1. NÄGU VÄRSKEKS
Sa pole päris kindel, kuhu täpselt põsepuna kanda? Naerata nii laialt, kui suudad ja näed, kuidas su põsesarnad selgelt välja joonistuvad. Põsesarnade alla kannagi õrnalt ruuži või päikesepuudrit ning see toob näo kontuurid paremini esile. Lisa ka pisut värvi põskedele ning nägu on hetkega kirkalt jumekas.

2. JUUSTESSE SÄRA
Tegemist võib olla optilise illusiooniga, kuid juuste mõõdukas triibutamine paneb juuksed särama. Palu, et su juuksur teeks juuksetriibud tooni võrra heledamaks ja see loobki köitva efekti.

3. SÕRMED SIREDAMAKS
Lüheldased ja töntsakad sõrmed paistavad pikemad ja saledamad, kui valid beeži või heleroosa küünelaki või katad küüned lakiga kuni küünevallini, jättes küüne külgservad lakiga katmata, mis tekitab pikendava illusiooni.

4. SÖÖ END ILUSAKS
Saad kaunima naha, kui sööd marju või spinatit. Marjad kaitsevad nahka stressist tulenevate kahjulike vabade radikaalide eest, samal ajal kui spinat annab lisakoguse A-vitamiini, mis soodustab rakkude uuenemist ja annab nahale uut elujõudu.

5. TASAKAALUSTA MEIKI
Kui sa pole silmatorkava jumestusega harjunud, värvi kõigepealt huuled. Nii saad teada, millise efekti huulepulk su näole annab. Seejärel tasakaalusta saavutatu õrna põse- ja silmajumestusega nii, et sa näed lõpuks välja pigem kaanetüdruku kui drag-queen’i moodi.

6. TALTSUTA OMA KIHARAID
Pärast juuste föönitamist lase juustele ligikaudu 20 sekundi jooksul jahedat õhku — see annab su soengule võimaluse lõplikult fikseeruda enne, kui juuksed hakkavad säbruliseks tõmbuma. Kas sul on raskusi lendlevate juuste taltsutamisega? Pihusta juustele mõnda kergelt fikseerivat vedelikku ja seejärel kammi üksikud salgud kitsa harjaga oma kohale tagasi.

7. KUJUNDA ENDALE NÄITLEJANNADE JALAD
Kõrgete kontsade abil saad küll sihvakamad sääred, kuid selleks on ka teisi mooduseid. Saledad siresääred saad ka nii: kanna jalgade väliskülgedele (puusadest kuni pahkluudeni) päikesepuudrit või heledamat isepäevituvat kreemi ja hajuta seda siis jalgade sisekülgede suunas.

8. VEATUD MUSIHUULED
Sinu igapäevane silmaümbruskreem sobib suurepäraselt ka huultele. Näiteks kortsudevastast nahkatrimmiva silmaümbruskreemi võib kasutada ka kuivade või lõhenenud huulte raviks.

9. AVA OMA SILMAD
Kui su silmad on liiga lähestikku, siis on olemas lihtne viis neid näiliselt teineteisest eemale viia. Kanna peaaegu märkamatu kogus neutraalse tooniga sätendavat lauvärvi silmade sisenurkadesse. Samuti ära tõmba lainerijoont täiesti silma sisenurgani, kuna see toob silmad näiliselt lähemale, ning ära värvi tušiga alumise lau sisemisi ripsmeid.

10. SASINE SOENG
Ärkad hommikul üles ja sul on peas võluvalt seksikad lained, on see ilmsi üldse võimalik? Enne magamaminekut jaga kergelt niisutatud juuksed nelja kuni kuute väikesesse krunni. Hommikul vabasta juuksed krunnidest, libista sõrmedega läbi lokkide ja valmis.

11. ALLA 15 KEELATUD
Milline on päikesekaitse rusikareegel? Igapäevane näokreem peaks olema vähemalt kaitsefaktoriga (SPF) 15 ja kui sa viibid pikemat aega otsese päikese käes, siis peaks kaitsefaktor olema vähemalt 30.

12. SINU UNELMATE LOKID
Kui sa oma lokkis juukseid kodus värvid, siis lahjenda juuksevärvi, asendades veerandi toimeainest veega — lokkis juuksed on loomult kuivad ja poorsed, nii et nad imavad värvi kiiremini ja on kahjustuste suhtes palju vastuvõtlikumad kui sirged juuksed.

