1. Sa ei lõika aeg-ajalt juukseid
Soeng hakkab oma vormi kaotama keskmiselt kaheksa nädalat pärast lõikust ja ka katkised juukseotsad tuleb maha lõigata, et need ei hakkaks kahjustama ülejäänud juust.

2. Sa ei kasuta kuumakaitset
Föönitad ja lokitad, ilma et oleksid juustesse eelnevalt kuumakaitsespreid lasknud? Juustele on see sama hästi lihtsalt kõrvetamine ja enne kui arugi saad, on need kaotanud igasuguse elujõu ja läike.

3. Sa kammid märgi juukseid
Märg juuksekarv on habras, veniv ja katkeb kergemini. Märgi juukseid kammides ja sikutades lõhud oma juukseid üsna korralikult.

4. Kannad metallist osadega juuksekumme
Juukekummi metallkinnitus lõigub juustesse ja lõhub neid.

5. Pesed juukseid liiga kuuma veega
Leigest kuni soojast veest piisab täiesti šampooni välja loputamiseks.

6. Kasutad liiga palju juuksehooldusvahendeid

Esmalt šampoon, siis palsam, mask, seerum, juuksevaht, lokivedelik, juukselakk, läikesprei… Ka su juuksed tahavad hingata ja puhata, ära ahista neid igasuguse keemiaga.

7. Näpid ja punud pidevalt
Sa ei suuda oma käsi juustest eemal hoida, katsud neid pidevalt ja punud endale väikeseid patsikesi. Tea, et su juuksed on kõige õnnelikumad siis, kui nad rahule jäetakse.

8. Blondeerid hullumiseni
Vesinik ei ole ju juuste sõber, samuti pole seda pidev koduste juuksevärvidega mässamine. On su loomulik juuksevärv siis tõesti nii igav või hull?

9. Nühid juuksed kuivaks
Tuled duši alt ja hakkad rätikuga agressiivselt pead hõõruma, et juukseid kuivatada? Stopp! Sama hästi võiksid lihtsalt juukseid peast katkuda — märg juus on äärmiselt habras! Tupsuta õrnalt rätikuga ja lase juustel õhu käes kuivada.

10. Hülgad palsami
Isegi kui sul on tunne, et sa ei vaja eraldi juuksepalsamit, kasuta seda ikka. Küsi ükskõik, milliselt juuksurilt ja ta kinnitab, et palsamit vajavad ka näiliselt täiesti terved juuksed.

Allikas: lhj.com