1. Kui soovid, et silmapliiats püsiks peal kauem, kata see sama tooni lauvärviga. Lauvärv kinnitab pliiatsijoone pikemaks ajaks ega lase sel laiali valguda.

2. Kui su käsi ei ole vedela lainerijoone tõmbamise jaoks piisavalt kindel, joonista pliiatsiga enne joon ette ning kata see siis vedela laineriga.

3. Muuda lauvärv säravamaks ja pigment tugevamaks, kattes kõigepealt silmalau valge silmapliiatsiga. Valge pliiats neutraliseerib sinu oma nahatooni, loob ühtlase põhja ja paneb värvid särama.

4. Tee endale oma värviline lainer. Niisuta lauvärvipintslit ning kasta see lauvärvi sisse — nii saad tugevama pigmendiga värvi, mis töötab ka lainerina.

5. Kasuta valget silmapliiatsit kulmudel highlighterina. Tõmba valged jooned kulmu peale ja alla ning hajuta meigikäsnaga, et silmadele sära anda ja neid visuaalselt suuremaks muuta.

6. Tavalisest silmapliiatsist saad geelpliiatsi, kui soojendad selle otsa välgumihkliga.

7. Kui sirge joone tõmbamine on liiga raske, ära muretse, sa saad seda vatitiku ja vaseliiniga parandada.

8. Naturaalse looki saavutamiseks ära tõmba lainerijoont mitte ripsmete peale, vaid ülemise ripsmerea alla. See jätab mulje tihedatest ja tumedatest ripsmetest ja ei reeda, et sa oled meigiga vaeva näinud.

9. Veel üks nipp sirge joone tõmbamiseks — tee silmalaule kõigepealt täpid ning ühenda need siis joonega. Täpid ei tohiks muidugi olla laiemad kui joon.

10. Joonista oma silmadele äge ombre-joon, kasutades kolme erineva tumedusega pliiatsit. Silma sisenurgast tõmba kõige heledam joon, lau keskele natuke tumedam ja kõige tumedam joon peaks jääma silma välisnurka. Hajuta üleminekud.

11. Ideaalse kassisilma joonistamiseks kasuta lusika abi. Tõmba sirge joon silma välisnurgast ülespoole lusikavarre abil ning teine, kuju andev joon, lusika enda kõveruse abil ja värvi sisu mustaks.

12. Kui silmapliiats kipub pudisema, pane see enne kasutamist kümneks minutiks külmkappi.

13. Paranda kõik vead nahatooni silmapliiatsiga.

13. Kasuta visiitkaarti joonlauana, kui sirge joone tõmbamine on liiga keeruline.

14. Tõmba alumise silmalau sisse valge lainerijoon, et silmad paistaksid suuremad.

15. Kui pead otse töölt peole minema, lisa oma välimusele pidulikkust, kattes tumeda lainerijoone sädelevaga.

16. Kui silmapliiatsit pole käepärast, kasuta selleks ripsmetušši. Võta pintsliga tušiharjalt natuke tušši ning tõmba joon sellega.

17. Pruun silmapliiats jätab loomulikuma ja rahulikuma mulje kui must.

Allikas: Redbook