13. ÄRA LEOTA OMA NAHKA
Pikale veniv vanniskäik (eriti kuumas vees) teeb su naha januseks ja kuivaks. Puhtaks pesemise eesmärgil käi pigem duši all. Kõige olulisemaks nõuandeks naha kuivusega võideldes on pidada silmas ajastust. Naha optimaalseimaks niisutamiseks kanna kehakreem nahale kolm minutit pärast duši all või vannis käimist.

14. KADESTAMISVÄÄRNE KULMUKAAR
Saad endale sama kaunid kulmud, kui salongis tehtud, järgides kolme lihtsat reeglit. Tõmba kujuteldav diagonaaljoon oma ninasõõrme alumisest tipust üle silma välisnurga — seal peaks su kulm lõppema. Kulm peaks aga algama mitte kaugemalt, kui tema all oleva ninasõõrme servast. Suurema näoga inimesed kannavad välja tugevama joonega kulmud, väiksema näo puhul peaks jääma peenema kulmujoone juurde.

15. PARFÜÜMIVIHJED
Ära hõõru oma randmeid üksteise vastu pärast parfüümi peale piserdamist — see ei võimenda, vaid hoopis “lõhub” ja muudab aroomi. Parfüümidel on samuti omadus kuuma käes intensiivistuda, nii et vali endale kuumal päeval mõni kergem lõhn.

16. KIIRE KOHENDUS
Kui su jumestuskreem ja puuder on silme alla peente vagudena kuhjunud, ära proovi neid sõrmedega laiali hõõruda. Parem soojenda oma sõrme ja suru sellega õrnalt meik õigele kohale tagasi.

17. PINTSLID JA VARRED
Igapäevaseks jumestamiseks sobib suurepäraselt lühikese varrega pintsel. Meigikunstnikud kasutavad pikavarrelisi pintsleid vaid seetõttu, et neil on klientidega töötades vaja pisut distantsi hoida. Sinul seda muret ei ole.

18. MIS VÄRVI?
Oled raskustes juustele õige värvitooni valimisega? Otsustades oma loomulikust juuksevärvist kuni kaks tooni heledama või tumedama värvitooni kasuks, toob see su naha koloriidi paremini esile ning täiustab seda. Kui sa pole endas päris kindel, siis on alati turvalisem valida heledam värv, lapsepõlve juustetoon.

19. KÄED KORDA
Lõhenenud käenahale teeb head ka õrn koorimine. Kindlasti loobu antibakteriaalsetest seepidest, sest need kuivatavad nahka. Pärast pesu kanna kätele vananemisvastast kätekreemi ja pööra tähelepanu iseäranis kuivadele kohtadele. Tahad teada, kuidas ärritunud küünevalle kõige lihtsamalt maha rahustada? Leota sõrmi soojas oliiviõlis.

20. MILLISED RIPSMED!
Kui su ripsmed on veekindla ripsmetuši kasutamisest kuivaks muutunud, siis määri neile enne magamaminekut õige pisut vaseliini — umbes iga kahe nädala tagant.

21. KÄTERÄTI KAVALUS
Ülemäärane vesi juustes lahjendab palsamit ja nii jõuab ta ka vähem sinu kiharatesse imbuda. Kui sa enne palsami juustesse hõõrumist käterätiga juukseid läbi ei kuivata, ei saa sa hooldusvahendist maksimumkasu kätte.

22. LAIENDA HAARET
Dermatoloogid väidavad, et kõige tüüpilisem viga nahahoolduses on kaela ja dekoltee piirkonna unarusse jätmine. Investeeri mõnda vananemisvastasesse hooldusvahendisse ning kanna seda näole, aga kindlasti ka kaelale ja dekolteele.

23. VÄHEM ON VEATUM
Kui katad kogu näo ühtlaselt jumestuskreemiga, võib jääda mulje, nagu oleks sul midagi varjata. Proovi pigem kasutada meigialuskreemi, peitepulka või toonivat niisutavat kreemi) — need kõik suudavad probleemsetes kohtades imesid korda saata.

24. TUNNE ENNAST
Särava jume saamiseks pead sa kõigepealt teadma, mis tüüpi sinu nahk on. Et oma nahatüüpi kindlaks määrata, pese ja kuivata oma nägu, oota pool tundi ning seejärel kata nägu õhukese pabersalvrätiga. Normaalse naha puhul näed pea kogu salvrätiku ulatuses vaevumärgatavaid rasuplekke, kuiva puhul pole rasust jälgegi, rasuse naha puhul on kogu paber rasuplekke täis ning segatüüpi naha puhul on jäljed piirkondades, kus paberit vastu nahka suruti — nina, suu ja otsmiku kohal.

