KUIDAS MUUTA OMA SOOVE TEGELIKKUSEKS.
KAHEKÜMNE KAHEKSA PÄEVANE MANIFESTEERIMISE PROGRAMM

Vaid vähestele meist õpetati lapsepõlves, kuidas elu toimib, sest arvatavasti ei teadnud keegi seda täpselt isegi. Ja praeguseni on enamikule suureks saladuseks, miks nende elu on läinud nii, nagu see on läinud — arvestades kõiki vaesusele viitavaid nähtusi, nagu haigused, õnnetused, võlad või kaotused. Kõigis selle raamatu peatükkides on juttu seosest meie sisemaailma, meie teadvuse ja selle vahel, mida on näha väljastpoolt. Nüüdseks peaks sulle juba paljudes punktides selge olema, kuidas sa siiani oma elusaatust ise alateadlikult kujundanud oled. Selles peatükis näitan sulle, kuidas sa oma soove tegelikkuseks saad muuta.

1. FAAS

Kõigepealt julgustan sind uurima põhjalikult kõiki oma soove. Võta selleks järgmise kolme nädala jooksul iga päev veerand kuni pool tundi aega. Alustuseks otsusta, kui palju minuteid sa selle jaoks iga päev plaanid kulutada, ja mõtle järele, milline aeg päevast oleks selleks kõige parem, kas näiteks varajane hommik või pigem õhtupoolik. Sa ei tohiks seda harjutust tehes liiga väsinud olla, nii et ära tee seda vahetult enne magamaheitmist. Sul on vaja paari lehte puhast paberit ja üht pliiatsit ning äratuskella, mis seadista nii, et see viieteistkümne või kolmekümne minuti pärast heliseks.

Pane iga päev kirja kõik soovid, mis sulle pähe tulevad. Kirjuta spontaanselt üles kõik, mis üles kerkivad, näiteks „Soovin rohkem raha. Ma soovin, et mul oleks maja mere ääres. Ma soovin kohata oma elu armastust. Soovin endale ilusat, tervet nahka …”. Ära mõtle pikalt järele sel ajal, kui kirjutad, vaid pane kõik kirja ja tee seda sama tempokalt, nagu sulle su soovid pähe tulevad. Ära kuula kirjutamise juures ka oma sisemist kriitikut, kes võib-olla üritab sulle kõrva sosistada: „No sina küll mitte! Selleks oled sa liiga vana. Selleks ei ole sul raha. See ju ometi ei sobi sulle.” Kirjuta seni, kuni kell käib. Kui sulle enam midagi meelde ei tule, siis jää ikkagi seniks veel oma paberi juurde istuma, kuni aeg läbi on. Sa ei suuda ette kujutada, mis kõik veel sügavalt sinu seest välja tuleb.

Kui aeg on läbi, loe kõik soovid veel kord algusest lõpuni läbi ja pane paberid seejärel kõrvale. Järgmisel päeval võta palun uued, puhtad lehed ja ära vaata, mida eelmisel päeval kirjutasid. Alusta uuesti nullist! Alusta iga päev üha uuesti oma soovide uurimist. Mõte on selles, et sa oleksid avatud uutele impulssidele, mis varem ei ole veel avaldunud. Kui sa iga päev uudis himuliku, mängulise hoiakuga seda ülesannet täidad, saavad sinu alateadvus ja süda aru, et sul on tõsi taga. Sa tahad ju tõesti teada, millised soovid, unistused, igatsused, visioonid, impulsid — mis kõik tahavad, et neid ellu viidaks — sinu sees peidus on. See igapäevane iseendasse minek on armastuse väljendus sinu enda vastu ja see teeb sulle head. Sa teed midagi ainult iseendale.

