju projektidest. Tasakaalusta end vaagnat ja puusi avavate joogaharjutustega.

4. Kõrvalestad

Kui kuuenergia on selles punktis, oled väga analüütiline ja idealistlik. Tahad arutleda väärtuste üle ja vestelda sellest, mis sinu jaoks elus oluline on. See on hea aeg löömaks kaasa mõne ürituse korraldamises või võtmaks osa kogukondlikest debattidest. Aga hoia endal silm peal, sest võid olla liiga kriitiline nii enda kui ka teiste suhtes. Ja ära nendel päevadel igaks juhuks suuremat sorti finantsotsuseid vastu võta.

5. Kliitor

Selles kuupunktifaasis oled võluv, jutukas, sotsiaalne ja väljapoole suunatud. Mine välja, lõbutse, suhtle! On parim pidutsemise aeg kuus! See pole aeg, et sukelduda sügavatesse elumõttevetesse või põletada end hilisööni kontorilaua taga. Samuti ära hakka sel ajal välja selgitama, mis vajab muutmist suhetes või töös. Anna endale veelgi lisaenergiat joogaharjutustega.

6. Vagiina

Selles kuupunktis oled kõige lähedasemas kontaktis naiseliku ürgarhetüübiga. Igatsed, et kõigel ümbritseval oleks sügavam tähendus. Oled sotsiaalne, aga otsid sotsiaalsest lävimisest hingekosutavamat toidet. Saa kokku lähemate sõpradega või võta aeg vaikseks olemiseks kallimaga. Võid tunda end tühjana ja soovida vaid üksiolemist. See on hea aeg mediteerimiseks, enda sisse minemiseks ja nullpunkti tunnetamiseks. Peatu, puhka ja mõista, et algused ja lõpud on tegelikult üks ja sama.

7. Kaelatagune

Kaelatagune on piirkond, kus yang-meridiaanid kogunevad. See on sisemine teeots alateadvusse. Kui kuupunkt on selles punktis, võid ärgata hommikul romantikast pakatava ja naerukihistavana, suutes mõelda vaid lilledest ja liblikatest. Sa naudid elu imelisust ja käid ringi naeratus huulil. Oled riskialdis, flirtiv ja vallatu. See aeg on justkui kaks ja pool päeva kestev sõbrapäev. Üks lilleõis võib ajada su hulluks. Žest, mis igal muul juhul tunduks lääge, võib jalust rabada. See on hea aeg katsetada uusi asju. Tähtsate otsuste langetamine lükka edasi päevadele, mil kuupunkt asub nimbuses või reites.

8. Rinnad

Kui kuupunkt paikneb rindades, oled kaastundlik, südamlik, intiimne ja rumaluseni andev. Ole ettevaatlik piiride ja kaassõltuvuslike teemadega, kuna sel ajal on raskem öelda “ei”. Ära osta kasutatud autot lihtsalt sellepärast, et müüja kurdab, et nad pole terve nädala ühtegi müünud. Veendu, et viibid sel ajal turvalistes keskkondades, sest sind võib olla kergem ära kasutada. See pole hea aeg pidutsemiseks või tähtsate isiklike ja äriliste otsuste tegemiseks.

9. Huuled

Selles kuupunktis keerleb kõik kommunikatsiooni ümber. Igatsed kannatamatult kellelegi rääkida eilse päeva tegemistest või vastkuuldud uudisest. Võid laskuda vestlustesse bussijuhi või teistega, kellega tavapäraselt jutulõnga vedamist ei alustaks. Naise aju on seadistatud suhtlemisele. Naine protsessib ja jõuab lahenduseni mõtteid jagades. Mees enne teeb ja siis räägib. Ole sel ajal tähelepanelik, mida sa ütled. Võid olla oma sõnadega kas väga efektiivne või kõike keerulisemaks muuta. See on hea aeg kurgutšakrat stimuleerivateks joogaharjutusteks ja meditatsioonideks. Armatsemisel on sel ajal huuled eriliselt tundlikud.

10. Põsed

Kui kuupunkt on põskedes, võib see olla kõige ohtlikumaid aegu, sest kaldud olema emotsionaalne, ärevuses ja kontrolli alt väljas. Sel ajal on äärmiselt oluline süüa tervislikult, joogatada, mediteerida. Ära ütle või tee midagi, mis võiks eemale tõugata olulisi suhteid. Kui tahad endast välja minna, peab sul kõigepealt olema kontroll endast väljamineku üle. Enamasti on illusioon kõik, mida tunned selles kuufaasis. See möödub. Selles kuufaasis oled kõige irratsionaalsem. See pole kindlasti hea aeg osta rannamajakest Brasiilias, mis värvilises reklaambukletis näeb ideaalne välja. Lükka tähtsate otsuste langetamine edasi.

11. Kulmud

Kulmud on naise keha kõige tundlikum osa. Joogatarkus ütleb, et kulmud on parasümpaatilise närvisüsteemi peen pikendus. Kui kuupunkt on kulmudes, on kujutlusvõime lennus ja peenemad tasandid valla. See on hea aeg loodusjõudude kogemiseks, aias või metsas jalutamiseks või laiaulatusliku äriplaani kirjutamiseks. See on laienemise, seemnete külvamise ja üle argilaine hüppamise aeg. Kirjuta luuletusi, mängi lastega, tekita uusi ideid või kirjuta äriplaani. Lükka ostlemine veidi edasi, sest tõenäoliselt ostad poe tühjaks.

Urban Yogini õnnelaboratooriumis toimub 26. oktoobril töötuba "Naise 11 kuupunkti".