25. EI MINGEID VIPERUSI TUŠIGA
Võib küll tunduda arutu raiskamisena, aga enne tuši ripsmetele kandmist pühi hari salvrätikus “klompidest” puhtaks. See annab sulle loomulikud ja sulgjad, mitte “tükkis” ripsmed. Ripsmetuši eluiga pärast avamist on vaid kuus nädalat, nii et pole mõtetki seda pikemalt säilitada.

26. SEKUNDITEGA SALEDAMAKS
Kui oled seitli juustesse valesti tõmmanud, võib see su nägu oluliselt täidlasemaks muuta. Sa võid oma juukseharjaga ka jõu- ja ilunumbreid teha, aga pigem kasuta seda eesmärgipäraselt ja näedki saledam välja. Ümmarguse ja ovaalse näo puhul tõmba seitel keskele, pikliku ja kandilise näo korral sobiks seitel küljele tõmmata. Noorema look’i saavutad samuti keskele või päris küljele tõmmatud seitli abil.

27. JOOKSE JUUKSED PIKEMAKS
Kui soovid endale pikki lopsakaid kiharaid, jookse regulaarselt ring ümber kodukvartali. Liikumine suurendab karvanääpsude verevarustust, mis omakorda stimuleerib juuste kasvu. Põed trennifoobiat? Lisa oma šampooni pisut teepuuõli, mis ergutab peanaha verevarustust.

28. KIIRE VÄRSKENDUS SILMADELE
Selleks et pärast pikale veninud õhtut paistes silmi leevendada, loputa nägu jääkülma veega, piira soola tarbimist (tekitab veepeetust), joo rohkelt vett (tagab naha niisutatuse) ja kasuta aaloed või E-vitamiini sisaldavat silmakreemi, mis silmaümbrusnahka hädavajalike toiteainetega varustab. Ja luba endale pisut iluund!

29. PIKENDUSTE PESU
Sa pole kindel, kuidas juuksepikendusi pesta? Lähene probleemile professionaalselt: küsi oma juuksurisalongist head peanahka koorivat hooldusvahendit ja sügavpuhasta pikendustega piirkonda iga paari nädala tagant. Mõtle nii: sinu peanahal on parajasti “külas” teatud võõrkehad ja teda peab korralikult pesema.

30. SÄRA SILMA
Oled kindlasti kuulnud, et neljakümnendates eluaastates ei tohiks enam sädelevaid kosmeetikatooteid kasutada? Unusta ära! Täpselt silma vikerkesta kohal sega kahvatuhalli lauvärvi sisse pisut sädelust ja see annab kohe uut elujõudu ja sära väsinud silmadesse.

31. SEE ÕIGE PUNANE
Sa ei leia seda õiget punast huulepulka, just seda klassikalist punast ja mis sulle ka ideaalselt sobiks? “Õiges” punases ei ole liigselt oranži ega sinist. 

32. PUUDRI VÕIM
Puuder on selleks, et eemaldada läiget, mitte et peita iluvigu. Kuidas puudrit näole kanda, ilma et tekiks tuhkjas või kivistunud jume? Kasta pintsel tolmpuudrisse ja raputa üleliigne kogus toosi tagasi; sulle piisab täiesti sellest, mis pintsli külge jäi. Proovi ka Shiseido Luminizing Color Powderi (595 kr) kompaktset puudrit, mis muutub pintsliga toosis keerutades kergeks tolmpuudriks. Kui oled juhtumisi päeva jooksul puudriga liialdanud, siis pihusta näole pisut Eviani vett või vitaminiseeritud näovett ja saad jälle oma särava jume tagasi.

33. HOIA LEMMIKVÄRVI
Kui sinu absoluutne lemmik küünelakkide hulgast on tükki läinud, aga sul oleks just nüüd ja praegu vaja seda veel kord küüntele kanda, lisa pudelisse mõni tilk värvitut küünelakki või pealislakki — see muudab su lemmiku piisavalt vedelaks, et temast veel see viimane kate kätte saada.

34. HUULED LOPSAKAMAKS
Enne huulepulga kasutamist kanna vatitikuga ülahuulele pisut peitekreemi. See teeb su huulepaari täidlasemaks ja hoiab ära värvi valgumise ülahuule kohal olevatesse kortsukestesse või vagudesse.

