Teie tunnuslause on “Mina tunnen!”

Teie kõige üldisem eesmärk on kodu, hingesideme, turvatunde, ühtekuuluvuse loomine ja hoidmine.

Vähk elab oma urus, liigub tagurpidi, on kaitstud kõva koorikuga, omab aukartust äratavaid sõrgu.

Tema elemendiks on vesi ja värvide maailmast kõlab Vähiga kõige enam kokku valge, hõbedane ja ka helekollane.

Vääriskivid: kuukivi, pärl, ametüst, seleniit, kassisilm

Taimed: valge roos, valge pojeng, liilia, sõnajalg, veetaimed

Toidud: kõik mereannid ja kalad, vähid, teod, salatid kapsast ja kurgist. Piimatooted ja küpsetised. Supid.

Looduselemendid: veekogud, tiigid, ojad, järved, jõed ja neis olev taimestik

Märksõna: minevik, harjumused, perekond, kodu, suguvõsa, külad, asulad, elamud, varjulised aiad, lehtlad, pesad, kaitseriietus, ojavulin, pärlikarbid, hoiulaekad, perekonnaalbumid, köök ja söögituba, pajakindad.

Kehapiirkond: rind, magu, silmad.

Vähk on oma kõige iseloomulikumas väljenduses “pesatunne ja pesaigatsus”.

Vähi märgis väljendub turvatunde, armastuse, armsuse teema.
Soovite hellitada ja olla hoitud — ümbritseda end sellega, mis on pehme, armas, järjepidev ja lähedane. Mis on omane ja õrn. Teil on vajalik juua ja olla joodetud just emotsionaalses plaanis. Vajadus tunda tundeid ja kogeda võimalust olla õrn ja siiras.

Teil on loomupärane vajadus luua endale tingimusi, milles hingel on hea, milles ihul on hubane ja milles saab väljenduda ainult õnnelikule Vähile omane naer — vulisev ja sädelev naer, mis kõlab, nagu keegi puistaks pärleid.

Ja muidugi kuuluvad Teie jaoks oluliste teemade alla ka lapsed, kes ongi omal moel nagu ringikõndivad puhaste hingede kehastused — sellised, keda ei kaitse veel nende oma mõistus ning elukogemus ja kelles on veel usaldus maailma ja Suurte Inimeste vastu.

Vähi sümboolikat kirjeldab suurepäraselt loom nimega Vähk.
Vähk iseenesest on üks küllaltki tähelepanuväärne loom. Elab ta ju vees ja sealgi kivi all just nii nagu ta astroloogilise kaardi energiateljel paikneb Kaljukitse (vormide valitseja) all.
Ta on just sama nähtamatu oma vees asuvas kivialuses korteris nagu hing tänapäeva inimesele. Ta liigub kahtpidi — ka see omadus on inimhingele iseloomulik ja muidugi see, et Vähk on ainus loom, kes allub välisele struktuurile ka oma kehaehituses — tal on nimelt väline skelett.

Kui see Kivi, mille all ja sees Vähk elab, talle sobib ja tal liikuda laseb, on kõik kenasti.
Kui aga struktuur hakkab elama oma isekat elu hingevajadusi arvestamata, algavad probleemid, mis võivad viia salamisi nii mõnegi tänapäevase tunnushaiguse tekkeni.
Seisakust piinatuna tuleb meie Vähk justkui sõnumiga välja — materialiseerudes meie kehasse Vähktõveks — tuleks just nagu ütlema, et “on aeg oma Vähki (loe hinge) ravida! On aeg anda vaimule vabadust.”

Vähk, kes muidu on tumeroheline, muutub keetmisel erkpunaseks. Just samamoodi tuleb meie muidu vaid aimatav hingeelu “keema minemise” korral nähtavale vihast, häbist või muust emotsionaalsest reaktsioonist punetavas näos. Nii et hoolitsege selle eest, et Teil oleks selles vormis mille olete loonud, hea. See on kõige olulisem, et tunneksite ennast õnnelikuna.

Teile on omane ka kiindumus armsasse minevikku, oma hubasesse pessa tänases ja tähelepanuväärne intuitsioon. Kõik see kokku muudab Teid tundlikuks ja ka küllalt muutlikuks oma meeleoludes.

Kõige tugevamalt juhib Teid enesealalhoiuinstinkt. Tunnetate lähenevaid muutusi ja tahate nendeks aegsasti ette valmistuda. Vähk tahab olla kaitstud ja kaitsta kiivalt kõike, mis kuulub talle, sellepärast on kogu tema tegevus suunatud enese ja lähedaste turvalisuse saavutamisele. Ta on rahulik siis, kui tal on tugevad koduseinad ja nii mõndagi mustadeks päevadeks kõrvale pandud.

Vähi Päikesemärgi esindajana ei lähene Te oma eesmärgile peaaegu kunagi otse, siiski olete oma taotlustes püsiv ja olles midagi pähe võtnud, saavutate selle kunagi ilmtingimata.
Teie mõtlemine on intuitiivne ja kujundlik. Väga tugevasti seostuv just kodu mõistega — olete väga hoolikalt läbi mõtlev kõike, milles on Teie jaoks kodu tähendus — see võib piirduda väga kitsalt omaenda eluasemega aga ka kodumaaga või koguni koduplaneediga.

Vähi märk annab Teile kindlasti õrna naha suhtlemises — olete tundlik, haavatav ja Te ei vaja väga palju sõnu — Te kas mõistate või ei mõista sõnadeta.

Armastuses olete küllalt kinnine ja mõneti ehk mõistatuslik. Võtab hulk aega, enne kui Teid lähemalt tundma saab. Välise reserveerituse taga olete aga sisemiselt väga sentimentaalne ja tundlik.

Teie tugevused ja nõrkused pärinevad mõlemad tundlikkusest ja soovist ning loomupärasest oskusest hoida seda, mis armas.