1. Ära räägi oma kõikidest tulevikuplaanidest

On täitsa arusaadav, et heade uudiste puhul tekib suur soov neist oma lähedastele rääkida, aga lahkhelid ja eriarvamused võivad alguse saada sealt, kust me seda kõige vähem oodata oskame, võttes meilt julguse ja lõhkudes loodud unistusi.

Hoia mõned oma unistused iseendale ja alles siis, kui oled suutnud nad ellu viia, räägi neist ka oma lähedastele.

2. Ole uhke iseenda ja oma saavutuste üle

Tõeliselt tublid ja imetlusväärsed inimesed ei uhkusta oma tegudega ja ei tõsta end pidevalt esile, sest nende teod räägivad nende endi eest. Ole uhke selle üle, kes sa oled, aga ära räägi sellest kogu aeg teistele.

3. Ära räägi oma heategudest

Oma heategudest teistele rääkimine teeb teisi sinu suhtes umbusklikuks. Hoia oma heateod ainult enda teada. Tee head headuse pärast, mitte selleks, et teiste kiitust ära teenida. Katsu oma ego kontrolli all hoida.

4. Ära räägi sellest, mida sa teistest arvad

Mõnikord kipume teistest halvasti rääkima ja nende valikuid kritiseerima, aga tuntud tõde on see, et viis, kuidas me teistest räägime, iseloomustab palju ka meid ennast. Seetõttu tasukski muuta oma halvad mõtted headeks ja mitte klatšida.

5. Ära vatra kogu aeg oma probleemidest

Mõned inimesed räägivad kõigile, millised probleemide neil elus on ja kirjutavad isegi sotsiaalmeeida seinale pikki postitusi sellest, kuidas kõik halvasti läheb. Jah, oma tunded tuleb välja elada, aga tähtis on ka õppida iseennast säästma, end austada ja teisi seeläbi inspireerida. Jaga oma probleeme vaid nende inimestega, kes oskavad sind aidata ja probleemidele lahendusi leida. Kõik teised ei pea neist teadma, sest neid võidakse su vastu kurjasti ära kasutada.

Allikas: Kodused Lood