1. Alustage hea lõikusega

Kõige lihtsam võte hea ja halva lõikuse vahel vahe tegemiseks on lähtuda hooldusest. Hea lõikus peab tagama juuste õige langevuse ja võimalikult lihtsa hooldamise. Kui juuksur kulutab juuste soengusse sättimiseks 45 minutit, võite olla kindel, et teie ei suuda oma jõududega seda kangelastegu korrata.

Kui teile on tehtud hea lõikus, langeb see hästi ka tuulise ilmaga. Ta sobib teie juuste tekstuuri ja tüübiga.

Kui teie soengul puudub hea aluslõikus, ei ole abi ka kõige paremast soenguseadmise oskusest. Seega tuleb soengu lõikamisel võtta arvesse nii teie juustetüüpi, tekstuuri, paksust, loomuliku loki olemasolu, näokuju.

Vestelge juuksuriga pikalt ja laske tal enesele seletada, miks ta mingit lõikust soovitab. Rääkige talle, mis teile teie juuste juures ei meeldi ja küsige nõu.
Õige lõikus on kergelt hooldatav ka kuus nädalat pärast selle tegemist ning te peate harvemini juuksurit külastama.

2. Ärge looduse vastu liiga ägedalt võidelge

Kui tahate emakese looduse tingimata lolliks teha, võite teha õhukestesse pulksirgetesse juustesse keemilised lokid või pleegitada süsimustad juuksed valgeks, aga sellega te orjastate end. Isegi kui te olete valmis regulaarse juuksehoolduse eest kallilt maksma, teevad kemikaalid teie juustes laastamistööd. Kolmed keemilised lokid ja kaks värvikihti ning teie juuksed näevad välja kui kolm päeva seisnud spagetid.

Lühem soeng ning oma juuksetooni järgimine mõjub palju paremini kui radikaalsed muutused. Ka soe pruun toon sobib loomulikule brünetile arvatavasti paremini kui põhjamaine plaatinablond.

3. Ärge hooldustoodetega üle pingutage

Kui segate omavahel juuksegeeli ja silikoonsädeluse, kasutades seda liiga palju ning piserdades selle lakiga üle, saate tulemuseks kummipea. Natuke juuksehooldusvahendit tagab hea tulemuse, liiga palju, aga mõjub juustele koormavalt.

Juuksehooldusvahendite kasutamine sõltub juuste tekstuurist, pikkusest ja paksusest, samuti hooldusvahendite tüübist. Vahtu võib rohkem kasutada kui geeli.

4. Kasutage lokirulle õigesti

Lokirullid on tänapäeval supermoodsad, olgu nad eelsoojendusega või ise juuste külge kinnituvad. Kui kasutate kuumenduseta rulle, keerake need pähe alles siis, kui juuksed on vaevu niisked.

Ärge kasutage seongufiksaatorit enne, kui juuksed on vaevu niisked, vastasel juhul pikendate vaid juuste kuivamise aega. Lisage juuksehooldustoodet, kui juuksed on vaevu niisked ning keerake rullid pähe, kasutades kõige suuremaid rolle pealael, et soengut maksimaalselt tõsta. Laske juustel täielikult kuivada ja võtke siis rullid ettevaatlikult välja.

Kui kasutate kuumutatud rulle, laske neid täiesti jahtuda, enne kui te need õrnalt juustest välja keerata.

5. Kuivatage kõigepealt juured

Kui te föönitate juuksed kuivaks, keskenduge kõigepealt juurte piirkonnale. Ka juuksehooldustooteid tuleb kasutada eelkõige juurte piirkonnas ja vähem otstes. See annab soengule kõrgust ja kohevust.

Kui juured on kuivad, liikuge järk-järgult allapoole, kasutades juukseotstes väiksema läbimõõduga harja, kui tahate lokkida juukseotsa.

6. Olge valmis

Kui alustate päeva suurepärase soenguga, mis päeva jooksul ära vajub, olge selleks valmis. Väikest veepihustit on võimalik kasutada soengu elavdamiseks. Tänapäeval on saadaval ka käekotti mahtuvad juuksetangid ja muud soengusättimise vahendid, mis võimaldavad teil lõuna ajal soengu kerge vaevaga korda sättida.

Kui on niiske ilm ja teie juuksed tõmbuvad krussi, kandke kaasas väikest pudelit siluva vahendiga. Kui teie juuksed vajuvad niiske ilmaga sorgu, oleks teil soovitatav valida lühem soeng või teha keemilised lokid.

7. Lisage kohevust

Küsitlused näitavad, et enamuse naiste jaoks on halb soengupäev see, kui juuksed vajuvad pealigi ning ripuvad salkus ja elututena. Kohevuse saamiseks tuleb pea kõigepealt ära pesta. Lapake juuksed keskelt tagasi ja alustage kuivatamist, ise juukseid sõrmedega sättides. Kui 50 protsenti niiskusest on eemaldatud, kandke soengule geel või vaht ja tõstke juukseid karja või suure kammiga. Jätkake kuivatamist. Kui juuksed on väljast veel niisked, kandke sinna natuke vahtu. Hõõruge vaht peopesade vahel ja kandke juustesse.

8. Juuste ülespanek

Kui te ei oska oma juukseid üles panna, et soeng korralik välja näeks, võiksite osta kauplusest spetsiaalsed vahendid.

Kogu saladus seisab selles, et juuksed tuleb koguda kokku piisavalt kõrgele ning asuda siis ettevaatlikult rullima või väänama soovitud suunas. Peitke juuksenõelad soengu sisse hästi ära.

9. Taltsutage turritavad salgud

Salgud on tavalised juuksepiiril või kuklas. Tukka võib edukalt kasutada soengule kõrguse andmiseks. Natuke geeli enne juuste kuivatamist on kõik, mida selleks vaja läheb.
Kui teie juuksed tekitavad kuklas pöörise, sättige ainult see piirkond kuumade rullide peale. Lühikeste juuste puhul sättige rullid pähe eri suundades või võtke rullile väga suured salgud.

10. Käige regulaarselt juuksuri juures

Parim šanss halva soengupäeva saavutamiseks on käia regulaarselt juuksuri juures. Kõige halvema soenguga on tavaliselt need naised, kes jätavad kahe lõikuse vahele palju rohkem kui 4-6 nädalat.

Isegi kui tahate juuksed pikaks kasvatada, hoidke otsad korralikult pügatuna. Kui juuksed on niivõrd välja kasvanud, et esialgsest kujust ei ole enam suurt midagi alles, kasutage juuste silumiseks geeli või koolutage natuke otsi. Kui teie juustel ei ole esialgsest soengust enam midagi järele jäänud, olete teie see, kes otsib abi hobusesabast, kübaratest ja paberkottidest.