Üldiselt loetakse vääriskivideks teemanti, smaragdi, rubiini ja safiiri, mis on haruldased ja väga ilusad, selged, säravad kivid. Kõik teised ehtekivid on poolvääriskivid. Samas on see liigitus teatud määral tinglik, sest poolvääriskivide hulka arvatakse ka veidi vähem selged rubiinid või safiirid ning vääriskiviks peetakse väga selgeid turmaliine, mis tavaliselt on poolvääriskivid.

Ehetes kasutatakse kõige enam kristalse struktuuriga poolvääriskive — ametüsti, tsitriini, topaasi, granaati. Samuti on ehtekivina väga hinnatud huvitava efektiga kivid, näiteks põneva värvilise läikega kuukivi ja labradoriit, seesmiselt särav päikesekivi, süsimust ja läikiv oonüks ja põnevalt mustriline ahhaat. Kuna poolvääriskivid on oluliselt soodsama hinnaga ning ka nende välimus on väga mitmekülgne, kasvab poolvääriskividega ehete populaarsus kiiresti.

Ehet võib valida mitmel moel — leidub naisi, kes otsustavad ainult kivi välimuse järgi, aga meil on ka palju kliente, kes soovivad endale just teatud energeetilise mõjuga kivi. Energeetikas pole vahet, kas kuukivi helkleb vikerkaarevärvides või mitte. Kui helkleb, saab temast kallis ehtekivi, kui mitte, trummellihvitakse ta ümaraks ja müüakse esoteerikapoes. Ehtekivideks saavad seas vaid kõige kvaliteetsemad, sest need kristallid peavad olema ühtlase struktuuriga, et taluda peent tahulist lihvi, sobituda ehtesse ning olla iga külje pealt silmale ilusad.

Aga millised kristallid siis võiksid olla need, mis võiksid olla esindatud iga naise ehtelaekas? Siin on meie kümme valikut, arvestades nii ehtekivide välimust kui ka nende energeetilist mõju.

1. KUUKIVI — naise vägi

Kui vaadelda energeetikat, on kuukivi vaieldamatult üks naise suuremaid sõpru. Lisaks tema helgele olemusele ja salapärasele sinakale kumale on teda juba iidsetest aegadest saadik peetud naiseliku veetluse ja väe sümboliks. Kuukivi on kindlasti see tegelane, kes aitab sul selja sirgu lüüa ja enda naiselikke soove paremini väljendada.

Praktilisema poole pealt on kuukiviga ehteid lihtne sobitada ükskõik mis värvi riietega. Ta sobib sind ehtima isegi kõige pidulikumal õhtul klassikalise pika õhtukleiti juures.

Tähtkujudest sobib kuukivi kõige paremini Vähile, Kaaludele, Skorpionidele ja Kaksikutele.

2. LABRADORIIT — naise sisemised saladused

Labradoriit on tegelikult kuukivi sugulane, ehtekivide liigituses kuuluvad nad mõlemad nn päevakivide sekka, kuhu, muide, kuulub ka põnevalt sätendav päikesekivi. Labradoriit on tavaliselt kas sinise või kollaka sisemise läikega, aga eriti kallid labradoriidid helgivad sirelilillalt ja vahel isegi kõigis vikerkaarevärvides. Põneva helkleva iseloomu tõttu sobib ta eriti hästi tumedate riiete juurde, mis laseb salapärasel värvil hästi välja paista.

Sama põnev kui välimuselt on kivi ka sisemiselt. Läbi aegade on labradoriiti palju kasutatud rituaalides ja maagiates, just tema on see, kes aitab sul taas oma sisemist häält kuulda ja seda usaldama hakata. Ja see on ju ometi vajalik igaühele — naise intuitsioon lihtsalt on miski, mida peame usaldama.

Tähtkujudest sobib labradoriit enim Vähile, Kaaludele ja Lõvile.

3. ROOSA KVARTS — naise piiritu armastus

Roosa kvarts on ülimalt naiselik kristall, nii oma värvi kui ka energeetika tõttu. Ta on justkui selle tohutu pehme ja lõputu armastuse väljendus, mida ainult naine siin maailmas pakkuda suudab. Roosa kvarts ei lase sul kunagi unustada, kui palju sa iseennast ja oma lähedasi armastad.

Roosa kvarts on enamasti poolläbipaistev, läbikumav kivi ning tema värv ei ole tavaliselt väga intensiivne. Seepärast sobib ta enda malbe välimuse tõttu imehästi kokku kas valgete või teistes heledates toonides riietega, tumedal taustal ei pruugi ta nii hästi mõjule pääsega. Üsna universaalse olemuse tõttu sobib roosa kvarts väga hästi ka kinkimiseks.

Tähtkujudest sobib enim Sõnnile, Kaaludele ja Jäärale.

4. MÄEKRISTALL — naise elujõud

Mäekristall on üks kõige levinumatest poolvääriskividest, aga samas on ta ka üks populaarsemaid. Ta on pimestavalt lihtne, särav ja läbipaistvalt puhas — justkui puudutaksid õhku. Nii sobib ta kahtlemata kõigi ja kõigega, lisades väikese ehtena pisut elegantsi igapäevasele kostüümile ning suure ja säravana kaunistades õhtutualette.

Müstilises maailmas peetakse seda kristalli sisemise kaose likvideerijaks ja elujõu leidjaks. Ta puhastab ja tasakaalustab energiavälja, olles nii suurepäraseks tervendajaks. Sageli peetakse teda planeedi kõige võimsamaks tervendavaks kristalliks, kes ühendab sind taas sinu sisemise olemusega.

