Kõige hullemad meikimisvead on jumestajate sõnul need, mis meid vanemaks muudavad.

  1. Liialt paks jumestuskreemikiht: kindlasti oled kuulnud väljendit - krohvitud! Vali ultrakerged meigikreemid, mis varjavad kriitilisemad kohad.
  2. Liialt hele meigikreem:vananedes muutub me nahk heledamaks, soovitatav on kasutada nö soojemaid toone ka jumestuses.
  3. Liiga palju silmaalust peitekreemi: muidugi ei meeldi meile mustad silmaalused, kuid liialt pahteldatud olemisega pole ka ilus olla. 
  4. Näo liigne puuderdamine: liigne puuder teeb kurdude ja kortsuda vahele pesa ja vaatepilt on kõike muud kui meeldiv.
  5. Vale värvi põsepuna: kaneeli- ja veinitoonid on soovitatavad. Dramaatilisi värve peaks 30ndatest edasi juba pigem vältima.
  6. Huulepliiatsi unustamine: kunahuulte loomulik piirjoon kulub aastatega heledamaks, tasub huulepliiatsist lugu pidada küll. Põsepuna sobib kanda siis ennekõike põseluule (leiad, kuid proovid vilistada).
  7. Pärlmutter-huulepulk: tumedad ja läikivad huulepulgad ei ole õhenevate huulte jaoks. Vali pigem neutraalne roosa või midagi sedalaadset. Võid valida ka pelgalt huuleläiget ja huuled jätavad kohe täidlasema mulje. 
  8. Alumiste ripsmete värvimine: nii rõhutad tahtmatult kõiki oma silma ümber olevaid kurrukesi ja jooni.
  9. Silma alumisele laule tõmmatu kontuurjoon: silmadel on kombeks naha vananedes justkui alla kukkuda ning pikk alumine kontuurjoon teeb silma väiksemaks. Kui jooneta kuidagi ei saa, siis tee paksenev joon silma välisnurga suunas. Nii kergitad silmi.
  10. Läikiv lauvärv silmanurgas: välisnurkades olev läige rõhutab taas nö kanavarbaid ehk peeni kortsukesi. Kasuta läiget pigem kulmuluul, silma sisenurgas ja lau keskosas.


Allikas: Alluren