35. TURVALINE PÄIKESEKAITSE
Pole vahet, kas kannad hommikul esimesena nahale päikesekaitse- või niisutava kreemi, dermatoloogid peavad oluliseks, et nende pealekandmise vahel peab olema vähemalt 15 minutit. Iga minut alla veerandtunni võib ohustada päikeseblokaatori tõhusust.

36. VIIMISTLUS LAUGUDELE
Silmameigi tulemus võib suuresti sõltuda sellest, kuidas kanda meiki lauvaole. Kui sa tahad luua sügavamat, kuid samal ajal loomulikult mõjuvat lauvagu, kasuta n-ö määrdunud pintsli tehnikat: raputa või pühi värv pintslilt maha ning tooni lauvagu pintslisse alles jäänud lauvärviga. Kui sul on väga sügaval asetsevad silmad, siis saad seda näiliselt vähendada, hõõrudes värvi kulmuluu alla, tegeliku lauvao kohale.

37. ILMA NALJATA
Ära tee jumestuskreemi peale kandes mingeid nägusid ega venita näonahka nina, suu ja lõua piirkonnas. Pigem püüa nägu lõdvestada ja siis kreem pintsli või sõrmeotstega peale kanda. Välja venitatud nahk tõmbub ju uuesti kokku ja jätab näole jumestuskreemi vaod.

38. ÕRNALT JA HELLALT
Kanna silmaümbruskreemi nahale õrnemalt kui näokreemi. Patsuta silmakreem õrnalt silmakoopa allservale (luine ala silmade all, mida tunned sõrmeotstega puudutades), aga mitte kunagi otse alumiste ripsmete alla.

39. ÄRA LIIALT PUNASTA
Kui oled põsepunaga liiale läinud, siis pühi üleliigne ettevaatlikult salvrätiga maha ja hõõru allesjäänud ruuž jumestuskreemipintsliga, kus on pisut vedelat jumestuskreemi peal, põsesarnadele. Vaata, et põsepuna liialt nina lähedale ei satu.

40. ET HUULEPULK PÜSIKS
Huuled peavad enne huulepulga peale kandmist olema korralikult niisutatud, aga mitte kreemised. Tupsuta huuled enne huulepulga kasutamist salvrätiga puhtaks, et huule pind oleks sile, mitte huulepalsamist libe, muidu värv peal ei püsi.

41. KIIRE FACE-LIFT
Kui kannad veidi valgustpeegeldavat meigipuudrit (highlighter) kulmude kohale, siis teeb see kulmujoone konkreetsemaks ja tekitab illusiooni, nagu oleks nägu pisut “tõstetud”. Värv tuleb väga ettevaatlikult peale kanda ja hajutada, hajutada ning veel kord hajutada.

42. KULM KORDA
Et saada kulmudele puhtam ja loomulikum servjoon, kammi kulmukarvad allapoole ja seejärel täida ülaservas tekkivad lüngad kulmupliiatsiga. Kammi kulmukarvad jälle ülespidi (üle varjutatud kohtade) ja fikseeri kulm juukselaki tilgakese või vastava kulmudele mõeldud vahendiga.

43. SENSUAALSED SILMAD
Üks kiiremaid mooduseid kontorimeigist peomeik teha: rõhuta silmi. Pole mingit põhjust suitsusilma karta. Pisut vahane silmapliiats teeb oma töö — tõmba jutid nii ala- kui ka ülalau ripsmejoone vahetusse lähedusse ja hajuta see metalse varjundiga lauvärvi kastetud vatitiku või väga peenikese jäiga pintsliga, see annab laineri toonile sügavust juurde.

44. HUULEPULGATRIKK
Sulle kõige sobivam ja atraktiivsem huulevärv on võimalikult sarnast tooni sinu alahuule siseküljega.

45. PINTSLITE PESUPÄEV
Et su meigipintslid võimalikult kaua ja hästi oma tööd teeksid, pese neid kord nädalas õrnatoimelise šampooniga ja kord kuus spetsiaalse pintslipuhastusvedelikuga. Loputa pintsel hoolikalt ning enne kuivama panemist säti pintslikarvad puhaste sõrmedega endisesse vormi. Pane pintsel laua või kapi servale pikali nii, et pintsli pea lauapinda ei puutu, ning jäta kuivama.

Marie Claire, oktoober 2009