Tähtkujudest soovitatakse mäekristalli Kaladele, Lõvile ja Kaljukitsele.

5. OONÜKS — naise enesekindlus

Enamasti on oonüks must nagu öö ja täpselt sama võimas. Ja tegelikult on sama võimas ka iga naise sisemine jõud, aga vahel me kipume seda ära unustama. Hirm ja ootamatused kõigutavad meid, vahel teeb seda isegi pime tuba või ootamatu aevastus. Kõik sellised pinnavirvendused kaovad, kui kannad oonüksit. Juba vanad nõiad riputasid seda naistele kaela, et suurendada kaunitari sõltumatust ning anda talle kartmatust, jõudu ja tugevust.

Oonüksit võib leida ehetes nii tahutud kui ka tahumata kujul. Tahutud kivi lisab ehtele alati natuke pidulikkust, aga musta kiviga ehted näevad tegelikult alati šikid välja. Oonüks sobib kanda igas olukorras ja igal ajal. Ta on tugev ja vastupidav kivi, nii et väiksemate kõrvarõngastega võid isegi spordisaali minna.

Tähtkujudest sobib Lõvile ja Kaljukitsele.

6. GRANAAT — naise kirg ja seksuaalsus

Granaat on ürgse naiselikkuse ning seksuaalväe sümbol. Tema mahlane ja küps energia suudab igas naises aktiveerida selle vastupandamatu kire ning rõhutab kandjast kiirguvat seletamatut müstilist ilus ja võlu.

Granaati leidub looduses tumepunasest kuni erkoranži ning roheliseni, aga enamasti on ta küllalt intensiivse ja tugeva tooniga. Seepärast tulevad granaadiga ehted alati rohkem esile siis, kui kannad tumedamaid riideid. See lubab granaadil talle vääriliselt särada.

Tähtkujult sobib Jäärale, Lõvile, Neitsile, Skorpionile, Amburile ja Kaljukitsele.

7. TSITRIIN — naise külluslik elu

Tsitsiini on lihtne armuda, sest teist nii lõbusalt päikesega mänglevat kaunitari kristallimaailmas ei ole. Tsitriin lihtsat toob naeratuse sinu näole, ta on tõeliselt rõõmsa oleu ja välimusega kivi. Garderoobi asendamatuks osaks on ta ennekõike suvel, sest just siis kantakse rõõmsamaid, värvilisemaid riideid. Eriti mõnusaks aktsendiks on ta rohelistes toonides rõivastele, aga miks ka mitte pidulikul puhul musta kleidi juurde sära lisama.

Oma kullakarva olemusega on see kristall energeetika poolest tõeline aardekütt. Tsitriin oli muide mereröövlite õnnetalismaniks, kui uutele aaretejahile mindi. Ta loob kandja ellu küllust, positiivsust, enesega rahuolu, mõtteselgust ja edu äritegevuses. Tsitriini rõõmus sära toob leevendust ka raskematel eluhetkedel.

Tähtkujudest sobib tsitriin hästi Jäärale, Kaksikutele, Lõvile ja Neitsile.

8. AMETÜST — naise vaimne areng

Naine kasvab terve elu. Algul tütrena, siis õe ja sõbrana, seejärel naise ja emana — ja kõige lõpuks siiski lähemale iseendale. Ametüsti kõrge vibratsiooni tõttu peetakse teda heaks õpetajaks naise kasvamise teekonnal.

Ametüst oma sügavlilla tooniga sobib toon toonis kokku sirelililla või lavendlilillaga. Väga laheda aktsendi lisab ta ka heledatele riietele.

Tähtkujudest sobib ta hästi Amburile, Veevalajale, Kaladele ja Jäärale.

9. LARIMAR — naise vabadus

Larimari kutsutakse ka delfiinikiviks. Tema imeline värv meenutab helesinist ookeani koos vahuste mänglevate lainetega, kus piire ei ole ning elu võib vabalt, muretult ja õnnelikult voolata. Legendi järgi on larimar pärit Atlantisest, kus inimesed olid nii arenenud, et suhtlesid omavahel vaid telepaatiliselt. Seepärast omistatakse ka larimarile võimet soodustada inimestevahelist mõistmist ja empaatiat, mis on juba olemuslikult iga naise pärisosaks.

Hele-helgelt sinisena on larimar ennekõike suvise garderoobi osaks, sobides eriti ideaalselt sinisilmsetele. Ta on suursugune ja ilus kivi, mis oma erilisusega kindlasti pilke püüab, eriti kui kannad koos teda valgete rõivaste taustal.

Tähtkujudest sobib kõigile naistele, aga vast kõige enam Lõvile ja Skorpionile

10. PÄRL — naise ilu ja naiselikkus

Pärliga ehted on aegumatu klassika. Kuigi tegemist ei ole kristalliga, on naised läbi ajaloo end nendega ehtinud. Asendamatud on pärlid pruutkleidi ehtena ning see harmoonia, mis sünnib valge ja valge koosmõjul, on tõeliselt võrratu. Vähemalt sama kaunis on pärl ka mustal taustal, näiteks teise aegumatu klassiku, väikese musta kleidi lisandina.

Paljude pärli sümboolsete tähenduste seas on alati esikohal ilu ning naiselikkus. Kandes pärleid, annad üsna selge sõnumi, et oled endaga rahu loonud või rahu loomas ning aktsepteerid ennast ja oma kordumatut ilu täpselt sellisena, nagu see on. Just selline, mitte alati ideaalne, aga kordumatu ja unikaalne ongi tõeliselt naiselik ilu.

Tähtkujudest on ta ideaalne kaaslane Vähile.

Ole hoitud ja armastatud, imeline Naine!