Samas jõuad sa kirjutamise juures võib-olla ikka ja jälle punktide juurde, mille juures kahtled, kas neid ikka tasub kirja panna. Pane palun kõik kirja! Ja ära kõhkle! Me oleme õppinud paljude asjade ettekujutamist vältima, kuigi need meie elus ehk ikkagi võimalikud oleksid. Me oleme alateadlikult juba eos loobunud olemast tõeliselt õnnelikud ja oleme end piiranud ja pidanud oma impulsse egoistlikeks või kasuahneteks. Ole julge ja pane kõik paberile, isegi sellised impulsid nagu „Ma soovin endale veel ühte mängurongi”, „Soovin seksida kolme mehe või kolme naisega” või „Tahan saada miljonäriks”.

Koosta neid nimekirju hoolikalt iga päev kahekümne ühe päeva jooksul ja pane need siis kuhugi, kust keegi neid ei leia ja lugeda ei saa. Sest see, mis sa kirja paned, ei puutu kellessegi peale sinu enda, ka sinu kallimal pole sellega midagi pistmist.

Sest kujuta endale ette, mis oleks, kui sa teaksid, et keegi võiks sinu nimekirju lugeda. Kui paljud sinu soovidest siis mitte kunagi paberile ei jõuaks?

Kahekümne ühe päeva jooksul märkad, et mõned soovid kerkivad üha uuesti üles, mõned soovid kaovad jällegi ära, aga nende asemel leiad ühe või kahe nädala pärast endast uusi impulsse või ideid, mis tunduvad olevat head või ahvatlevad. Kui mõnikord juhtub, et sul läheb see ülesanne meelest või sa mingil põhjusel ei saa seda täita, siis ära tee sellest numbrit ja mine lihtsalt järgmisel päeval asjaga edasi.

2. FAAS

• 1. samm
Pärast kolme nädalat võta ette kõik need kahekümne ühe päeva jooksul tehtud nimekirjad ja algab töö teine faas, mille jaoks pead endale veel seitse päeva aega varuma. Kui sa kõiki oma soove tähelepanelikult vaatad, võid need jagada kolme kategooria vahel ja tähistada tähtedega:

OM: OMAMIST tähistavate soovide jaoks
T: TEGEMIST tähistavate soovide jaoks
OL: OLEMIST tähistavate soovide jaoks

Näited: „Ma tahan endale meest” (OM), „Ma tahan, et mul ei oleks enam võlgasid” (OM), „Tahan osata suusatada” (T), „Tahan palju reisida” (T), „Tahan, et ma ei näriks enam oma küüsi” (T), „Ma tahan olla terve” (OL), „Tahan olla rikas” (OL).

Need alajaotused ei kanna endas mingit hinnangut, olemisesoovid ei ole paremad kui omamise-soovid. Need aitavad sul lihtsalt paremini oma soovide erinevusi näha ja neid endale rohkem teadvustada.

• 2. samm
Seejärel kutsun sind üles kõiki oma soove kõva häälega ette lugema, sealjuures peatu iga soovi juures korraks ja sule silmad. Kuidas see soov tundub? Mida see minus puudutab? On see soov seotud sisemise laenguga? Mõne soovi juures märkad kohe, kuidas miski sinu sisemuses end liigutab ja sind mõnikord koguni erutab. Mõned soovid kutsuvad meis esile selgelt tajutava elektrilaengu. Meist käiks nagu üks nõks läbi ja soov vallandab meis ootusärevuse või vaimustuse. Tähista soovid, mis sinus sellise reaktsiooni tekitavad, reaktsiooni intensiivsuse järgi kolme, nelja või viie tärniga.

Nüüd on sul soovid, mis on ilma tärnita, ja need, millel on kolm, neli või viis tärni. Ma soovitan sul nüüd järgnevate päevade jooksul keskenduda soovidele, mis on tärnidega. Pane need ühele uuele lehele kirja ning märgi taas, kas tegu on OMAMIST, TEGEMIST või OLEMIST tähistavate soovidega.

