Olen tervendajana märganud, et inimene kurdab halba enesetunnet ning rida füüsilisi vaevusi, kuid vesteldes sellest, mis tema kodus toimub ja millise tundega ta sinna läheb, selgub, et kodu pole tihtipeale just meeldiv koht ja sellest keskkonnast saab kõik alguse. Nii algab ka  tervenemisprotsess tihtipeale just kodu energeetilisest korda tegemisest. See muudab nii palju ka inimese sisemaailmas, sest välismaailm peegeldab ka inimese sisemaailma. Koristades välismaailma ära, pääseb liikuma kõik, mis on seisma jäänud. Nii saab alguse paranemine igal tasandil.

Sellepärast mõtlesingi rääkida kodu energeetilisest puhastamisest. Kodune keskkond peaks olema alati energeetiliselt puhas, sest võimatu on hoida oma sisemaailma tasakaalus, kui sind ümbritsevad võõrad, teiste poolt maha jäetud energiad, energiatombud ja keskkond on sõna otseses mõttes mürgine.  Me toome endaga või oma asjadega koju kaasa võõraid energiaid seda isegi teadvustamata. Kõik asjad imevad enda sisse energiat ja teiste inimeste pingeid ning peegeldavad neid keskkonda, mõjutades otseselt meie igapäevamõtteid ja olemist. Energeetiliselt puhtas kodus on kõigil hea olla. Seal valitseb rahu ja harmoonia ning kõik inimesed, kes külla tulevad, tajuvad seda samuti ja saavad osa rahulikust meeleolust mis seal valitseb.

Millal oleks vaja kodu energeetiliselt puhastada?

1. Kui su kodus on käinud palju külalisi või oled sisse lasknud võõraid inimesi.

2. Kui koduseinte vahel on toimunud emotsionaalsed läbielamised, vaidlused, tülid.

3. Kui keegi on olnud haige või on haige inimene koduseinte vahel.

4. Kui lapsed hakkavad rääkima veidratest nägemustest, tundmustest või kodus juhtuvad mingid ebatavalised asjad.

5. Kui keegi mõtleb pidevalt negatiivseid mõtteid ja räägib negatiivsetest asjadest.

6. Kui selles kodus on varem elanud endised omanikud, kes on jätnud sellesse kohta oma energeetilise info.

7. Kui tuuakse oma töökeskkonnast pidevalt kaasa tülide, halva tuju, viha ja vaidluste energiat.

8. Kui keegi on kodust lahkunud.

9. Kui sa oled toonud enda koju asju, mis pärinevad eelmiselt omanikult.

Energeetiline puhastamine pole üldse keeruline. Annan ka mõned tööriistad, mida selleks teha:

1. Pane ära kõik otstarbetud ja ebavajalikud riided, esemed — viska ära või anna need ära. Nii lased lahti ka minevikust. Kui on raske loobuda, siis sorteeri need asjad ära, millest on keeruline lahti lasta ja vii silma alt ära ning tegele sellega veidi hiljem. Mineviku säilitamine takistab sul elamast siin ja praegu.

2. Ava aknad ja tuuluta, lase värskel õhk kõikjale.

3. Liiguta aeg-ajalt mööblit toas. Pööra erilist tähelepanu nurkadele — sinna koguneb seisev energia. Pane nurkadesse küünal põlema ja palu sellel kõik negatiivne ja seisev energia puhastustules põletada.

4. Pese seinu veega, millesse on lisatud 1 spl meresoola ämbritäie vee kohta.

5. Pese põrandaid veega, millesse on lisatud mõned tilgad eeterlikku õli (piparmündi, salvei, kadaka, sandlipuu).

6. Täida pihusti puhta veega, millesse on lisatud mõned tilgad eukalüpti või lavendliõli (antibakteriaalse toimega) ja pritsi seda vett aeg-ajalt õhku.

7. Puhasta kodu meresoolaga — hakka kodu välisukse juurest liikuma, poetades seina äärde ja nurkadesse veidi meresoola. Liigu kellaosuti suunas, kuni kogu korter või maja on läbi käidud ja jõuad välisukseni tagasi. Palu seda tehes soolal su kodu seisvast, mustast ja haigusttekitavast energiast puhastada. Lase soolal niimoodi olla terve päeva, kui oled tööl või kodust ära, kasvõi 24 tundi. Kui tagasi tuled pühi sool kokku taotlusega: ma pühin ära kogu mustuse ja segaduse oma kodust. Siis viska sool WC-potti ja lase veega alla.

8. Haige inimese tuppa võid asetada topsi meresoolaga ja panna küünla põlema.

9. Põleta kodus tihti küünlaid, kasuta aroomilampi või põleta viirukeid.

10. Mängi kodus mantraid, tervendavaid helisid, rahulikku ja tasakaalustavat muusikat.

11. Plaksuta aeg-ajalt käsi, nii puhastad samuti enda ümbrust ning ka keskkonda.

12. Hoia kodu valgena — lase päikesevalgusel sisse paista ja sinu kodu positiivse energiaga laadida.

13. Muretse koju mõni suurem kristall (seleniit, mäekristall) ja palu sellel kristallil sinu kodu puhtana hoida ja laadida.

Siia sai nüüd küll terve pikk nimekiri tööriistu, kuid sa ei pea kõiki neid korraga tegema. Vali endale viisid, mis on sobivad just sulle ja kasuta neid lisaks tavapärasele kodu tolmust puhastamisele. Kindlasti märkad, kui palju meeldivam on sul pärast seda oma kodus olla ja kui hästi sa ennast tunned.

Ma soovin, et sind ümbritseks ilus, neutraalne keskkond ning su kodu energia oleks loomulik, kerge ja helge. Nii aitab see keskkond kaasa ka sinu vaimsele arengule ja sul on võimalik avaneda isiklikul tasandil.