• 3. samm
Järgmiseks tuleb soovid ümber sõnastada nii, et neis oleks jõudu. Sa kirjutasid võib-olla nii: „Ma soovin endale …”, „Ma tahan …” või „Ma tahaksin …”. Nüüd teen ettepaneku asendada need tegusõnad ühe teise sõnaga, mis muudab soovi elluviimise lihtsamaks ja kiiremaks. Selle asemel et kirjutada „Ma soovin endale …”, kirjuta nüüd näiteks „Ma valin …”, „Ma kutsun … oma ellu” või „Ma avan ennast …”. Niisiis, „Ma valin ühe roheluses asuva maja” või „Ma võtan vastu otsuse, et tahan elada roheluses asuvas majas”. Või ka „Ma avan end elule, mis on kerge ja rõõmus” või „Ma kutsun oma ellu enda unistuste mehe või naise”.

Üks teine väga jõuline soovisõnastus võib kõlada ka nii: „Ma tänan selle maja eest, unistuste mehe või naise eest, kerguse eest, selle eest, et see on teel minu poole.”

Kui oskame millegi eest juba ette tänada, tekitab see elu vastu usaldust. Kasuta seda formuleeringut seega ainult siis, kui sa seda usaldust tõesti ka tunnetad. Proovi leida selline sõnastus, mis tundub sulle kõige parem ja kõige tugevam.

• 4. samm
Nüüd on sul nimekiri tugevalt sõnastatud soovidega, mis on seotud sinu sees oleva sisemise laenguga. Ma nimetan neid soove südamesoovideks. Iga selle soovi jaoks võid nüüd teha ühe väga tõhusa harjutuse, mis kiirendab nende saamist silmaga nähtavaks tõelisuseks sinu elus. Võta endale iga soovi kohta aega kakskümmend minutit. Otsi üks rahulik koht, sule silmad ja kujuta endale ette, et see soov on täide läinud. Joonista mõtteis hästi kujundlikult, milline sinu täideläinud soov välja näeb, ja mine siis ise selle pildi sisse. Kui oled näiteks valinud maja mere ääres, siis kujuta endale ette valmis maja, mine oma kujutluses sinna sisse ja tunneta, kuidas on seal olla. Mis tunne on viibida enda elutoas, köögis, magamistoas, terrassil, kust avaneb vaade merele? Naudi seda täiel rinnal. Tunneta seda kõigi oma meeltega: millist maitset sa tunned, millist lõhna ja nii edasi.

Selle harjutuse juures saad aru, et oled oma soovi nähtamatus peenmateriaalses maailmas juba realiseerinud. Ja see on väga tõhus samm. Sest kõik, mis peab manifesteeruma käega katsutavas mateerias, peab kõigepealt eksisteerima nähtamatus maailmas, inimese teadvuses. Nii et tunneta oma sisimas täideläinud soovi ja püüa aru saada, kas see on tõepoolest see, mis sind õnnelikuks teeb.

Võimalik, et sa märkad, et sul on raske oma täideläinud soovi täpselt ette kujutada. Siis on see märk sellest, et aeg ei ole võib-olla veel küps või see soov ei ole tegelikult päris see, mida su süda igatseb. Võib olla ka nii, et sa suudad seda küll ette kujutada, aga tunnetad sealjuures ise, et see soov ei ole sulle ikka päris südamelähedane. Siis lase sel soovil minna ja võta see oma nimekirjast välja. Elu on liiga lühike selleks, et tegeleda asjadega, mida me tõeliselt ei taha. Keskendu niisiis olulisele, sellele, mis on sulle tõeliselt südamelähedane.

• 5. samm
Pärast neid harjutusi on sul nimekiri soovidega, millega seob sind sisemine tugev laeng ja mida sa endale konkreetselt ette suudad kujutada. Need soovid hakkavad nüüd juba manifesteeruma. Veel üks võimas rituaal oleks järgmine: kirjuta iga üksik soov eraldi paberile ja täienda neid, lisades juurde „Kui see on minu hinge huvides” või „Kui ka minu hing seda ihkab”. Võta endale iga soovi jaoks paar minutit aega ja tee seda ühes rahulikus kohas — kas majas sees või ka väljas looduses. Ütle oma soov kõvasti välja ja tee seda täie otsustavusega, nii et sa tõepoolest tahad seda kogemust oma ellu.

Näited: „Ma otsustan, et ei poe oma elus enam peitu ega tee ennast pisemaks, kui ma olen, ja ma ei ohverda ennast teiste nimel. Ma otsustan iseennast austada, endale tähelepanu pöörata ning järgida oma südamehäält.” Või ka: „Ma avan end uuele partnerile, kes mulle ja mu hingele head teeb. Ma usaldan elu, et see mulle selle mehe või naise lähemate nädalate või kuude jooksul saadab, kui minu hing seda samuti soovib.”

• 6. samm
Lehe, kuhu oli niimoodi kirjapandud soov üles kirjutatud, võid nüüd pidulikult ära põletada ja tunda rõõmu selle soovi täidemineku üle. Selle rituaaliga edastad oma „tellimuse” universumile. Soovitatav on seda rituaali täita kas kasvava kuu või täiskuu ajal.

• 7. samm
Paljud inimesed on saanud häid tulemusi, pidades soovide raamatut. Selleks osta endale üks tühjade lehtedega raamat, mis näeb välja väga ilus ja kallihinnaline, sest see peab ju sisaldama sinu jaoks väga väärtuslikku — sinu südamesoove. Edasi võta selles raamatus iga oma soovi, nii väikese kui ka suure jaoks, üks terve lehekülg. Sest elu ei tee nendel vahet, nii nagu elu ei tee vahet ka olulise ja ebaolulise vahel. Elus on oluline kõik, mis eksisteerib, sest isegi kõige väiksemal pisiasjal on oma mõte, muidu seda ei oleks olemas. Sõnasta oma soov või otsus ühel leheküljel. Sinna juurde võid lisada joonistuse või pildi, mis kujutab sinu täideläinud soovi.

Kui sa iga paari kuu tagant oma soovide raamatut lehitsed, võid üllatusega tõdeda, kui paljud neist on juba täide läinud. See tugevdab sinu usku ja rõõmu selle üle, millised kingitused kõik veel sinu poole teel on.

VEEL PAAR LISASOOVITUST SINU SOOVIDE MANIFESTEERIMISEKS:

• Kui oled ühe soovi ära saatnud, siis jäta see sinnapaika ja ära korda seda iga päev uuesti. Piisab, kui oled selle ühe korra täie jõuga edastanud. Sa usaldad seda, et elu sinu eest hoolitseb, ja sa pöördud tagasi asjade juurde, mis sinu elus parajasti aktuaalsed on. See tähendab, et sa pöördud tagasi olevikku ja teed oma igapäevaseid toimetusi armastuse ja täie teadlikkusega. Sa ei jää oma unistustesse hõljuma. Sest nagu ma ühes varasemas peatükis kirjutasin: elu teeb sulle kingitusi alati olevikus, sellepärast peaksime oma elus kohal olema. Muidugi kuulub millegi toreda ootus samuti olevikku ja annab tiivad su unistuste täideminekule.

• Varu endale palun nii palju aega, kuni saad tõesti aru ja tunned, mida sina ehk sinu süda tegelikult tahab. Kui sinus valitseb selles ebaselgus, palu lihtsalt oma sisemiselt juhilt selgust. Sinu esimene soov on seega „Ma soovin selgust selles, mida minu süda tahab”. Ära juurdle pidevalt selle üle, kas see, mida sa endale soovisid, sulle ka parim on, vastasel juhul oleks see märk sellest, et sul ei ole veel piisavalt selgust.

• Ära pane paika seda, millal või kust soovitud kingitus tulema peab. Sinu mõistusel ei ole sellest aimugi. Jäta see oma sisemise juhi ehk, täpsemalt öeldes, elu ülesandeks.